Piei, ispita.... dulce (22)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Super idee Adi! Hi hi...clatite roz...

Eu am facut o tarta cu branza .




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Vaai de capu' meu..ce bunatate..cum adica aluat dr Oetker?
Si te rog sa pui reteta la ciocolata care se vede in poza urmatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui adi69

Vaai de capu' meu..ce bunatate..cum adica aluat dr Oetker?
Si te rog sa pui reteta la ciocolata care se vede in poza urmatoare

Copy/paste de pe prima pagina

Aluatul fals dospit al lui Dr. Oetker (aluat cu brinza)

E o reteta de aluat pe care am descoperit-o recent pe net si de care sint foarte incintata.
Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.
Sursa retetei sustine ca acest aluat a fost inventat de celebrul Dr. Oetker.

Varianta dulce:
150 g brinza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
virf de cutit sare
1 pliculet zahar vanilat
75 g zahar
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt

Varianta simpla:
150 g brinza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt

Se amesteca intr-un vas brinza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de brinza si se framinta, dar nu prea mult, efectiv citeva minute, cit nu se mai lipeste aluatul de miini.
O mentiune importanta: daca brinza e mai uscata, merge mai putina faina, cam cu 1/3 mai putin.

Eu am facut din acest aluat pizza si placinta cu brinza (inainte de cuptor si dupa)
Iar din varianta dulce am facut melcisori cu nuca si scortisoara. Din pacate nu am poze la ei, dar va asigur ca au fost deliciosi!

Sper sa va placa si voua acest aluat, eu m-am indragostit de el.
*******
Ciocolata de casa e primul dulce ce l-am invatat a face la mama acasa.Probabil ca am avut o reteta anume la vremea respectiva dar intre timp am mai adaptat,am ajustat si acum o fac dupa ochi.Si uneori si cu ochii inchisi.





Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

A! Uitasem de aluatul NAtaliei(),am facut si eu plcinta cu el.

Miha,cand ai timp,poate-mi scrii reteta de ciocolata,n-am facut pana acum si cumnatei mele ii iese prea tapana si zaharisita,nu iau reteta de la ea.

Desert azi avem budinca de paste fainoase(fundite) cu branza si visine.
Am mai facut o mancarica de cartofi cu pui(comanda fiimii) si ma asteapta niste icre de stiuca sa le invart cu ulei si ceapa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Adi,merg sa culc piticimea si revin cu reteta.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Na,ca pregatisem hartie si creion si n-am avut ce scrie..mai scrii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Oooo...Adi...
Hai sa incerc...
Ciocolata de casa
o cescuta de cafea cu apa
1 cana de zahar
100g unt
2-3 linguri de cacao
200g lapte praf
Se pune apa cu zaharul la fiert,pana se topeste zaharul si incepe siropul sa se ingroase.Se adauga untul.Se amesteca incontinuu.Se da deoparte si se adauga cacaoa,apoi laptele praf.
La cantitatea de lapte praf te poti juca nitel,in functie de consistenta ce vrei s-o aiba.Eu am facut si patratele cu alune sau nuca,rulada (am facut 2 compozitii,una alba una neagra,am intins foaie subtire,le-am suprapus si rulat) sau cu foi de napolitana.
Cantitatile is orientative,ti-am zis ca fac din ochi totul.





Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mersi.De care lapte praf si de care cana cu zahar.Are un sfert de kg sau 200 g?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Adi,de obicei eu folosesc o cana de aia de cafea de la Nescafe,are 240 ml.
Lapte praf foloseam odata demult si era fff bun,Raraul,dar acum n-am mai vazut de mult timp.Ultima oara am folosit de la dr Oetcher,se apropie ca gust nu ca si consistenta,din pacate.Ala de la Raraul era fin,ca si amidonul,asta e mai...grunjos.Dar e ok.
Lapte praf bun mai aduc si basarabencele,daca ai pe cineva.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larimica spune:

feteloor. cum fac sa mai slabesc. as manca intr-una dulciuri :)

Mergi la inceput