Ganduri...

Ganduri... | Autor: banutza

Link direct la acest mesaj

Asa-i ca frumos sa ai copii? si e minunat sa ai doi? Da spun eu, o mamica (29 ani) de baietel de 2 ani.
Stand la joaca cu Justin am observat ca se uita la cei care sunt frati, cum se joaca si se distreaza... asa s-a nascut in mine gandul sa mai am un copil. Mult timp am zis si eu si sotul ca e suficient cu unul, ca am avut cezariana si recuperarea a fost putin greoaie, ca nu am avut mult ajutor, ca am avut zile cand trebuia sa si invat si sa am grija si de casa... ca orice mama.
Acum sunt cuprinsa de ganduri negre: daca urmatorul copil va avea "ceva special, ascuns" daca va exista complicatii in timpul sau dupa cezariana? daca fac o infectie si mor? daca, daca...
de 3 saptamani citesc site-ul asta, caut pe net... parca as cauta un raspuns clar, o pagine clar-vazatoare care sa imi prezica viitorul. Si plang, plang cu lacrimi de crocodil si nu stiu ce decizie e mai buna sa iau. Stiu ca e imposibil sa iau o decizie buna si perfecta (fiecare ar avea dezavantajele sale) dar un sfat, o vorba, un gand m-ar ajuta enorm.
Aici sunteti o familie de mamici luptatoare, de aceea ma adresez voua.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deya spune:

draga mea banutza,
eu nu sunt mamica dar imi permit sa iti raspuns.stii cum ma ghidez eu in problemele mele mici(la 19 ani..._) cand vreau ceva si nu stiu.stiu ca daca imi doresc cu adevarat o pot face.Daca simti ca v rei cu adevarat inca un bebe si ai posibilitatea de ce nu?vad ca traiesti in Suedia ,sunt sigura ca acolo temerile tale in legatura cu diferite complicatii iti pot fi date la o parte de sistemul medical avansat.
Justin o sa fie bucuros sa aibe un partener de joaca.Gnadeste-te bine si roaga-te la Dumnezeu sa te indrume pe calea cea buna.
Si te rog nu mai plange ,sunt sigura ca o sa iei cea mai buna decizie.Capu sus si mergi inainte.
iti mai scriu cu drag daca te ajut....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Banutza nu are nimeni cum sa te asigure ca lucrurile vor merge perfect cu o noua sarcina si o sa ai parte numai de fericire, asa cum nu poate nimeni sa te asigure ca nu o sa ai un accident in anul urmator sau ca nu o sa ploua in prima ta zi de concediu de anul viitor. Viata este imprevizibila. Depinde de noi daca ne lasam speriati si anulati de imprevizibilitatea ei sau ne incercam sansele. Daca imi doresc ceva si nu sunt riscuri extrem de probabile, trec la actiune.
Adica, daca tu esti sigura ca-ti mai doresti un copilas, mergi inainte si devino mamica de fratiori. Nu o face doar pentru ca altfel te-ai simti vinovata fata de Justin sau fata de altcineva. Dar nu lasa nici temerile nefondate sa te opreasca. Iti poti monitoriza atent sarcina si poti minimiza posibilitatile de complicatii. Fa doar cum ti-ai dori tu din toata inima, daca cineva te-ar putea asigura ca va fi totul OK. Fiindca probabil asa va fi.
Si nu mai plange. Justin are nevoie in primul rand de o mamica fericita langa el, si abia dupa aceea de fratiori competitori. Sa ai frati nu e intotdeauna un lucru bun, asa cum sa fii singur la parinti nu e intotdeauna un lucru bun.
Ia decizia buna pentru tine si mergi mai departe.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Draga banutza, hai sa iti povestesc cum am devenit eu mamica de fratiori. Inca de cand l-am avut pe Dragos m-am gandit ca el va avea si un fratior sau o surioara, insa am tot amanat momentul din diverse motive. Cand el se apropia vertiginos de varsta de 3 ani, am inceput sa am un sentiment ciudat: simteam nevoia sa fiu din nou graviduta, sa am burtica mare si frumoasa, sa simt miscari de bebelus in burtica... plus ca ma uitam "cu jind" dupa toate burticile de pe strada. Nu ma gandeam deloc la faptul ca eram singuri intr-o tara straina, ca nu urma sa am ajutor de nicaieri si ca nu as fi putut sa ma descurc cu doi copilasi mici. Este adevarat ca cu primul copil nu am avut probleme nici de sarcina nici la nastere, asa ca nu am fost speriata din punctul asta de vedere, insa cum bine spun si celelalte fete, asta nu era o garantie ca nu se putea intampla, totusi, ceva, insa am refuzat sa gandesc negativ.
Si am stiut ca e momentul sa ii fac baiatului meu un partener de joaca. Din fericire am si ramas gravida la scurt timp dupa ce am luat hotararea (impreuna cu sotul meu, evident), iar acum sunt mamica si de fetita. Dragos e incantat ca e "frate mai mare", se mandreste cu sora lui "fomoasa", iar noi suntem fericiti ca avem doi copiii minunati care se inteleg foarte bine.
Ceea ce vreau insa sa subliniez aici este ca nu am facut-o pentru el ci pentru mine, pentru ca asa simteam eu. Imi doream sa mai dau viata unui sufletel. Imi e greu sa exprim sentimentul, era ca o nevoie acuta.
Nu mai gandi negativ! Daca iti doresti sa devii iarasi mamica, nu trebuie sa te cramponezi de idei gen "ce ar putea sa se intample". Nu are rost. Decat sa te gandesti ca ai putea avea o sarcina cu probleme, mai bine te gandesti ca ai sanse mai mari ca sarcina ta sa fie perfecta, nasterea usoara si recuperarea rapida (ca doar ai antrenament acum )
Iti urez sa iei decizia care sa te multumeasca cel mai mult si sa fie asa cum iti doresti!
Pupici si fruntea sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Invata sa traiesti in incertitudine, asta ti-ar recomanda un psiholog bun si daca stai sa cugeti asupra acestei fraze se ascunde un mare adevar!
De ce? Pentru ca nimeni nu-ti poate garanta ca maine nu se naruie totul sau ca maine vei castiga lozul cel mare si viata ti se va schimba radical, asa-i?
E greu la inceput sa inveti aceasta deprindere, dar usor, usor vei reusi.

