Se imparte apartamentul?
Buna seara,
Am o mare dilema! Fratele meu este casatorit insa este separat de 9 ani de sotia lui. Au un apartament cumparat de parintii mei de la un unchi.Initial tata nu a vrut sa o treaca si pe cumnata-mea in acte dar din cauza discutiilor cu fratele meu, a trecut apt. pe numele fratelui si al ei Avem martori ca ea nu a contribuit niciodata cu nimic la cumpararea apt. multa vreme a stat la parintii mei fara sa aiba un sv. De 9 ani nu am stiut nimic de ea, este in tara, traieste sau nu.....Fratele meu a fost foarte bolnav, era suspectat de o boala nenorocita care nu iart dar din fericire diagnosticul nu a fost confirmat. Cum vestile rele se aud imediat, s-a pomenit frati-miu cu sotia lui la spital Bineinteles ca ea credea ca moare el si se gandea la apt A si spus ca i-a expirat buletinul, batea apropouri sa-i faca pe adresa respectiva altul nou....
Acum stau si ma gandesc, daca divorteaza de ea si poate dovedi ca nu are nici o contributie la cumpararea apt. reuseste ca ea sa nu aiba drept la nimic? Nu au copii, totul absolut a fost cumparat de parintii mei...
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
Raspunsuri
ramyteo spune:
Draga Maraki legea spune ca daca stau cinci ani in comcubinaj are dreptul la apartament, ei fiind casatoriti si trecuta in apartament au drepturi egale dar....dat fiind ca a plecat de la fratele tau si aveti si martori sar putea sa aveti castig de cauza. Succes!!!
Teo
Perlute
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
eva03 spune:
Care lege spune ca dupa 5 ani de concubinaj are dreptul la apartament?
Maraki ce inseamna "a trecut" apartamentul pe numele fratelui tau si al ei. Ce fel de act au incheiat? Donatie, vanzare-cumparare, altul?
Chestia cu buletinul nu are relevanta.
eva03 spune:
Mai voiam sa adaug ca atunci cand se face partajul bunurilor comune, sotii nu trebuie sa dobandeasca neaparat jumatate fiecare, ci in functie de cuantumul de contributie avut pe care il stabileste instanta. Daca unul dintre ei dovedeste ca a avut de-a lungul casniciei, de exemplu,un salariu mai mare, atunci poate obtine si un procent mai mare din bunurile comune.