poate sa ma lamureasca si pe mine cineva daca exista o posibilitate legala de a lucra 1/2 norma ca bugetar, dupa terminarea CIC, avand in vedere ca e vorba de tripleti? pe ce s-ar putea intemeia o cerere in instanta de acesta natura?
Poti lucra jumatate de norma fara sa faci cerere la nici o instanta!Primesti salariu pentru 4 ore si gata!Tu vrei cu salariu intreg sau cum?
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
pot face o cerere sa lucrez 1/2 norma si gata? fara sa ma bazez pe un text de lege? e vorba de o institutie bugetara cu organigrama, nr. fix de posturi etc.
bineinteles ca ma multumesc cu 1/2 salariu!
vreau doar mai mult timp sa ma pot ocupa de copii!
Exista anumite categorii de salariati care au dreptul la reducerea timpului de munca, iar acest lucru se intampla fara a le fi afectate drepturile salariale corespunzatoare unor norme intregi de munca.
Conform prevederilor Codului Muncii, urmatoarele categorii de salariati beneficiaza de acest drept:
[...] au dreptul la program redus femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani si pot lucra cu jumatate de norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin (art. 17 alin. (2) din contractul colectiv de munca)
sursa: http://www.ele.ro/articol_9528.html
nu stiu exact cum e legea functionarilor publici ref la acest aspect, dar cred ca logic ar fi sa existe o prevedere similara...
PS sa-ti traiasca pititcii, sa fie sanatosi si cuminti!
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!