Monitorizare ovulatie

Dragelelor , cele care ati facut monitorizari sau/ si tratamente pt stimulare , ma puteti lamuri si pe mine????? Dupa laparo de luna trecuta , dr mi-a spus sa il sun la urmatorul CM - l-am sunat azi , fiind a 3a zi, pt ca in mintea mea era ca imi voi face programare pt eco in zilele fertile ?! si imi spune ca l-am sunat tarziu
si ca sa revin luna viitoare in ziua 1 ????? a mai facut cineva monitorizare din ziua 1 de CM? mie nu imi suna logic - si mai astept inca o luna..............![]()
PS - si cum sa te duci la eco cu CM?????
Ms,
Lavinia
Raspunsuri
florela30 spune:
buna. monitorizarea incepe de obicei cam din a 9-a, a 10-a zi. nu inteleg de ce ti-a zis ca e tarziu. poate voia sa incepi stimularea din ziua 2 a cm, poate acesta e motivul( sunt mai multe scheme ptr stimularea ovariana). Sau poate nu a inteles.
LAVINUTZA spune:
Buna! asa stiam si eu - dar m-am agndit ca , cine stie poate e altceva?!? oricum eu zic ca logic este sa vedem intai daca sunt probleme cu ovulatia si dupa aceea sa vedem ce tratament incep ?!? mai ales ca nici spermograma nu ma facut-o?? eu ma gandesc sa-l sun din nou cu riscul sa se supere.....nu stiu ce sa fac
Ms oricum de mesaj
Lavinia
Page spune:
Lavinutza, eu am facut doar monitorizare, fara stimulare. Fiindca aveam un ciclu neregulat, cel mai scurt fiind de 35 de zile, am facut prima ecografie in ziua 15. Nu am sunat in prima zi a CM, asta imi aduc aminte precis.
Sincera sa fiu, nici mie nu mi se pare logic ce spune dr., dar poate a vrut sa scape si a inventat o scuza.
Mie mi-a facut monitorizare Corina Neamtu. Daca vrei detalii, spune-mi.
Anca Wish spune:
Lavinutza, cred ca vroia sa-ti dea direct stimulare pe care trebuia s-o incepi in ziua 1. Urma sa te cheme din cand in cand la monitorizare ca sa vada cum iti reactioneaza organismul, dar in momentul ovulatiei ti-ar fi indicat
. Au fost multi bebelusi adusi pe lume in acest fel.
Bafta multa!
Acum citesc mai bine. Adica spermograma nu ati facut, iar pe tine te baga pe stimulari?????? Schimba doctorul!!!!
Nu e posibil asa ceva! Stimularea (nu vreau sa te sperii) poate avea repercursiuni: ingrasare, chisturi, dereglari ale tiroidei. Inainte de recomanda stimulare sunt nevoie de niste analize hormonale (ziua a 3-a si a 21-a), monitorizarea pe timpul unui ciclu pentru a vedea daca ai ovulatie, la ce dimensiune se sparg foliculii...etc. Nu stiu daca ai facut ceva din toate astea, dar dr. tau mi se pare superficial.
Au gasit ceva in neregula la laparo?
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
LAVINUTZA spune:
Buna- fetelor , multumesc foarte mult pentru raspunsuri
stiam eu ca pot conta pe voi
intre timp , eram pregatita sa-l sun din nou sa-i spun ca eu nu vreau sa incep stimulare fara monitorizare, dar am vb cu sora mea care , in urma cu ceva ani a facut mai mule inseminari cu fosta sotie a dr meu - si ca pe ea o chema in prima zi de CM la eco sa vada cati foliculi avusese
si ca dupa asta ii dadea schema de tratament......nu stiu ce sa zic, mie imi suna aiurea, dar......voi vedea - oricum nu ma apuc sa iau pastile aiurea , mai ales ca am mai trecut prin experiente d'astea
Eu am gata dosarul cu analize pt FIV-ul de care ma pregateam , pana sa fac laparo si sa se constate ca am ambele trompe permeabile- a mai ramas probl FSH-ului marit si a spermogramei pe care al meu sot o tot amana- dar pana la urma voi iesi eu la capat
Multumesc fetelor inca o data ca existati!
valentinag spune:
Lavinuta,sa nu mai amane spermograma sotul tau!Este primul lucru care trebuie facut!iti spun din proprie experienta,eu am facut ca si tine stimulari fro 2 ani si ceva..fara ca sotul meu sa-si fi facut spermograma
Am pierdut timp pretios!
Spermograma neaparat!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea