NU vrea sa vorbeasca ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Cami,
Noi am inceput logopedia cind fiul meu avea patru ani fara o luna ,adica foarte tirziu ,dupa parerea mea .Nu mai insir motivele ,ca oricum nu are rost.Logopeda am ales-o ,nu dupa cit e de buna ca habar nu aveam de la cine sa cer referinte si nici unde sa o caut,ci pe principiul ;sa fie cit mai aproape ca locatie sa pot sa -mi scot celalalt copil de la scoala si sa poata incepe cit mai repede .Deci practic am luat cartea de telefon si am cautat toate centrele de terapie pe o raza de 10 mile .Daca n-am fi vazut progrese am fi schimbat probabil .A nu pierde timp in momentul acela mi s-a parut cel mai important.Dupa sase luni s-au vazut deja progrese ,adica de la propozitii fara verb a trecut la propozitii complete ,s-a imbogatit mult vocabularul si mai ales s-a imbunatatit mult limbajul social atit de necesar pt a relationa cu copiii si odata cu asta a s-au diminuat considerabil frustrarile.
Exercitiile care se pot face de acasa depind de logoped si de copil .
fiul meu invata preponderent vizual ,pt el informatia auditiva e cam egala cu zero si acum vorbesc destul de mult cu peretii.Ma prinsesem eu inainte de a-mi spune logopeda dar nu stiam ce sa fac .Eu mergeam pe sfatul clasic 'vorbeste-i cit mai mult ' care la noi nu se potrivea .Deci am cumparat ,la sfatul logopedei,un cd cu pictograme ,am printat si laminat din greu ,le-am lipit pe toti peretii ,am facut schedule cu pictograme pt rutina de dimineata ,dupa amiaza si seara .Am folosit calculatorul foarte mult ,Dvd-uri educationale adica tot ce inseamna suport vizual. La noi mai este si problema inatentiei si a hiperactivitatii ,adica trebuia sa ne stoarcem mereu mintea si eu si logopeda ca sa totul sa fie nou ,interesant pt a-i capta atentia.
Nu toti copiii sunt la fel ,evident .Daca fetita ta are exclusiv probleme de limbaj adica lipsesc cele pe care le-am mentionat ,inatentie ,hiperactivitate ,probleme de procesare va fi mult mai usor
Logopeda va va spune ce si cum sa lucrati acasa .
Pe site-ul asociatiei americane a logopezilor poti gasi cel mai usor un logoped in functie de locatie .http://www.asha.org/findpro/
Cred ca si sistemul scolar va poate ajuta in sensul ca ar fi ideal ca pe linga ceea ce faceti voi privat sa va ofere si ei logopedie .Nu stiu cum e in Canada cu legile asa ca nu pot sa te sfatuiesc .Poate este altcineva care a trecut prin asta si te sfatuieste cum sa accesezi aceste srvicii ,e vorba de informatii pe care nu ai de unde sa le stii de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camysoare spune:

Draga arminad,
Multumesc mult pentru mesaj. Din pacate Alessia nu are numai probleme de limbaj, la asta se adauga inatentie si hiperactivitate. Inatentia se datoreaza in mare parte noua, care am rasfatat-o prea mult si combinata cu o caposenie rar intalnita a dus la acest rezultat. Ea poate sa se concentreze daca vrea, de expl. poate sa vada desene animate si sa coloreze in acelasi timp fara probleme dar daca stai cu ea de exemplu sa faca liniute, nici nu vrea sa auda, indiferent de ce-i spui sau chiar si daca o pedepseti. Cand nu vrea, nu vrea! am incercat sa-i distrag atentia si dupa un timp sa incerc din nou sa faca liniute, dar degeaba. Sunt rare momentele cand accepta sa-i arat ceva. Aceasi poveste este si cu vorbitul, pur si simplu nu vrea sa repete dupa noi. In ultimele cateva zile tati face exercitii cu ea si pare ca este mai bine. o pune sa spuna cuvintele pe care le stie si din cand in cand mai strecoara si cate un cavant nou.
Ceea ce ma surprinde este ca pentru Alessia, faptul ca nu prea vorbeste nu reprezinta o problema, pur si simplu nu o afecteaza. spun asta pentru ca ieri am fost la gradinita si am vazut cum se poarta cu colegii ... asa ca-i lipseste o motivatie importanta


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Exista copii care au o doza mai mare de timiditate si care prospecteaza arealul, incercand sa inteleaga rostul si felul jocului, temperamentele si personalitatea partenerilor de joc.
Atunci cand copiii nu vor sa vorbeasca cu nimeni prezinta mutism electiv ( nu selectiv), acesta fiind declansat de o trauma psihica (o voce ridicata, o separare indelungata,o admonestare ...)Mutismul poate fi recuperat dezvoltandu-i copilului increderea in sine, eliminand factorii declansatori sau favorizanti. Psihoterapia se face prin joc, muzica, desen
.Nu se poate face recuperare pocnind din degete. Trebuie rabdare si ingaduinta.Sa stiti cat sa cereti, cand sa cereti, cat trebuie sa oferiti.

Mergi la inceput