ce sa aleg: valorizare au plafonare?

ce sa aleg: valorizare au plafonare? | Autor: Pucku

Link direct la acest mesaj

nici nu stiu cum sa numesc acest subiect, daca as putea posta in franceza l-as numi le travail te rend heureux? dar in romana parca nu suna asa bine

si sa incep nu prea stiu de unde

asa ca poate nu o sa aiba nici cap nici coada...

sunt aproape 2 ani de cand lucrez aici, am considerat tot timpul sansa vietii mele contractul primit pe 3 luni la universitate intr-un centru de cercetare....contract care se prelungeste si azi, si post care se lasa asteptat cu o permanenta de 3 ani....a fost altcineva care a lucrat inaintea mea
sansa.....asta voiam: sa lucrez cu animalele, am facut ceva studi, si sansa privind si celelte aspecte salariu foarte bun, program de lucru deschis, 35 de ore, o luna de concediu....ce mai facilitati de facilitati
de aproape 10 luni, avem un supervizor cu care nu ma inteleg, nimeni nu se intelege, care are o atutudine de : eu decid aici....si care in cele zece luni a dus la 2 cazuri de depresie cu arret de travail, o tehniciana care pleaca intr-un alt centru de cercetare, un post inchis, toata lumea nu vrea decat sa vina vacanta si sa se deconecteze

in toata bulversada asta mai e si o veterinara oarecum incopetenta, care nu da doi bani pe noi

si a mai aparut mai nou si un dosar cu consultantii externi, phihologi de travail, syndicat pana in gat, conventi noi, si toate cele incercand ca celor 2 persoane in cauza care ne conduc sa nu li se prelungeasca contractul altfel pana la sfarsitul anului o sa fim toti in arret de travail- si care ne assigura ca se va schimba repejor ceva, ca deja toata lumea e la curent cu ce se intampla in animalerie

asa si seful meu, maxime a decis sa schimbe postul meu si pentru affichage in loc de o persoana care sa aiba ca primordial bien- etre animal, sa aiba ca primordial menaj....si menaj si menaj

primul affichage a fost prin decembrie, cand nu am aplicat si pe postul in sine s-a facut o plangere ca nu corespunde cerintelor de un post de menaj, s-a refacut descriptia de functii si acum se numeste ajutor de laborator, postul de fiind inca scos la concurs nu stiu exact ce v-a face persoana in cauza

asa ca dupa aproape 2 ani in aceasi unitate de munca simt ca clachez completment cand vad cum evolueaza lucrurile

in acelas timp insa a plecat o techniciana, o colega ocupand acelas post a luat contactul ei pe un an, postul ei= cu postul meu de animalier fiind liber pe un an

simplu corina primeste contractul si toate se aranjeaza

dar nu e asa simplu
mai sunt 2 persoane care au mai multa experienta ca mine in situl iniversitar si care au lucrat deja in animalerie

avem o noua conventie la universitate, cu care am 18 luni sa am un post al meu , daca nu cad la coada listei si o sa aficheze posturile si la exterior si pot sa aleaga nu conteaza persona, care da mai bine la interviu....o luna atrecut deja, mai sunt 17 si perioada de proba e de 9 luni, deci mai am 8 luni maxim sa intru in posesia unui post

cum studiile mele din tara nu ma ajuta prea tare, am 29 de ani , un copil, dar mai vreau inca unul, suntem inca in minus cu conturile de la banca am 2 posibilitati

sa spun da la un post la care risc sa fiu prima adica sa-l castig fiind un post de intrare dar care imi poate da permanenta la universitate, dar in care risc sa cad intr-o depresie pt ca nu ma simt valorizata, fac numai menaj, o sa fac cam jumate din taskurile care le fac acuma si o sa se aplifice menejul, o sa am un orar fix, acum am un orar flexibil, fiind nemotivata sa intru la servici din cauza circumstantelor intru ultima, limitand contactul cu bossu in felul acesta, nu o sa-mi mai gasesc locul

am mari sanse sa prind contractul de un an, imi tin aceasi pozitie o sa ma ocup o buna parte din timp cu animalele, o sa pierd multe din taskurile de menaj- luandu-le persoana care intra, o sa am parte de formatii, de cursuri, simpozioane, o sa ma simt valorizata

chiar daca nu prind eu contractul fiind perioada de vara am un contract pana pe la sfarsitul lui august, remplecez personalul deja permanent si o sa am noul task sa formez persoana care va intra ca si ajutor de laborator

pot sa aplic tot timpul pe alte posturi la universitate, unde iarasi nu fac ceva care imi place dar nu fac menaj si unde poate as putea sa ma obisnuiesc si sa invat o gramada de lucruri noi

cote salar o sa fiu aprox la acelas nivel, cu noua conventie ne-au crescut salariile pt moment nu se va vedea diferenta, intr-un an insa da, cel care se ocupa de animale fiind o clasa superioara si avand 3 trepte salariale

ce sa fac, tiinand cont ca mai vreau si un bb, daca i-au postul si rezist cele 9 luni ca perioada de proba,mai am mintea in treaga si nu ma plafonex intr-un post la care numai gandinduma imi da atacuri de panica,dar care imi ofera securitatea postului, pot apoi sa raman gravida si dupa nastere am unde ma intoarce la servici

sa iau riscul unui contract de un an, catre sfarsit raman gravida, lucrand insa cu animalelele, nu pot face asta decat pana in luna a treia, deci raman descoperita pe ultimele 6 luni de sarcina unde pic in somaj, dar ramand intreaga la minte macar si nu o sa ma simt calcata in picioare, si unde binenteles o sa am sansa sa aplic si pe alta posturi si facand mai multa vechime am mai multe sanse- binenteles in urmatoarele 8-9 luni, ca apoi pic la exterior

si binenteles din cauza sutului in fund o sa ma intorc sa fac studii, si la 35 de ani o sa ma intorc la munca dar o sa am o diploma de tehnician de laborator in mana sau un bac in biologie, cu care pot lucra intr-un laborator

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Pucku, cred ca ai fi avut parte de ceva sfaturi daca postai la subforumul despre cariera...eu as deschide subiect acolo, poate a mai fost cineva in situatia ta...Dificila alegere, tinand cont de circumstante si de planurile tale pe termen scurt-mediu ().
1. Daca te angajezi pe postul cu menaj, ai putea sa aplici cand se mai scot alte posturi la concurs? Daca da, cat de eligibila ai fi, tinand cont ca nu vei mai avea posibilitati atat de bune ca acum sa-ti imbunatatesti CV-ul?
2. Ce se intampla cu contractul de acum in cazul unei sarcini? Se suspenda si poate fi reluat sau se anuleaza?
3. Spuneai ca s-a eliberat un post de tehnician, dar ca sunt altii cu vechime mai mare decat tine...vechimea e un criteriu de prioritate? Nu se da concurs?
4. Mie nu mi-e f clar ce calificare ai tu in raport cu cerintele posturilor disponibile. Daca ti-ai continua studiile ai avea mai multe sanse sa obtii un post sau cum?
Daca tu esti ferm hotarata sa ai un copil si ai nevoie de siguranta poti aplica pe postul de menaj, ca doar nu te leaga pe viata, dupa care intri in concediu de maternitate si vezi ce posibilitati mai apar. Dar daca simti ca frustrarea ar fi prea mare in raport cu avantajul securitatii, atunci ramai pe contractul actual si nu te descuraja
Inca ceva: nu ai putea avea o discutie ferma cu persoana(persoanele) de care depinde situatia ta dupa perioada de proba? Adica nu le poti solicita politicos sa iti spuna ce perspective ai, tinand cont de schimbarile ce ar putea sa apara in viata personala?

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Dar daca simti ca frustrarea ar fi prea mare in raport cu avantajul securitatii,.....

ai punctat foarte bine...si e multa frustarea, frustarea ca eu voi face menaj si alt cineva care intra imi va face munca care o fac acuma, doar pt ca in condiitiile de fata e o alta situtie la servici....cand am intrat eu lucrurile erau relativ clare, in schimb cu noul supervizor nu mai sunt asa clare vine din privat trebuie sa ne justificam pt orice 5 minute, dar cat timp o sa-tzi ia, dar de ce dureaza atata, nu are o viziune clara a lucrului si noi simtit presiunea zilnic si mitocania, si alte si alte.....daca el pleaca atunci as reusi sa trec hopul de 9 luni, dar nu stiu cand v-a pleca, si mi-e frica ca din cauza oboseli, frustari, stresului sa nu cad intr-o depresie- deja am specificat ca mai am 2 colege care sunt acasa

tehnician e cam greu, ar trebui sa fac colegiu veterinar aici, si in orasul care sunt eu nu este, studiile de acasa imi dau un echivalent de liceu aici si 2 ani de colegiu real- ceva de genul asta, dar nu o diploma universitara, ar trebui sa ma iscriu la un bac- 3 ani de scoala....cu 2 copii nu sunt obligata sa am sesiune completa, pot fii cotata ca studenta la timp plin, dar imi pot lua mai putine credite

vechimea la universitate conteaza, ca sa castig un post la universitate care corespunde scolariatati mele trebuie pe langa aptitudinile necesare sa am si vechime, nu exista relativ concurs pt posturi care cer numai diploma de liceu, pt tehnicieni, si cadre este un interviu si diverse teste de teste

cred ca mi-ar fi cam greu sa explic conventia asta colectiva- sindicat si toate cele in mare este ca mai nou cei pe contract avem asiguare privata, si avem aceleasi drepturi ca si cei permanenti, iar ca sa devii permanent ai 9 luni perioada de proba, si 18 luni de la semnarea ultimei conventii sa ai un post, pt ca apoi posturile se vor scoate la extern, nu numai pe intern in situl universitar

cred ca am mai scris ce se intampla daca raman insarcinata pe contract, ideea e ca nu sunt obligati sa ma tzina in situl universitar si sa-mi dea de lucru neavand un post al meu, si fiindca lucrez cu animalele mai mult de 3 luni nu am voie lucra....inca astept informatii la acest proces

cel mai mult ma rog sa nu castig eu concursul, sa mai fie cineva in situl universitar care ar vrea un post si care sa aiba mai multa vechime, ceea ce mi-e greu sa cred si atunci pana s-ar aranga lucrurile, si taskurile si sefii mi-as putea face o viziune mai clara
sa fiu a doua pe lista asa daca lucrurile s-ar aranja un pic...

nu stiu....e greu sa explic toata frustarea aici, tot ce simt, e un mediu care nu e stabil din cauza sefilor, e un post care iese dar carre nu e ceea ce voiam noi, dar simt ca pshihic nu pot face fata, ma voi simti data la o parte intotalitate din ce fac acum, si stau si pun in balanta ce vreau....stabilitatea, sau i-au defiul de a-mi pastra pozitia, taskurile si fac bb, si apoi mai vad eu ce fac, sunt atatea firme, atatea centre de cercetare.....diferenta intre toate este ca la universitate salarul depaste cu mult cota: de o luna am acelas salar cu sotu care e tehniciam de proiectare- dar la privat, iar in cateva luni o sa-l depasesc, trecand la o alta clasa de salarizare, concediul clasic aici e 2 saptamani, rar 3, noi incepem din start cu o luna si ajungem pana la 5 saptamani, am zile de boala nenumarate, nu am banca , nu le am calculate....soata are dreptul la 3 zile pe an...nu-s multe cand ai copil mic si bunici in romania....aici la 38.5 esti chemat de la servici sa-tzi iei frumos copilul acasa, la maladii care de transmit ai min 24-48 ore sub antibiotic inainte de a se intoarce ..., e altfel ritmul vieti, nu am amici care stau acasa si care ar putea avea grija de picea....

nu am scris la cariera pt ca nu asta caut defat, si doar srijin in alegerea care o voi face, o sa am o saptamana infernala care vine, si voi fi oarecum presata rapid din cauza efectivului redus de personal
cineva trebuie sa intre oricum pt ca la personalul actual sinr de animale/chirurgie nu o sa putem face fata iar sa facem ore suplimentare nu suntem tentati in conditiile date

Mergi la inceput

vad ca nu prea se inghesuie lumea la subiectul meu

m-am hotarat sa-mi iau cateva zile de odihna
si sa nu fac nik
m-am cam saturat de rahatul de la servici

schimba-l
si poate cateva zile mi-or prinde bine
eee daca ar fii asa simplu
tocmai am avut o oferta
am refuzat-o ca intre timp mi se prelungise contractul
vineri iimi spune ca de fapt nu mi s-a aprobat contractul decat pe o luna
din cauza ca sunt de prea mult timp pe contract
si era un contract liber de un an
tot la noi
dar nu sunt acceptata
pt ca cica sunt deja prinsa in alt contract
adica fac acelas lucru
simt ca mi se invart creeieri

mi se pare ilogic totul, ireal, ma simt rau, ma simt data la o parte si mi se pare nedrept, lucrez de 2 ani acolo, si contractul este oferit cuiiva care abia a inceput la noi, de 2 luni, nu mai inteleg nimic......

am nevoie de sprijin si nici nu stiu unde sa ma adresesz....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Mie una imi este greu sa raspund pentru ca simt ca nu am priceput decat 50% din ce ai vrut sa spui. Si ca sa pricep mai mult ar trebui sa printez, sa-mi iau markerele si notite.

Textul este plin de frantuzisme pe care nu le inteleg si ... este mult prea plin de detalii tehnice. Macar daca ar fi dintr-un domeniu mai comun, gen comert. Dar inteleg ca este vorba de o universitate si de lucrul cu animale. Sper ca nu spun tampenii dar chiar nu am rabdare daca nu se intelege rapid.

Incearca sa conceptualizezi putin.

quote:
Originally posted by Pucku
mi se pare ilogic totul, ireal, ma simt rau, ma simt data la o parte si mi se pare nedrept, lucrez de 2 ani acolo, si contractul este oferit cuiiva care abia a inceput la noi, de 2 luni, nu mai inteleg nimic......

Te-am citat mai sus ca sa incep prin a spune ca acum nu este fix momentul sa te simti nedreptatita. Sau nu asta trebuie sa primeze, ci gasirea unei solutii care sa schimbe situatia.

Faptul ca esti acolo de 2 ani nu inseamna ca tb sa primesti postul. Daca cineva care abia a picat il ia, inseamna ca ori nu esti valorizata asa cum te vezi tu insati, ori sunt alte aranjamente si interese. Doar vechimea nu iti da anumite drepturi.

Dupa parerea mea, ai 3 solutii:
1. accepti postul care te plafoneaza si intre timp te straduiesti sa-ti cresti valoarea si cota pentru oportunitati de mai tarziu. Tu stii daca are sens sa mai lucrezi sau nu la imaginea si "banii" care se dau pe tine acolo.
2. te duci si vorbesti cu superiorii cu cartile pe masa. Iti expui nemultumirea si nedumerirea si soliciti ceea ce doresti. Se poate ca singurul lucru pe care il obtii sa fie faptul ca stii cum se vad lucrurile prin ochii altora. Sau poate nici asta, depinde de nivelul de transparenta si autenticitate practicat.
3. iti cauti altceva.

Cu siguranta este cel mai prost moment sa cazi in depresie si sa-ti plangi de mila. Nu mai are importanta ce ti-au facut ei. Important e de ce s-a intamplat treaba asta si ce faci ca sa-ti fie bine.

Iti doresc succes si tine-ne la curent.

29S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Pucku,

Am citit, m-am gindit dar... e greu sa-ti dau un sfat gindindu-ma la exact situatia ta.

Mare lucru nu-ti pot spune spre ajutor.
Totusi.
Totusi ti-as spune urmatoarele:

In timp ce un serviciu, o functie, o ocazie, un examen, un loc in schema, un loc in laborator, o oportunitate de-a urca intr-o ierarhie, o ocazie de-a prinde un post bine platit sau bine vazut, MAI pot fi "prinse" de-a lungul unei vieti de om, DACA valoarea iti este bine stiuta, DACA esti sanatos, DACA ai echilibru insotit de vointa, ambitie, ei bine, "NERVII", neuronii tai care mor din cauza stresului nu mai pot fi recuperati, nici macar intr-un tirziu. De ei trebuie sa tii "cu dintii" caci ei sint cei care te ajuta mereu si te vor ajuta oricind.
Din punctul meu de (bel)vedere, nimic nu se compara cu pastrarea unei curatenii interioare vecina cu linistea, vecina la rindul ei cu fericirea.
Ramine ca tu sa afli ( sa hotarasti) daca linistea asta din tine (dorita) inseamna plafonare sau valorizare.
Intii si intii vine sanatatea! Sanatatea isi are radacini in stilul de viata, stilul de viata e facut si (o parte) din stilul de munca, confortul zilnic este dictat si de munca, nu?
Stiu, sint multe lucruri de luat in calcul...nu e asa simplu.

Ti-am scris doar citeva ginduri, daca ti-au fost de folos, ma bucur!
Daca nu, tot nu e o pierdere ci un cistig, eu am comunicat cu tine...
Bafta, pe mai departe!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nici eu n-am inteles mare lucru, franceza nu-i pe lista mea de "limbi".

Da' citind ultima ta postare, nu pot decat sa-ti spun ca nu ai de ce sa te simti victimizata. Daca esti pe contract, asta e, cand ai semnat un contract ti-ai asumat riscul ca la orice moment tre' sa fi cu cutia pregatita de plecare. Nu esti parte din mediu, esti un lucrator "de moment", in orice moment cred ei ca nu mai au nevoie, fi pregatita sa pleci. De fapt asta e luxul pt care companiile iau contractori, nu permanenti.

Eu lucrez doar pe contract de cand ma stiu pe-aici. Am avut contracte scurte, de 2 saptamani, am avut si contract de 4 ani, si intre, dar n-am avut niciodata frustrari ca mi s-a terminat contractul. Lucrezi pe contract fie pt ca vezi partile pozitive (eu) sau ca nu ai gasit permanent si pana cauti ceva permanent faci un ban. Oricum o pui, cand se apropie data expirarii tot ce poti face e sa-i ii intrebi ce-au de gand cu tine daca iti place si ori ti se ofera extensie, ori trebuie sa pleci. La fel, daca semnezi pt extenie, ai semnat si gata. Cred eu ca tu de fapt suferi acum pt ca ai avut asteptari fara acoperire. Asta daca am inteles bine. Nu mai fi suparata, mai bine puneti energia in alte parti.

Si sa parafrazez un clasic in viata: ca si contractor, fii intotdeauna pregatita sa pleci. Nu canute si pozici pe birou, nu plante si floricele. O cutie, cu strictul necesar, in momentul in care se termina banii sau treaba, esti "out the door".

Nu vreau sa te supar si mai tare, dar nu ai cum sa-i obligi sa te tina in continuare daca nu vor, oricat de disperata esti.

Inca un amanunt, in Canada, daca tii pe contract o persoana care nu are firma prea mult, te trezesti cu revenue canada la usa ca si firma. Cica-i fentezi de taxe.

Bafta.

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

nici eu nu am inteles mare lucru din ce a scris corina dar inteleg de ce prefera pe cineav nou. a patit-o cineva cunoscut aici la o universitate in ontario. daca stai pe contract (unul sau mai multe) timp de 3 ani, in caz ca iese post permanent la care te califici, sint obligati sa ti-l dea fara competitie. nu prea le place sa intri permanent in modul asta si atunci universitatea se protejeaza si prefera pe cineva nou, fara obligatii. o fi la fel si acolo.

Mergi la inceput

NU PREA STIU CUM SA VA EXPLIC MAI CLAR, TOATE SE INVART IN JURUL MEU

ca si replica la oferirea contractului ei au ca tipa cea noua nu era prinsa teoretic in nici un contract, eu fiind prinsa intr-un contract pe care resurse umane si rectoratul mi-l prelungesc pt ca am cea mai lunga experienta si pt ca in teorie postul meu a fost abolit.....postul ales a fost unul de menaj, de care nu sunt interesata si pt care inca nu s-a gasit persona care sa-l accepte, nu se stie ce v-a urma,,,
adica ma prelungesc pe dreapta- teoretic aici daca employerul arata ca timp de un an are nevoie de cineva la timp plin zi de zi atunci e obligat sa scoata postul la concurs, o sa ating recordul imediat ca o sa trec de 2 ani pe acelas contract la timp plin

nu stiu daca este vreo stipula ca la 3 ani ar trebui sa-mi parvina postul, fiecare universitate ma gandesc ca are legile ei interne

eu sunt prelungita asa pe cate o luna de juma de an, consideram remplasarea de 1 an care s-a eliberat ca o oportunitate si da sa vad fructul muncii mele, dar se pare ca nu e asa

maine am o reuniune cu tipa de la resurse umane si cu seful meu, unde o sa am si o evaluare a muncii, o sa aduc si celelalte evaluari care sunt forte bune

mqqm nu sunt contractor, asta e altceva, ci lucrez pe un contract ....nu stiu cum sa-tzi explic diferenta stiu ca in ontario era moda cu contractorii, in provincia quebec multi sunt sindicati, au niste reguli care trebuie urmate

in nici un caz nu ma rog de ei sa ma tina am inceput sa ma satur si in ziua cand nu o sa-mi mai ofere contract in animalerie, avand in vedere situatia actuala da voi plange sufleteste, dar teoretic imi fac un bine....intru pe somaj si ma intorc la scoala......numai ca voiam un bb2 si nu se suprapune in contextul asta, si ca sa benefiez de bani de maternitate am nevoie de un contract mai lung sau de un post

daniela multumesc pt cuvinte, ai mare dreptate si sunt constienta ca toata oboseala acumulata in ultima vreme si colonul iritabil au radacini in stresul de la servici.....nu gasesc insa portita sa ies din asta, joburi sunt peste tot, dar ca sa zic asa m-am accomodat cu un salar bun, un program lejer si toate cele, si altcela in asemenea conditii nu am reusit sa gasesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Pucku, salut ce faci, de mult nu am mai citit de tine ! Ce faci, stiu ca sotul tau plecase in Ro si te lasase intr-o situatie proasta, acum vad ca esti mai bine si ma bucur pt tine . Steffi ce mai face, are 3 ani acum ?
Sper cu serviciul sa se resolve intr-un fel , sfaturi nu stiu sincer ce sa-ti dau…iti doresc doar sa iesi bine din situatia asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Dupa considerentele mele tind spre situtia care indeplineshte urmatoarele: timp mai mult pentru mine si familie, timp pentru bb2, banutzi relativ ok. Cariera poate sa mai ashtepte si dupa bb2.
Multa bafta.

Mergi la inceput