Comori de nov-dec 04 (178)
Raspunsuri - Pagina 4

monica-elizabet spune:
ref dintisori...
la alex unde am pompat si Calciu si zimafluor tot au fost probleme cu dentitia de lapte
si la ruxi unde nu am dat nici Ca fiindca dupa citirea analizelor nu era nevoie si nici zimafluor sa nu-i fie de deochi dar are o dentitie sanatoasa si nici nu se spala klumea pe dintisori(adica nici la fel de des de 3 ori pe zi cum o faceam cu alex, nici nu ma lasa mereu sa o spal eu...vrea numai ea, etc) sper sa nu avem probleme nici mai tarziu
de cand incepuse sa mearga la gradi avea 3 ture de spalat pe dinti...dim la plecare, la 10 dupa gustarica si seara...dar cand este acasa cu noi nu mai vrea la 10 sau dupa masa de pranz
oti ...da...cam multicel avem interdictie...dar ascultam nenea dr-ul fiindca e chiar friguletz afara(dim si seara) asa ca sigur se pun racelile
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post

monica-elizabet spune:
pe toate, pe unde sunteti?
sa aveti o zi buna
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post

onitza spune:
BUna fetelor...scuze ca nu am intrat sa va tin la curent cu tata...am trecut prin clipe groaznice...bine ca s-a terminat!! in concluzie, tata habar nu am ce problema are, dar sa va povestesc, mai bine: la internare, doc nu i-a spus mare lucru, decat ca va interveni in zona cu probleme...tata a inteles ca il opereaza...dar saracul nici el nu stia prea multe, ce ii va face; seara, cand am spus ca ma duc la el, i-a facut un antibiotic si atat. De dimineata, pe la 10 , l-au dus in sala de operatie, i-a facut anestezie in coloana si i-au bagat pe canal (stiti voi care ) o camera de luat vederi...concluzia: adenomul un pic marit, vezica bine, si ma rog, ce a mai reusit sa vada)....cam asta a fost "interventia" , deci nimik riscant, apa de ploaie; am incercat sa ma invoiesc de la sv, dar NU S-A PUTUT ( no comment, dar e de tinut minte, mi-au facut probleme si cand a fost Paul bolnav), si am ajuns la tata pe la ora 3 la spital, cand era alb la fata si isi dadea ochii peste cap; mi s-au inmuiat picioarele, m-am dus peste asistente care aveau cabinetul FATA IN FATA cu salonul tatalui meu, am intrebat cine e pe salonul 6 ca tata e rau de tot; abiaaaaaaaaa s-a miscat, desi ii bagasem in buzunar, de fapt nu a venit imediat, a plecat in alt salon si m-am enervat teribil; am inceput sa tip pe sala ca e nevoie de un doc si apare si "nenea in halat alb"
cu 3 asistente dupa el. Mama lor.. in fine...au intrat la el...l-au certat ca de ce nu a spus ca ii este rau, tata nici nu a auzit cand vorbeau cu el...ce credeti ca avea fetelor??????? uitasera sa ii puna sonda dupa operatie....el din cauza anesteziei, nu putea urina, i s-a umplut in asa hal vezica ca intrase in stare de inconstienta....dupa ce "s-a usurat", era tata rosu-n obraji, vesel, cand am intrat in salon nu l-am recunoscut! DUpa ce m-am bucurat, am inceput si eu sa-l cert, ca trebuia sa spuna ce rau ii era, insa el a motivat ca asa a crezut ca sunt durerile dupa acea investigatie......ca e normal sa il doara asa de tare ! offff bine ca a trecut, azi ii da drumul...
Eu sunt cu nervii la pamant...multe sunt motivele, dar in principiu din cauza serviciului....
Paul e racit si cam obraznicut, i-au crescut cornitele si ma cam supara....sper sa fie doar capriciile varstei.
Va pup dulce.
Oana si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL

monica-elizabet spune:
ma bucur ca acum este bine tatal tau onitza si numai bine va doresc
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post

try spune:
Monicutz, ma bucur ca toate sunt bune cu ruxi si ca e recuperata 100%.
Onitza, bine ca s-a terminat cu bine, pe mine ma revolta astfel de "accidente" de mor. E lipsa de responsabilitate si nepasare, nu accident.
A propos de spalat pe dinti ce-am citit de curand intr-un material primit: nu e deloc indicat sa te speli pe dint idupa ce manaci dulciuri (avis mamicilor care din dorinta de-a proteja dintii copiilor mai rau le fac). Dulciurile inmoaie smaltul dintilor, iar periajul cu pasta de dinti cu fluor nu este indicat intr-o astfel de stare a smaltului dentar pt ca atunci cand smaltul este inmuiat si fluorul penetreaza si distruge si mai tare decat sa protejeze. Este recomandat periajul cam dupa o ora dupa masa/consu mde dulciuri, tocmai ca sa dai sansa smaltului sa se reintareasca.
De asemenea nu e indicat sa periezi mai mult de 2 minute (asa cu mscrie la carte) din acelasi motiv: smaltul se inmoaie prea mult daca e in contact cu fluorul din pasta prea mult timp si apoi incepe si are o actiune mai degraba daunatoare decat protectoare.
Periaj cate 2 minute de 2-3 ori pe zi e suficient pt copii la varsta asta. Eu le-am luat periute electrice pt ca accepta mai usor periajul (adrian cel putin mereu mi-a facut circ la spalatul pe dinti, dar de cand cu cea electrica vad ca s-a redus mult rezistenta lui la periaj) si sunt mai eficiente. Iar pt copilasii care au dintii apropiati, mai puteti folosi atza dentara. Aici gasesti pungute cu niste furci (ca nu stiu cum sa le zic) de unica folosinta care au atza dentara intre doua brate si cu ea pot icurata copilul intre dintisori. Dar daca au dinti irari cum sunt la alex... n-are ce sa le ramana intre dinti, simplul periaj e suficient.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Otiliav spune:
Ioana, ce bine ca ai fost langa el chiar daca nu ti-ai luat liber tot ai fost acolo cu el. Ferice de parintii care-si au copii aproape in astfel de momente se simte si doare departarea.
Cu scoala ce sa zic, nu stiu de ce te mai stresezi ca mai este putin pana la vacanta, uraaaaa.
Try, pai si daca intr-o oara mai manci o bombonica si tot asa, nu ne mai periem deloc. Parerea mea ca si factorul genetic este important, tata a urat periuta si nu a bagat-o in seama decat foarte rar si de abia la 60 de ani a inceput sa se vaite de dinti iar mama care s-a periat mereu chiar ca mereu a avut probleme.
Eu nu i-am dat Anei fluor sau ceva pentru dinti, dar nici dropsuri in primii trei ani. Acum am unele in casa din acelea pentru gat dar evident ca le sparge intre dinti iar prietena cu periuta nu este, face un circ ca in final se spala o seara da, sapte ba. Din fericire nu are pana acum carii , norocul ei.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
10+ BB2

try spune:
Normal ca tine si de mostenirea genetica. Dar sa stii ca nici alex nu stiu daca are responsabilitatea spalarii pe dinti, insa nu il las de capul lui daca vrea sau nu. Mai degraba sarim baita (daca mamai e obosita si nu se mai simte in stare), insa spalatul pe dinti nu-l sarim decat in cazuri exceptionale: venim seara de la o petrecere si adoarme in masina, caz in care doar il imbrac in pijamale si-l pun sa faca pisu. Sau situatii de genul asta.
Si nu-l mai las pe le sa fac operatiunea asta. Am avut o perioada cand am zis ca il las pe el sa se spele ca sa capete antrenament, dar cand am vazut ca spala numai dintii de jos si ca aia de sus abia daca au ocazia sa "pupe" periuta, am zis, ok, revin eu si-l spal si incerc mai tarziu sa-i predau stafeta.
Daca ar fi sa-l las pe el sa aiba grija asta probabil ca-n primele seri va tine minte si imi va cere, dar apoi cu siguranta o sa mai uite si tot asa pana te trezesti ca nu se mai spala deloc. E prea mic sa-l las pe el total sa aiba grija asta. Eu am o oarecare obsesie legata de treaba asta pt ca si pe adrian chiar si fortat tot il spal. Pana am gasit solutia cu periutza electrica, mereu plangea la spalat pe dinti, cauta sa imi impinga periuta afara si strangea dintii, dar eu i-am ignorat total manifestarile. Macar 30 de secunde si tot frecam acol oal dintisoir ceva ca sa se obisnuiasca ca e o chestiune peste care nu trecem si n-o sarim.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Otiliav spune:
Andra, i-am luat si eu o periuta cu baterii sa nu se chinuie sa frece ea dar tot nu vrea sa se spele zilnic. Problema este ca izolatia in baie nu este buna, asa cum eu o aud pe proprietara si ea ne aude pe noi si nu-mi permit cand mergem la nani la 10 seara sa inceapa circul.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
10+ BB2

onitza spune:
Buna!
Multumesc mult de sprijinul moral, aveam nevoie; colac peste pupaza, i s-au descoperit tatalui meu leziuni la nivelul plamanului stang...i s-a recomandat tomografie...e si el derutat, a spus ca o va face la TGV, dar l-am rugat sa revina la Bucuresti sa o faca...........
Oana si
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL

onitza spune:
Apropo de dantura...lui Paul ii place sa se spele pe dinti, ma bucur ca ma mai lasa pe mine sa ii periez maselutele....dar se gadila intr-un hal fara de hal!!!!
Mie mi s-au rupt 2 masele in doua!!!! si nu m-a durut deloc! am scos jumate de masea singura, fara sa doara...ce-o mai fi si asta! cred ca o mare lipsa de calciu, zic eu....
Oana si
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL