Adenomyose
In urma unui MRI ( am pierdut 3 sarcini) mi s-a pus diagnosticul de 'adenomyose' ....
Stie cineva-ceva mai mult despre aceasta boala? Pe Google nu gasesc mare lucru sau are cineva site-uri unde pot pune intrebari unor medici?
Multumesc anticipat,
Catalina
Raspunsuri
Avalon spune:
adenomyose este endometrioza http://www.med.univ-rennes1.fr/cgi-bin/iw/fichiers_de_codeadm.pl?code=M06739
Gianni spune:
Da , este o forma de endometrioza , endo este in afara uterului , pe cind adenomyosa este in muschiul uterului...deci ma intreb care forma o fi mai grava si care sint sansele unei sarcini duse la bun sfirsit?
c.
almiona spune:
BUNA GIANI, SPUNE-MI SI MIE TE ROG, CUM DE TI-AU PUS ACEST DIAGNOSTIC? SI EU AM PIERDUT PANA ACUM 4 SARCINI SI MEDICII NU REUSESC SA-SI DEA SEAMA CARE ESTE MOTIVUL. LA CE MEDIC AI FOST SI TI-A PUS ACEST DIAGNOSTIC?
MULTUMESC MULT!
Gianni spune:
Buna,
Diagnosticul mi-a fost stabilit un urma unui MRI (parca MRE-in rom.),pt. ca este singura metoda care poate sa spuna cu certitudine in acest caz. M-am doc. pe Google si am vazut ca , este cert ce afirma ei, intrucit la echo nu se vad decit umbre mai inchise , care pot fi si mioame....ce ma supara insa pe mine e, este faptul ca am facut atitea investigatii si analize in toate colturile lumii si de abia acum , dupa 9 FIV-uri mi se spune cauza pierderilor de sarcina ...daca era mai devreme , ne-ar fi scutit de multa suferinta , asta-i...
Tratament nu exista, decit scoaterea uterului...uni afirma ca ar ajuta inainte de a incerca sa ramii insarcinata , o cura de 3-6 lun i cu Decapeptyl ....
Oricum, am scris la mai multe clinici in SUA si astept raspuns, sa vedem ce spun ele , ce sanse ar mai fi...daca mai sint...
Succes.
CAtalina
Avalon spune:
Giani, tu ai facut cumva analiza IRM(RMN)?
Iata ce am gasit: IMAGISTICA PRIN REZONANTA MAGNETICA test care se foloseste de un camp magnetic si de pulsuri de radiofrecventa pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului omenesc. In multe din cazuri, IRM ofera informatii care nu pot fi vizualizate prin radigrafie, ultrasonografie sau tomografie computerizata.
In timpul IRM, regiunea corpului ce trebuie investigata, este plasata intr-un aparat special care reprezinta un magnet urias. Informatiile furnizate de IRM pot fi stocate si salvate intr-un computer. De asemenea pot fi facute poze sau filme daca situatia o cere. In anumite cazuri se poate utiliza o substanta de contrast pentru a vizualiza mai clar anumite structuri ale corpului.
Te rog sa-mi confirmi daca este aceeasi analiza cu cea facuta de tine.
Inteleg ca ai facut 9 fivuri si ai pierdut 3 sarcini si ti s-a pus diagnosticul de endometrioza a uterului (adenomioza). In ce tara ai facut analiza?
Am si eu 2 mioame 9-12 mm (sau asa apar la ecografie) si 2 sarcini pierdute si m-ai pus pe ganduri...