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Afla de ce iti este frica exact.
Cum a aparut frica asta de complicatii? Ai avut la nasterea precedenta?
Sau de fapt ascunde altceva frica asta?

Si daca nu te simti pregatita, daca nu simti nevoia ... energia ... spatiul pentru inca un copil ... nu il fa. Bucura-te de ce ai si nu te macina gandindu-te la ce ai putea avea.

Hai sa fim seriosi ca Justin nu va avea o viata nefericita din cauza asta. Nu exagera si tu.

31S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns banutza spune:

Grija, frica de necunoscut s-au implantat de ceva timp, si nu exista constant in mintea mea, ci numai atunci cand "o alimentez". Anume? de exemplu: cietsc un articol de ziar sau aici pe site despre boala x. Ca fata constiincioasa, care are net acasa, la universitate, la birou ma apuc sa caut ce inseamna boala x, ce simptome are, cauzele aparitiei... si uite asa imi fac capul mare singura. Recunosc!!! si asa apare frica, teama care imi dau nelinistea.
Nasterea lui Justin a fost putin plina de drama. Dupa 2 zile de stat la spital cu antibiotice si monitorizare, nu am reusit sa am travalui deloc! Asa ca medicul a hotarat cezariana la urgenta. Recuperarea a fost usoara, numai ca eram dezamagita ca nu imi puteam alapta copilul (laptele a venit dupa 2 zile) si pt asta m-am simtit vinovata, am fost nervoasa plimele 2 saptamani din cauza ca ma dadeam ff greu jos din pat, laptele pe care inca il pompam ... acum retraiesc acele zile si pot spune ca operatia de cezariana si cele ce a implicat ea m-au facut sa nu ma focuzez pe propriul meu copil. Regretabil...
Pentru ca imi doresc al doilea copil am cautat sa vad ce riscuri sau complicatii implica o a doua cezariana.. si am gasit pagini, pagini intregi de marturisiri fericite si socante...si desigur ca cele socante mi-au ramas in minte ca doar asa sunt eu .. putin zurlie :) si uite asa se nasc aceste ganduri, intrebari.. fara rost!!!
Pe 4 iunie vin acasa. Aia astept sa uit de toate si sa stau, sa stau. si sa ma incarc pozitiv.
... azi sunt mai bine. Si raman aici cu voi pe site sa ma " tratati" :)
Va multumesc pt incurajari, gandurile voastre bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Banutza riscuri in viata avem la tot pasul.Si cind mergem cu masina la serviciu.Riscuri sunt nu doar pentru o noua sarcina ci asa, pentru noi toti.
Dar daca vrei un copil, spera ca va fi bine si cu Dumnezeu inainte.
Intii vezi daca tu esti pregatita pentru un nou bebe.

Ginduri bune iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Banutza eu zic sa iei lucrurile cum sunt si sa nu mai gandesti la diverse ipoteze.Cand iti doresti cu adevarat un lucru trebuie sa il ai cu orice pret.Exista risc in orice.
Daca tu vrei un bb sunt sigura ca poti trece peste orice.Asa face o mama pentru puii ei.

Elena M.&Adrian Atit de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu mai cauta pe net boli ca e reteta sa innebunesti. Eu daca citesc de o boala incep sa am simptome asa ca nu mai citesc.

Poti vorbi cu un psiholog sa treci peste problemele lasata de prima nastere. Cum a zis cineva garantii nu sunt niciodata, dar nu trebuie sa te gandesti mereu la ce-i mai rau.

Ce vroiam eu sa zic in principal e ca nu trebuie sa faci un copil pentru ca vrea ala mic. Foarte bine ei pot sa nu se inteleaga si pana creste un pic bebe oricum nu se vor juca. Plus ca daca faci o fetita planurile de joaca imrpeuna se spulbera si mai si.

Fa un copil daca mai vrei tu si sotul.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput