Cuvinte urate

Cuvinte urate | Autor: hristina

Link direct la acest mesaj

Doamne,de vreo 3 saptamani traim un adevarat calvar. Are 2,10 ani, e fata si e sufletul nostru.Dar eu nu o mai suport! Daca iesim afara,indiferent cine o baga in seama e proasta,nesimtita,prapadita si alte apelative.
Nu conteaza cine: bunici,cunostinte,eu,taica-sau, toata lumea!
In casa,la fel; una -doua,incepe sa ne faca cum nimereste! cel a des pe taica-su,dar mai nou,vad ca nici eu nu sunt ocolita!

Daca vine cineva in vizita,incepe din nou lista!

Sunt total impotriva bataii si tipatului la copil; am ignorat-o cat am putut;i-am spus diverse,doar,doar o intelegE; zice ca da si la cateva ore incepe!

Mi-e teama doar de sot ca nu se va mai stapani,ca nu-i e felul sa fie calm,si-o va bate; a mai facut-o,i-a parut si lui f rau,dar faptul era consumat,iar bataia data! pe el il stie de frica,pe nimeni altcineva in schimb,nici macar de rusine! dar nu el e cel care sta cu ea tot timpul sau care iese cu ea afara!

Acum,astept solutiile vostre caci nervii mei deja s-au imprastiat;saptamana asta de vacanta a fost chin; de-abia astept ziua de luni ,sa plec si sa nu mai aud ca mie mi s-a luat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Cristina multi copiii trec prin asa faze. Tie iti trebuie nervii tari s o depasiti ptr ca o s o depasiti.
NU o ignora. Spune i de fiecare data ca este urat ce zice, ca nimeni nu o sa se mai joace cu ea. Nu incerca explicatii mai ample, e micuta totusi.
Eventual putina mituire, in dimineata asta nu spunem cuvinte urate si facem ceva ce i place ei...Sau eu stiu, ii cumperi tatuuri sau abtibilde si daca trece dimineata ii pui unul in piept sau in alta parte si i spui ca ea poate strange multe asa... Si incet incet uita...

Iti doresc nervi puternici sa depasiti criza!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Eu stiu ca perioada e dificila,critica,dar,totusi...

Oricum,ideea cu lipitul e buna;am s-o aplic de sapt viitoare;voi fi doar dupa amiaza cu ea,cand vin de la scoala si chiar sunt curioasa cum se va comporta; uneori,nu zice toata ziua,dar o apuca asa seara o provocare a limitelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Dragahristina,noi trecem prin aceeasi problema!Bunica(mama)este disperata,chiar acum a jignit-o,eu ma intreb unde gresim...cred ca o parte din vina o avem si noi parintii...Purtam discutii in fata lor fara sa ne controlam cuvintele,ei sunt foarte atenti si receptivi,iar noi nici nu realizam cand ei inregistreaza...Nu gasesc cuvinte...

Intr-o zi i-am spus:"Te-ai purtat urat!Nu mai suntem prieteni!",alta data ,fiind foarte furioasa,i-am spus:"nu mai sunt mamica ta!"...Si ce crezi? Cum face mofturi si este nervos,incepe.."nu mai ESTI mamica mea"..."nu maiESTI taticul meu!"...Clar gresim!Ca sa le schimbam comportamentul va trebui sa-l schimbam pe al nostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fara suparare dar copiii nu se nasc cu cuvinte urate in cap, ele se aud de la voi parintii, bunici, alte rude, prieteni.Ea le repeta si apoi e batuta? Unde e vina ei si unde a voastra?

Asta imi aduce aminte de taica-miu cand a pus-o pe sora-mea sa bea din paharul lui de bere(sa guste) apoi i-a tras o palma de a lipit-o de pamant pt ca a avut tupeul sa bea (clar nu e cazul aici doar ca la asta m-a dus gandul....copii pedepsiti degeaba pt greselile altora)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Ignorarea este ceva ce ar trebui sa functioneze, dar numai daca TOTI cei prezenti o ignora, ceea ce nu e chiar posibi... (mai ales pe strada, intre rude etc). De asemenea, nu poate functiona decat daca stie ca mami si tati sunt pe-o lugime de unda la faza asta...(adica dc mami nu zice nimic, dar tati se enerveaza, copilul poate interpreta ignorarea din partea mamei ca o aprobare de a continua...

Explicatiile cauzale (de tipul: "daca mai vb urat nimeni nu se mai joaca cu tine") nu prea au efect la varsta ei, nu poate rationa suficient.

Ideea cu recompensele simbolice ar trebui sa functioneze mai bine - ca la gradi, cu "bulina rosie"; eu desenez pt puiul meu norisori si sori -poti desena fete vesele si triste sau orice altceva crezi ca functioneaza (preferabil sa nu fie o recompensa materiala sau ceva cu care apoi sa te poata santaja - de genul :"Daca nu-mi dai/faci... o sa spun iar cuvinte "de-alea!").

Si, subscriu pt PUTEREA EXEMPLULUI!

e f. important ca si voi, adultii sa folositi astfel de cuvinte (desi, clar, le poate auzi de la alti copii, de la tv, de la alti oameni - dar nu au asa mare impact ca atunci cand le-ar auzi de la parinti).
Daca totusi va mai scapa, nu ezitati sa recunoasteti ca ati gresit si chiar sa va cereti scuze! Chiar functioneaza!
Eu am "patit-o" cu baietelul meu, fiindca i-am explicat ca e ceva urat sa spunem "dracu" sau "naiba". M-am trezit apoi ca-mi spune :"Mami, cere-ti scuze, ai zis naiba!"
Atunci ii raspund : "Asa e, scuze..." si incerc sa nu mai zic...Asa ca si el, daca zice, de multe ori revine singur asupra frazei sau daca nu, ii atrag eu atentia si atunci isi cere scuze. Si astfel folosim cuvantul tot mai rar...si copilul...si noi, parintii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by blackpanterro

Fara suparare dar copiii nu se nasc cu cuvinte urate in cap, ele se aud de la voi parintii, bunici, alte rude, prieteni.

Sau la copii in parc,sau la gradinitza; eu stiu cam de unde le -a pescuit,insa important este cum s-o fac sa nu le mai tot repete...
Ea le repeta si apoi e batuta?
N-am spus ca a zis cuvantul si-a luat bataie instant; am zis ca intinde coarda si cred ca la un moment dat va ceda veriga nervoasa; nu a mea,ci a lui tac'su; desi nici mie nu mi-e totuna daca intra cineva in casa si incepe sa-l blagosloveasca...sau pe strada sa nu te mai poti intalni cu nimeni,ca nu stii ce scoate...

Unde e vina ei si unde a voastra?
.................

Asta imi aduce aminte de taica-miu cand a pus-o pe sora-mea sa bea din paharul lui de bere(sa guste) apoi i-a tras o palma de a lipit-o de pamant pt ca a avut tupeul sa bea (clar nu e cazul aici doar ca la asta m-a dus gandul....copii pedepsiti degeaba pt greselile altora)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things#8212;that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by witeflower

Ignorarea este ceva ce ar trebui sa functioneze, dar numai daca TOTI cei prezenti o ignora, ceea ce nu e chiar posibi... (mai ales pe strada, intre rude etc). De asemenea, nu poate functiona decat daca stie ca mami si tati sunt pe-o lugime de unda la faza asta...(adica dc mami nu zice nimic, dar tati se enerveaza, copilul poate interpreta ignorarea din partea mamei ca o aprobare de a continua...

Eu le-am spus si bunicilor si femeii de mai sta cu ea, si sotului s-o ignore ca sa fim la unison!
Vad insa ca totusi nu functioneaza; cel putin,nu inca..

Explicatiile cauzale (de tipul: "daca mai vb urat nimeni nu se mai joaca cu tine") nu prea au efect la varsta ei, nu poate rationa suficient.

Da,zice pe moment ca nu mai repeta,dar,intre timp uita si reia "pestacolul"

Ideea cu recompensele simbolice ar trebui sa functioneze mai bine - ca la gradi, cu "bulina rosie"; eu desenez pt puiul meu norisori si sori -poti desena fete vesele si triste sau orice altceva crezi ca functioneaza (preferabil sa nu fie o recompensa materiala sau ceva cu care apoi sa te poata santaja - de genul :"Daca nu-mi dai/faci... o sa spun iar cuvinte "de-alea!").
Sigur voi aplica bulinele;trebuie sa incerc!

Si, subscriu pt PUTEREA EXEMPLULUI!
e f. important ca si voi, adultii sa folositi astfel de cuvinte (desi, clar, le poate auzi de la alti copii, de la tv, de la alti oameni - dar nu au asa mare impact ca atunci cand le-ar auzi de la parinti).
Daca totusi va mai scapa, nu ezitati sa recunoasteti ca ati gresit si chiar sa va cereti scuze! Chiar functioneaza!
DA,ASA procedam; ne cerem scuze imediat, altfel ne atrage ea atentia si tot o facem!

Eu am "patit-o" cu baietelul meu, fiindca i-am explicat ca e ceva urat sa spunem "dracu" sau "naiba". M-am trezit apoi ca-mi spune :"Mami, cere-ti scuze, ai zis naiba!"
Asa face si ea de catva timp!
Atunci ii raspund : "Asa e, scuze..." si incerc sa nu mai zic...Asa ca si el, daca zice, de multe ori revine singur asupra frazei sau daca nu, ii atrag eu atentia si atunci isi cere scuze. Si astfel folosim cuvantul tot mai rar...si copilul...si noi, parintii.

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Sper sa reusim sa trecem peste moment ca e penibil mai ales in public!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by blackpanterro

Fara suparare dar copiii nu se nasc cu cuvinte urate in cap, ele se aud de la voi parintii, bunici, alte rude, prieteni.

Sau la copii in parc,sau la gradinitza; eu stiu cam de unde le -a pescuit,insa important este cum s-o fac sa nu le mai tot repete...
Ea le repeta si apoi e batuta?
N-am spus ca a zis cuvantul si-a luat bataie instant; am zis ca intinde coarda si cred ca la un moment dat va ceda veriga nervoasa; nu a mea,ci a lui tac'su; desi nici mie nu mi-e totuna daca intra cineva in casa si incepe sa-l blagosloveasca...sau pe strada sa nu te mai poti intalni cu nimeni,ca nu stii ce scoate...

Unde e vina ei si unde a voastra?
.................

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things#8212;that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

--------------------------------------------------------------------------------

Nici la noi in casa nu se vorbeste urat, dar si Adi a avut perioada asta, intre 3 ani si 4 ani jumatate.
Diferenta este ca el nu vorbea decat cu bona urat sau afara, dar can iesea cu bona.

Noi nu-i toleram comportamentul asa ca a incercat o data de doua ori si a renuntat.
Cand vorbeste urat o avertizezi ca nu mai vorbesti cu ea daca continua. Apoi te tii de cuvant, indiferent daca asta inseamna toata ziua.. Si fiecare dintre voi trebuie sa procedeze la fel.
In public o iei pur si simplu de acolo. Este in parc, intai o avertizezi, apoi o duci in casa...chiar daca la inceput asta inseamna sa stea mai mult in casa.
Atitudinea voastra face tot...

La noi s-a rezolvat cu bona cand am schimbat-o... cum asta nu i-a mai permis ( o avertizasem) nu au mai fost probleme. A doua bona a gasit ca solutie sa-i scrie toate cuvintele urate intr-un caiet care sa ni-l dea noua...si a functionat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Noi chiar avem o problema... tatal copiilor vorbeste f. urat, cu toata lumea, inclusiv cu cei mici ( 2 ani jumate / 1 an si 2 luni). Pur si simplu nu se poate stapani si ii injura (incerc sa va reproduc, dar sa nu va oripilati: "mortii matii", f... mormantul matii (adica eu), du-te in ... mea, maimuta preistorica, daca nu faci aia te OMOR, te rup in bataie, iti crap capul)...si cate altele spuse NU la betie, ci perfect constient.
Din fericire baietelul cel mare nu a spus niciodata vreun cuvant urat, desi a asistat la multe scene in care eu eram agresata ata fizic cat si verbal, dar isi musca mereu fratele, il impinge, pe mine ma loveste daca nu ii fac pe plac...
Am incercat sa discut cu tatal, insa el mi-a raspuns sa-l las ca el asa vb cu copii, dar II IUBESTE, pt ca munceste si se chinuie sa le asigure un viitor. Degeaba i-am explicat ca cei mici imita tot ce aud si vad la parinti, ca noi suntem modelele lor, el o tinea pe-a lui, ca 'zice din gura, nu din suflet'. Dar cum poti sa-i spui copilului tau de numai 2 ani jumate: daca nu faci asa, te omor???

Doamne, ma gandesc la baietelul acela de numai 12 ani care in ziua de Pasti a omorat o fetita de numai 4 ani, ca sa vada cum e... a crescut cu un tata dezaxat, care l=a torturat pe el si pe mama copiilor, deci i s-a parut normal sa ia viata unei alte fiinte omenesti.
Cum as putea sa-l schimb, daca el nu recunoaste ca are o problema?
Eu insami am fost amenintata cu moartea, daca incerc sa iau copii de langa el (in eventualitatea unui divort).

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Alia_ro, unde vezi tu iubirea tatalui copiilor? Cum poti sa crezi ce zice? Eu zic ca trebuie sa te salvezi pe tine si pe copii, si sa plecati de langa acel om bolnav fiindca va va imbolnavi si pe voi (daca nu s-a si intampolat deja).

Mergi la inceput