test de sarcina...+/- ?
Va salut,dragi aspirante
Fetelor de 3 ani imi doresc un bb, insa eu niciodata nu mi-am facut un test de sarcina. De ce mi-a venit sa scriu lucrul asta?..Pentru ca am tot citit mesajele voastre si vad ca faceti aceste teste foarte des.Nu stiu ce sa zic , e bine? Pana la urma daca e sa fie, conteaza daca afli in ziua 21 sau mai tarziu atunci cand nu mai vin "uratii"?
Va rog sa nu ma intelegeti gresit, dar eu cred ca psihic va faceti rau, daca nu si fizic.
Ca o mica paranteza, as vrea sa fac o comparatie cu efectuarea testelor de glicemie, se zice ca daca le faci prea des iti creste glicemia(datorita stresului).
Dar, nu se stie, poate eu nu am ajuns intr-o faza ca cea in care va aflati voi...
Cu incredere in DD astept acel moment, si sper sa fac si eu un test si sa fie +...la fel va doresc si voua.

Raspunsuri
Butterfly1 spune:
In momentul in care ai simptome de sarcina cum am avut multe dintre noi acestea aparand inainte de data la care trebuie sa ai in mod normal CM , este normal si chiar de datoria ta sa faci un test de sarcina si chiar sa-l repeti daca aceste stari persista.
Mai ales daca ai acea scurgere specifica nidatiei (nu e valabila la toate persoanele pt ca sunt persoane care nu o au) din respect de sine si din respect fata de copilul pe care il porti sau ti-l doresti esti datoare sa faci un test. Cu cat descoperi mai repede cu atat mai bine pentru tine si pentru copilul tau.
Gandeste-te numai la faptul ca poti depista din timp o sarcina extrauterina sau o sarcina fara embrion , cum s-au intamplat multe cazuri.
In forum sunt foarte multe persoane care au trecut printr-o gramada de situatii neplacute cum ar fi un avort mnstrual , o sarcina fara embrion , etc, fiecare dintre noi hotaraste ce si cum trebuie facut mai ales ca am trecut prin diferite traume si incercam sa le evitam , sa nu mai trecem inca o data prin astfel de lucruri.
Daca vrei sa ni te alaturi noua , te asteptam sa postezi mesajele la Aspirante optimiste.
Mult noroc in continuare si sa-ti dea DD un bebelus frumos si sanatos!
in curand !
aris26 spune:
subscriu butterfly.
daca tot ne dorim un copil si am hotarat sa ramanem gravide si nu se intampla asa...ca din gresheala. macar atat putem face, sa aflam cat mai devreme, sa mergem la un doctor cat mai repede. gandeshte-te ca poate ai ramas de cateva ori pana acum si ai avut un avort menstrual. ne facand nici un test habar nu ai avut si lashi o problema sa evolueze in voie, sau poate ca daca stiai si luai ceva pt sustinere acum erai deja mamaica. ce zici? gandul asta nu iti face mai mult rau fizic si psihic decat nishte teste facute si cu rezultat negativ? nu zic ca e normal nici sa faci teste de sarcina la 5 zile de la ovulatie, dar daca stii exact cand a avut loc, poti sa incerci un test in ziua 10-12 sau 14.
eu de exemplu iau utrogestan din ziua 2 dupa ov pana in ziua 12 dupa ov. cand termin pastilele o sa fac un test si daca e pozitiv trebuie sa stiu ca sa continui tratamentul.
nu cred ca se pot compara testele de sarcina cu cele de glicemie, in primul rand pentru ca e altceva sa folosesti urina(pe care oricum o eliminam) si sa trebuiasca sa te intzepi chiar si pt o picatura de sange. oricum daca ash avea diabet sigur nu ash evita sa fac atatea teste cat este necesar, nu e o boala cu care sa glumeshti.
nu cred ca te streseaza testele in sine ci atitudinea ta!
bafta tuturor!
Butterfly1 spune:
Aris , iti dau dreptate !
Atata timp cat esti optimista , crezi ca vei reusi , ai incredere in tine si nu cazi in depresie , eu zic ca totul este ok !
Daca acum cand ne dorim sa facem un copil nu avem incredere in noi , cand il vom avea ce vom face ? Cand va plange ca are colici , cand ii vor da dintii , cand nu doarme noaptea din diferite motive , cum vom reactiona , il trimitem la bunici ?
in curand !
felix76 spune:
Testul de sarcina detecteaza din urina hormonul betahCG care este secretat de organism doar in sarcina sau la administrarea acestuia injectabil. Deci nu exista comparatie intre testele de glicemie si testele de sarcina.
Da, conteaza foarte mult sa vezi ca esti insarcinata cat mai repede. Se stie ca embrionul este foarte sensibil in primele saptamani de la fecundatie si poate fi afectat de diverse chimicale (medicamente si nu numai) pe care le-ai putea lua fara sa stii ca esti gravi. Daca iti doresti bebele cu ardoare atunci sigur vrei sa stii cat mai repede daca esti insarcinata, ca sa iti iei toate metodele de precautie sa nu afecteze embrionul... Unele dintre noi facem chiar si analiza de sange care depisteaza sarcina mult mai repede decat testele de urina, asta ca sa depistam sarcina cat mai repede...
Felix
Butterfly1 spune:
In zilele noastre sunt atatea metode de depistare a sarcinii , de ce sa nu profitam de ele ? E dreptul nostru ca femei , e dreptul copiilor nostri. Doar asa ii putem proteja si pe ei , dar ne putem proteja si pe noi ! Mai ales ca e vorba de sanatate , asta e cel mai important !
in curand !
p.a.ade spune:
Pe mine testul de sarcina m-a ajutat foarte mult pt. ca vreo 2 ani am facut tratamente sa ramin insarcinata iar cind a venit bebe am avut ciclu peste sarcina dar mi-am dat seama ca nu este ok pt ca ma simteam rau si nu mai putem minca.Am facut 5 teste din care 3+ si2-,cind am sunat doctorita mi-a recomandat tratamentul de mentinere urgent prin telefon si abia apoi am ajuns la ea pt ca era in alt judet iar la eco nici macar nu se vedea si s-a temut sa nu fie extrauterina ,abia dupa inca vreo doua saptamini cu stres si nervi s-a vazut si erau gemeni dar doar unu a ramas celalalt s-a absorbit.Am avut noroc cu testele si tratamentul luat la timp si acum am o fetita de 8 luni.Deci in concluzie sunt foarte bune testele facute la timp.
lalala13 spune:
Buna
Sunt noua aici desi va citesc de ceva timp fiind interesata intr-o viitoare sarcina. Apropos de teste +/- va supun atentiei si problemutei mele si anume faptul ca as putea fii gravida dar nu imi dau seama si toate testele de sarcina imi ies negative. Nu-i bai dc nu sunt(intr-o luna si un pic am nunta)deci nu pre ar fi momentul dar vreau sa stiu sigur ca sa pot lua anumite medicamente..
Deci sa va povestesc nitel…
Eu iau anticonceptionale(acum insa nu mai iau pt ca nu sunt sigura)..ultimul ciclu a fost pe 1 aprilie si s-a terminat pe vreo 4. ok am luat in continuare la fel….acum…mie imi vine in perioada de 7 zile de pauza intre folii undeva pe marti(vineri fiind ziua in care incep sa iau pastilele)..dar de data asta am asteptat destul de mult….si joi am avut numai o zi o scurgere destul de mica(avand nevoie numai de un tampon de zi) fara simptome, fara nimic. Cu o sapt inainte de acest ciclu am avut intr-o zi dureri si simptome ca la ciclu desi nu trebuia(si nici nu a fost nimic) iar dupa…..am avut sanii tari si mari…m-am simtit balonata…si mai si mancam mult( e..asta nu e un semn de sarcian neaparat la mine ;) cateodata mai simt dureri in burta ca la ciclu..dar f f usor…
In afara de asta cu 3 zile inainte de acel ciclu de o zi am vazut o pata maronie mica mica pe chilot…si dupa 2 zile de la ciclu la fel..da’ mica mica…
Acum eu nu stiu ce sa cred pt ca am tinut o sapt post inainte de paste si am fost cuminte….deci dc s-a intamplat e posibil sa se intample cat am fost pe pastilute….si dc sunt de ce am teste negative? Si dc nu sunt de ce mi s-a dereglat fiind ceas si la fel tot timpul….iar eu nu am fost stresata deloc…..
Astept parerile voastre…eu sunt tare in dilema…
aris26 spune:
lalala - nu este exclus sa ramai chiar daca iei pastile.daca testele de urina nu te-au lamurit singura varianta ramene un test de sange. daca esti din bucuresti, poti sa il faci la medsana la orice ora(dar pana la 6 pm.)daca dai 1 mil ai rezulatatul in aceeasghi zi pe fax, mobil sau il ridici personal. trebuie sa ceri un test cantitativ si nu calitativ. ok? peste cateva zile poti sa mergi si la o eco(transvaginala). sacul se poate observa cam la 10 zile de la presupusa data la care trebuia sa vina.
multa bafta sa fie asha cum iti doreshti!
bafta tuturor!
gabitoni spune:
buna
Parerea mea este ca este bine sa ne facem teste de sarcina, chiar daca poate rezultatul nu este cel pe care il dorim. Eu incerc de 2 ani sa fac un BB si nici nu stiu cate teste de sarcina mi-am facut pana acum ...poate intrebati de ce?
Vreau sa aflu cat mai repede ca sunt INSARCINATA. Chiar daca au fost negative, am cazut dar m-am ridicat...pentru ca vreau BB.
cateodata cred ca nu voi vedea niciodata un test cu II liniute, dar incerc si iarasi repet testul....
sper ca voi avea si eu testul mult dorit
mama mea imi spune ca imi cheltui banii si energia, ca mai bine sa stau sa astept...dar credeti-ma ca nu pot ....
Acum mi-a intaziat 1 saptamana...deja mi-am facut 3 teste-toate au iesit negative....vreau sa fac si unul de sange sa ma conving ca nu sunt....
Este bine saaflam cat ma repede daca suntem insarcinate sau nu...
Va doresc sa aveti cat mai repede 
mult dorit
bb_wanted spune:
buna
gabitoni nu vreau sa te supar, insa ii dau dreptate mamei tale,ai facut trei teste si tot nu esti convinsa. daca iesea pozitiv il mai repetai?
sa dea DD sa fie pozitiv cel de sange

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()