reducerea timpului de lucru pt gravide

reducerea timpului de lucru pt gravide | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Cand anume poate fi ceruta aceasta reducere a timpului de lucru in cazul unei sarcini? Dupa un anumit nr de saptamani, luni, in anumite conditii de graviditate sau se poate chiar de la inceputul sarcinii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Te referi la reducerea timpului la 6 ore?

Lorellay 9+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Da, la asta ma refer (daca este cea prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onut77 spune:

Buna, fetelor, sunt noua pe aici, dar m-am gandit sa-ti dau un raspuns, MONARAUS, pentru ca eu am cerut deja, si sunt insarcinata in aproape 9 sapt. Se poate cere imediat ce ai o hartie de la medic ca esti insarcinata si care sa contina ca o recomandare a scurtarii programului de lucru. Cel putin asa mi-au spus de la resurse umane de la la mine.
Daca ai nevoie de mai multe detalii si te pot ajuta, cu draga inima

Mergi la inceput

Multumesc, Ioana. Eu am fost deja la prima consultatie dar am uitat sa cer o scrisoare medicala de genul asta, acum am 10 saptamani si merg din nou sapt viitoare. Vorbim de aceasi reducere a timpului de la 8 la 6 ore de lucru pe zi, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Ai sarcina cu risc?
Adica pe bune nu poti veni 8 ore?
La noi au fost doua cazuri...si s-a facut ancheta...control adica..si cu medicina muncii..si ITM-ul...adica nu a fost ok doar o recomandare banala de la medicul de familie.....

Lorellay 9+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Lorellay, stii daca legea spune ca trebuie sa ai sarcina cu risc sau orice gravida beneficiaza de aceasta reducere a timpului de lucru? La prima eco mi-a fost gasit un hematom si nu prea am voie multe... dar nu am cerut detalii despre timpul de munca...
Ioana, tu ai rezolvat? Ti-a fost redus timpul de lucru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onut77 spune:

Neata, fetelor, va pup.
Nu tb sa ai sarcina cu risc ca sa iti reduci programul de lucru la 6 ore. Este un drept al oricarei femei gravide. Iti spun 100%. Dar mai tarziu am sa iti dau exact ce scrie acolo si ce tb sa faci.
Eu am rezolvat, numai ca momentan nu ma duc deloc la serviciu, sunt internata in spital (ambulatoriu) cu amenintare de avort. Dar nu are nici o legatura asta. Inainte de a mi se intampla problemele, am facut o hartie prin care am instiintat angajatorul ca sunt insarcinata si ca vreau reducerea programului de laucru la 6 ore in baza acelei hartii de la medicul ginecolog.
Oricum, mai multe detalii iti dau mai tarziu.

Mergi la inceput

Multumesc mult, Ioana, si iti doresc din inima sa treci cu bine peste greutati si tu si bebe... Ma gandesc ca nu ti-e deloc usor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiaclau spune:

Buna fetelor, si pe mine ma intereseaza reducerea timpului de lucru..., dar as vrea sa stiu daca ti se reduce timpul de lucru, se reduce si salarul? sau ramane neatins?

pa

Mergi la inceput

Salariul ramane acelasi.

Mergi la inceput