Succesiune bunuri mobile

Succesiune bunuri mobile | Autor: danyelama

Link direct la acest mesaj

Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat.
In noiembrie am facut un act de vanzare - cumparare cu uzufruct viager cu o vecina pentru o garsoniera. Din cauza unor probleme grave de sanatate doamna a decedat pe 3 mai. Desi are frati si surori in viata nu a venit nimeni (anuntati fiind de cum a murit) decat cu o jumatate de ora inainte sa o inmormantam. A doua zi dupa inmormantare au venitii cu totii sa ceara lamuriri asupra actului intocmit cu doamna decedata precum si cu pretentii asupra bunurilor din imobil. Intrebarea mea este daca ei sunt obligati sa faca succesuiune pe bunurile mobile? Ideea este ca eu nu vreau sa le dau bunurile fara un inventar in prealabil si fara un martor (eventual un notar). In plus ei nu vor sa ia din bunuri decat ce este nou adica un televizor, o masina de spalat si un frigider. Ei mi-au spus ca de restul nu au nevoie si nu au unde sa e duca.
Astept sa rog orice sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Potrivit procedurii notariale, acesta trebuie sa faca si inventarierea bunurilor ramase. Se poate face si numai pe bunurile mobile, avand in vedere faptul ca defuncta nu mai avea bunuri imobile. Daca se descopera si alte bunuri ulterior, care nu au fost incluse, se poate face un supliment de certificat de mostenitor.

Mergi la inceput