Frunzele de vita de vie - rog sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Imi pare rau ca nu am aparatul de fotografiat acasa, ca iti faceam poze si iti puneam ca sa vezi frunzele mele culese anul trecut! Asa ca nu ramine decit sa ma crezi pe cuvint cind iti spun ca sint inca verzi, de parca le-am cules azi!...

Eu le culeg pe cele mijlocii, mai fragede. Le aduc acasa, le spal cu apa rece si le las la scurs in chiuveta. Dupa aceea iau un borcan mai mare cu capacul de filet si pun in el frunzele aranjate una peste alta, ca un teanc de bani. Printre citeva frunze (cam cinci) pun un pic de sare normala de bucatarie. Le aranjez in teancuri de cite 15 pe care le impaturesc pe mijloc,de-a lungul nervurii principale. Le pun asa in borcan, le indes un pic sa intre cit mai multe, pun capacul si il bag in congelator, intr-un colt. Si acolo sta mereu, iau cind am nevoie si ramin asa verzi tot timpul anului.
Mie imi plac mai mult asa pentru ca nu au culoarea aia maronie in saramura. Cind vrei sa le faci, iei citeva teancuri de frunze, le inmoi si le lasi un pic in apa calduta si ai frunze de vita verzi si proaspete!
Incearca si asa, nu o sa iti para rau!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Alice, multumesc si tie (si Alina mi-a raspuns). Nu prea am loc in congelator, dar spune-mi, borcanul este din plastic sau sticla? Pot tine borcan de sticla la congelator 1 an?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Da, borcanul sa fie de sticla, nu are nimic daca sta in congelator. Se pastreaza foarte bine!

(Mi-am adus aminte ca atunci cind lucram la un restaurant puneam si sticlele de votca in congelator. Cind le scoteam afara faceau o pojghita de gheata pe ele, iar vorca era groasa si cred ca rece... de le sticleau ochii rusilor cind le puneam sticla pe masa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Da, borcanul sa fie de sticla, nu are nimic daca sta in congelator. Se pastreaza foarte bine!

Astea merg? Poate pt. viitor..:

http://ace.imageg.net/graphics/product_images/pACE-957282reg.jpg

(Mi-am adus aminte ca atunci cind lucram la un restaurant puneam si sticlele de votca in congelator. Cind le scoteam afara faceau o pojghita de gheata pe ele, iar vorca era groasa si cred ca rece... de le sticleau ochii rusilor cind le puneam sticla pe masa!)





Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Da, merge si cu borcan ca in poza pusa de tine.
Dar, pentru ca este mai "fancy" l-as tine pentru dulceata sau zacusca. Eu refolosesc borcanele de la diverse chestii pe care le cumpar: borcanul de la castraveciori murati, compot etc. Cel din congelator este de un kg in care daca nu ma insel a fost cumparat cu varza murata taiata marunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canon1 spune:

Eu stiu ca cele mai bune sunt cele de culoare verde crud...cele mai inchise la culoare sunt batrane si atzoase...
Se consuma si cele salbatice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ha, ha! Happy, si eu am boala pastrarii borcanelor din sticla. Am sa incerc, cu siguranta, anul viitor.

Canon, ai dreptate, dar cred ac daca le culegi in primavara, al inceput, sunt bune si cele mari.
Cred ca se mananca si cele salbatice, pe aici oamenii (unii) le mananca strugurii.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput