buna fetelor. sunt o viitoare mamica, azi 9 mai am implinit 5 luni, si la fel ca si voi ma intereseaza daca mi pot reduce programul de la 8 ore la 6. Am citit ca nu se modifica salariul, sper sa fie asa. Inca nu am depus cererea dar o voi face si sper sa nu am probleme. La mine e o situatie mai delicata la servici.
Am si eu o intrebare. Dupa nastere banii pe cele 126 de zile de concediu sau cat a mai ramas in fct de cand am intrat in prenatal, sunt aceeasi cat aveam salariul inainte sau va fi o suma mai mare decat salariul??
Poate cineva sa mi raspunda? De ce anume mai beneficiem de pe urma firmei la care lucram?
buna , poti depune linistita cererea pentru reducerea cu o patrime a programului nu numai dc nu te simti tu bine si doar pentru propria protectie, eviti aglomeratia de seara , de inghesuiala din metrou-tramvai.eu am depus doar cererea mea catre dir gen dar am dat-o la serv de resurse umane , de acolo s-au ocupat ei, am atasat si o scrisoare medicala de la medicul gineco in care imi recomanda acest program redus.
si nu se modifica deloc salariul si nici vechimea(am scris chestia asta in cerere si am spus chiar la ce art se refera-"cf normelor metodologice de aplicare a prevederilore Ord de urgenta a guvernului nr 96/20.10.2003 privind protectia maternitatii la locul de munca-art 13".
iar pentru cele 126 zile banii pe care ii luam sunt in fct de salariul deci 85% din media pe ultimele 6 luni.asta ar insemna mai mult sa luam decat dc ne-am duce la serv deoarece in situatia dc lucram luam "in mana" cam 75 %, restul e impozit.