ADOLESCENTI(1991-1994)
Raspunsuri - Pagina 3
mama lia spune:
pai ar avea de spus si el un cuvint in educatia fetei.....dar eu, ca mama de copil de 15 ani iti spun ca daca nu a stiut sa comunice cu ea pina acum nu va reusi nici in continuare...sau o va face cu greutate....
geanny_nane spune:
dar de exemplu dumneaoastra cum va comportati cu fiica dmv,ii dati mai multa libertate eu cred ca o mama ,vrea sa stie unde merge fata ei cu cine isi petrece timpul liber care ii sunt prietenii?bimenteles ca tatal ei se ocupa de educatia ei dar eu vorbeam despre relatia mama fiica caci ,doar o mama este cea mai buna prietena a copilului ei ea niciodata nu ii va vrea raulsi nici nu o trada niciodata.
mama lia spune:
pot sa iti spun cum este relatia cu fata mea...noi am fost PRIETENE...de cind era ea mica....la 8 ani m-a intrebat ce ea aia "sperma".....ei, si de atunci au tot inceput intrebarile...si eu i-am raspuns intotdeauna, mereu spunand si cite o gluma pe linga, ca sa nu i se para un anumit subiect tabu.....cert este ca am trecut in revista inclusiv bolile cu transmitere sexuala, relatiile cu barbatii...tot ce vrei si nu vrei.....
intotdeauna am stat de vorba cu ea, am tratat-o ca pe o prietena, mi-am facut timp pentru ea sa mergem la un film, la teatru, la opera, doar noi doua "ca fetele"....
cert este ca imi povesteste totul, imi cere sfatul in orice privinta si nu mi-a facut niciodata probleme de nici un fel....
are si ea razvratirile ei de adolescent dar o las in pace, ca stiu ca isi "revine".....
un lucru foarte important - i-am spus mereu ca poate sa faca orice vrea ea, dar va trebui sa suporte si consecintele....
so, ii dau toata libertatea din lumea......dar fata mea nu si-o doreste.....vrea sa fie "fata lui mama " in continuare....
mhldvrc spune:
Geanny-nane, cu multa rabdare, putin cate putin si-o poate face cea mai buna prietena.
Iti spun asta din proprie experienta. Eu si Tina avem o relatie, mama/fiica, bazata pe multa incredere, nu avem secrete una fata de cealalta. Este cea mai buna prietena a mea.
Are foarte multa libertate, dar eu trebui sa stiu intodeauna tot ce face(pentru asta este telefonul mobil). II cunosc toate colegele,prietenele si de regula o-nsotesc atunci cand merge la vre-o petrecere sau un film motivandu-i ca tre' sa stiu de unde s-o iau daca intarzie. Fetele deja s-au obijnuit cu mine si de multe ori sunt invidioase pe relatia noastra.
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTO
mhldvrcBrasov 2008
mhldvrc spune:
La Multi Ani!, Cristina, multa sanatate si noroc in noul an scolar.
FOTO
mhldvrcBrasov 2008
mama lia spune:
Multumesc frumos!!!!
si tie sa-ti traiasca puii!!!
La Misu au intrat tare in ei cu lectiile, au dat si niste teste....
mhldvrc spune:
Multumesc foarte mult!!!!
Peste tot e la fel, eu asa cred. Teme, teme si iar teme.
Succes, tuturor copiilor, in noul an scolar.
FOTO
mhldvrcBrasov 2008
Elag spune:
Ma bag si eu putin intre voi cu o intrebare : Aveti sau ati avut copiii in scoala 19 "Tudor Arghezi" din Bucuresti? Daca da, ce parere aveti de aceasta scoala?
Multumesc
geanny_nane spune:
da asa vrea si sora mea si stie de ficare data pe unde merge si cu cine ca sa stie ce face si a rugat-o sa o sune sa-i spuna unde este si ea spune ca ii e rusine de prietele ei sa tot o sune pe maicasa ca rad prietenele ei de ea ,iar cand vrea sa discute cu ea ,ca si o prietene nepoata mea spune ca sa nu o mai dadaceasca ca nu mai este un copil si ca i se pare ca maicasa vrea ca discute cu ea ca sa o traga de limba si i se pare ca artificiala cand vrea sa o dragaleasca putin.ea nu mai stie cum sa mai procedeze cu ea ca nimic nu e bine daca vrea sa o alinte nu e bine ,daca nu o alinta iar nu e bine si zice ca dc e asa de stricta cu ea ca nu o lasa sa mearga oriunde ar vrea sa si stea cat vrea ea ca ea vrea sa se bucure de viata ca nu o sa mai aiba niciodata 16 ani.nici nu mai stie cum sa procedeze cu ea.va rog sa-i dati o mana de ajutor ca de invatat invata f bine.