Salajence la APEELL!![47]
Raspunsuri - Pagina 15
Bimilit spune:
felicitari mihaela, ptr rezultata.esti fata desteata.
etapa asta de curs cat dureaza?mai, te cred ca nu esti impacata ca mama ta e singura .da io zic sa nu te nacajesti de nimic, ca zau e o interventie usoara, iar refacerea e rapida.
giulia, felicitari ptr fecioru dantaus.auzi si io-s cu baiuri la nenea colon.is tot cu colon iritabil .si vai muica rau e.io fac tratamentul ala de detoxifiere, e mai bine , nu ma mai doare dar tot simt un disconfort in zona colonului.sanatate mamei.
olim, io am crezut ca deja te-ai chefuit cu colegu
.
adrianaaaaaaaaaaaa, ce pana mea faci? ia treci la raport.cum sunt fetele?
oti, ioana, cami, maria
.
Peseu:giulia, io ptr vikend n-am nicio idee.neuronul meu nu proceseaza nik.
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
giulia71 spune:
ps si yo:
am uitat valiza cu felicitari pentru reusitele lu Tudor si Miha!!!
unicu meu neuron intreg abia rasneste, poate intra Adi si ma lumineaza ea!
am dat drumu al aeru conditionat si ma bate fix in ceafa, of naspa-i!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
mihaela_s spune:
Multzam fain fetelor! 
Si pentru incurajari pentru mama, informatii, etc. Sper sa fie bine. Mama pleaca maine seara la Cj, trebuie sa fie vineri dimineata la spital la consult, analize si poate luni o va si opera. Speram sa fie laparoscopica, inca nu stim decat dupa consultatie cred.
Otilia, multzam de scor, il transmit mai departe.
Bia, partea ce am terminat-o eu 2 in 1(adica 2 semestre intr-unul) se numeste SFI(svenska för invandrare=suedeza pentru emigranti). Nivelul de limba la absolvirea cursurilor, adica unde ma situez eu acum este de cl.6-a. Cam asa e, pot citi aproape fara dictionar o carte pentru copii, cam de cl.4-a, a 5-a. Diana insa citeste carti mai grele decat mine.
Ce urmeaza sa fac din toamna se numeste SAS nivel beta. SAS=svenska som andra språk=suedeza ca a 2-a limba. Poate mai simplu ar fi sa spun o clasa avansata de invatarea limbii, ce am facut pana acum fiind de incepatori. Nivel beta nu stiu de la ce vine, exista si nivel alfa dar e inferior, daca am trecut de SFI de tot, cum e cazul meu, trec la SAS beta. Cand termin de absolvit am nivel de limba de scoala medie, adica 8 clase. Apoi urmeaza Suedeza A si suedeza B care inseamna limba la nivel de liceu. Adica dupa ce termin si suedeza A si B ma voi situa cu suedeza la nivel de absolvent de liceu. E important asta daca vreau sa fac vreodata cursuri la nivel de facultate, sa completez cu ceva diploma mea sau chiar sa fac alte studii. Fara sa am absolvite toate aceste nivele, nu ma primesc la facultate. Suedeza A si B nu o fac numai strainii ci si adultii care nu au facut la timp liceul, care nu e obligatoriu. Sunt multi tineri care isi iau lumea in cap si se apuca de scoala cand vor sa faca ceva mai mult pentru ei. Cam atat stiu eu, mai multe voi afla in toamna. Multi emigranti nu fac mai mult decat SFI pentru ca isi gasesc de lucru, unii nici nu mai au cand sa dea examenele de SFI. Pentru o munca de chelner, femeie la curatenie, etc...munca necalificata e OK sa stii doar sa vorbesti. Majoritatea sunt de cativa ani buni aici, unii de 5-6 ani si inca nu au terminat SFI. Unii pentru ca nu au putut, altii pentru ca nu au vrut(stau pe banii statului, cei azilanti si le convine). Vorbesc deja foarte bine, insa nu stiu sa scrie, unii nu inteleg ce se vorbeste si ca sa poti trece e musai sa ai la toate calificativ de B(bine), sau 65%. Nu se face media si nu treci decat daca poti din toate.
Astea fiind spuse, eu vreau sa continui pana la nivel de liceu absolvit, poate ca intre timp imi gasesc de lucru, poate nu. De la toamna voi primi si eu ceva banutzi, un fel de bursa, profa zicea ca imi va ajunge de cafea
. Pentru ca e greu, trebuie sa stai mult la scoala si sa studiezi acasa, programul e incarcat si nu ai timp de muncit. Nu e un timp anume ca sa termini, cred ca e tot dupa recomandarea profesorului sau cand te simti tu in stare sa treci mai departe. Huh, sper ca am fost coerenta si ai inteles ce si cum...![]()
giulia, sanatate mamei tale! Si felicitari lui Calin pentru dans! Bravo ca ai asa baiat mare si descurcaret! Da' niste poze nu ne pui, sa-l vedem si noi?
olim, azi e seara cea mare?
Cami, nu ai pozele decat pe hartie? Tare mi-ar palcea sa vad si eu din ele...hai ca stiu ca le poti pune pe CD si apoi pe net...macar cateva!
Va pup, mai viu...merg sa vb. cu mama, sa vad ce mai zice...
vorbe de copil...
Hobby
dianaiulie2009 spune:
In primul rand vreau sa o felicit pe Mihaela pentru reusita !!!
Deci , dupa cum ai primit sfaturile noastre , ai vazut k bine ai facut k ai mers la examen , k altfel ramaneai cu acel semn de intrebare , oare luam sau nu examenul ? Amu dute si da-le peste nas persoanelor care iti spuneau k nu are rost sa incerci k e foarte greu si nu vei lua examenul . Ai demonstrat inca o data ce fata desteapta esti . Bravos !!!
Giulia , felicitari pentru dantzausul de Calin .
Ziceai k poate te lamuresc eu , da nu m-am prins la ce anume te referi . Cat despre week-end noi lucram sambata , recuperam ziua de 2 mai cand am fost liberi , asa ca ... la noi pas . La hajdu ... nu prea stiu aia engleza sau chiar daca stiu nu vor sa vorbeasca numai in limba lor . Dar la Debrecen la Aquarium , la intrare este afisat in limba engleza tariful . Noi am luat all day si a fost undeva la vreo 8000-10000 Forinti , iar mancare este inauntru si platesti la iesire totul . Adika , cand intri primesti un ceas ( gen Brasov ) , cu ala vezi ce nr. de garderoba ai , cu ala mergi la restaurant si platesti , adika iti pune un aparat pe ceas si nu platesti cash numai la iesirea din aquarium . Cam total , noi 4 , intrare si mancare si stat toata ziua , la topogane si la apa termala ( care e separat tariful fata de topogane unde e apa normala incalzita ) am platit vreo 180000 forinti . Rezervare nu ai nevoie ca doar e free ....
Noi , probabil , vom merge la un gratar duminica , daca ne va lasa vremea .
Olim , distractie faina cu colegu . Pana la urma ce ai hotarat sa-i faci cadou ??? Asteptam amanunte ...
Otilia , uau ce fain ca te mai duci pe la Baluri ... m-au podidit amintirile cand ai spus ca e balul majoratului . Ce fain a fost pe vremea noastra . Distractie placuta !
Bia,mersi de intrebare , fetele sunt bine , in mare ... Paula tuseste un pik , dar e pe fond alergic , k de obicei . Andreea merge in excursie pe 3-4 iunie si nu mai are rabdare pana atunci . Saptamana viitoare ne asteptam musafirii . Cam atat despre noi ...
Ma duk sa fac ceva de cina si mai trec pe la voi inainte de culcare !!!
" Carpe diem ! "
dianaiulie2009 spune:
Am uitat sa transmit mamei Mihaelei si a Giuliei multa , multa sanatate si vindecare rapida si usoara !!!
" Carpe diem ! "
olim spune:
salutare tuturor
fetelor, am bagat cola la frigider, si am facut o pizza la cina,si o supa de cartofi de de aia a vut colegu![]()
maine avem zi incarcata, mergem la fisc dimineata, apoi eu la somaj si apoi la shoping, ca ne terebe aere conditionate si parchet, plus ca maine seara vine baiatu cu gresia, vrem sa terminam subsolu, si am cerut 100 de m2 de gresie, si en costa doar 100 de eruo, ca e ramasinte dintr-un cartier de blocuri.Miha felicitari pentru examen si multa sanatate mamei tale
si al meu are colonul iritat maine poate dam o fuga la urgenta.
va pup pe toate
ma duc sa maa arnajez ca la 10 ajunge colegu, numa bine ca alex doarme si am timp sa bag pizza la cuptor![]()
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
piticutz spune:
Mihaela, am inceput deja sa "lucrez" la poze, adica sa le pun intr-un album online, trebuie sa le aleg pe fiecare, iar pe cele care sint facute in pozitia "culcat" - sa le indrept inainte de asta.
Pozele pe hirtie despre care vorbeam mai inainte sint cele scoase la comanda pe net, trimise online pe un site care face asa ceva.Sigur ca pe toate le am pe computer, le-am adus pe un dvd.
Sper ca la sfirsitul saptaminii acestea sa termin cu ele, sa le pot pune pe toate cite sint de vazut.
...si, nu in ultimul rind, FELICITARI pentru rezultatul de la examenul de limba!!! si ii doresc multa sanatate mamei tale, recuperare rapida.
Adriana, si tie MULTA BAFTA unde trebe!!
Bimilit spune:

mihaela, felicitari ptr examen.interesant sistem educational au suedezii, dar cred ca e fff bine structurat .sanatate mamei.sunt sigura ca o sa aiba o operatie reusita si recuperare usoara.io zic ca operatia o sa fie laparoscopica, ca doar zalaul mai merge pe operatie clasica.sa ne dai detalii.suntem alaturi de tine si de mama ta.[mai in ccea ce priveste spitalul, nu te speria ca asa sunt toate, dr conteaz
adriana, da nu ati platit netu
la job, sau de ce nu aveti net? ioi, da baga draga detalii.ce job? in alata parte sau tot acolo? succes.io-ti tin pumnii stransi , sa zici ziua .asteptam detalii dupa examen .DD sa-ti ajute.unde merge andreea in excursie?
olim, cum fu sera
? l-ai surprins placut pe colegu
?
cami, io astept pozele.
oti, cum a fost la bal? te-ai destrabalat?![]()
giulia, o
? unde mergi in vikend? cum e mama?
ioana, cam rarut pe la noi.cu ce sa te momesc sa apari
.o pisica , un catel, o broscuta
?
io-s prastie.asa m-am saturat de vremea asta kkcioasa.n-am chef de nimic.as tot dormi si lenevi.credca doar o tura de shoppingareala m-ar remonta
.
va tucda mai viu.......
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi