sugestii si pareri(trompa nef)
salutare tuturor fetelor de pe acest forum.vin si eu cu o intrebare,exista vreun tratament pt nefunctionalitatea trompei?am tot cautat pe net insa nu am gasit nimic orice raspuns imi este de ajutor!
Raspunsuri
sterss spune:
camy draga ce analiza ai facut ca sa ai dg asta?
trompa nefunctionala poate insemna multe. o trompa nefunctionala este una care nu isi indeplineste rolul.poate fi aparent ok la hsg, laparo si sa fie nefunctionala, sa fie imobila. ai trompa infundata, aderente, hidrosalpinx, asta e altceva....
camy062004 spune:
la hsg trompa arata permeabila,iar la laparo diagnosticul a fost urmatorul,sindrom aderential pelvin si trompa nefunctionala ca urmare fiv.nu stiu ma gandeam la un tratament de ce din start trebuie facut fiv.
sterss spune:
poate e prinsa in aderente si e doar imobila, daca zici ca la hsg arata permeabila.o trompa ca sa fie functionala trebe sa fie mobila sa capteze ovulul. de ce nu a desfacut aderentele la laparo?ai intrebat medicul?cum stai cu cealalta trompa?daca cealalta e ok chiar nu vad rostul fiv, n-a pomenit nimic de IA inainte de FIV?
camy062004 spune:
o sa insist putin pe tema acestui subiect,nu pot sa cred ca nici una dintre voi nu se confrunta cu aceasta problema(trompa nefunctionala)
Chantal spune:
Inteleg ca o trompa e nefunctionala. Dar cealalta cum e? Cum a zis si Diapapadia, de ce nu au desfacut aderentele la laparo?
adc spune:
quote:
Originally posted by camy062004
o sa insist putin pe tema acestui subiect,nu pot sa cred ca nici una dintre voi nu se confrunta cu aceasta problema(trompa nefunctionala)
Draga Cami,
E atat de vast subiectul asta si atat de imprevizibile lucruri se pot intampla... cred ca stii ca cel mai rau lucru care poate deriva de aici e o sarcina extrauterina.
Eu am patit-o cu ceva timp in urma, desi HSG-ul arata trompele permeabile (exact cum spunea cineva, asta nu inseamna ca e totul in regula). In timpul laparoscopiei, dupa extirparea trompei mi s-a testat cealalta trompa si s-a constatat ca nu mai e nici macar permeabila (unul din medici spunea ca asta se poate datora unui spasm din timpul operatiei). Ca si la tine s-au gasit aderente, care au fost curatate atat cat s-a putut, si se mirau cum de facusem extrauterina pe partea care arata normal, caci dincoace era mult mai rau.
Nu mi s-a dat aproape nici o sansa sa concep in mod natural, insa medicul meu (care e relativ la inceputul carierei fata de "greii" din domeniu si deci cu mai putina experienta) mi-a sugerat sa mai facem totusi un HSG. L-am facut la doua luni dupa laparo, lichidul a trecut cu chiu cu vai prin trompa in cele din urma, si (pe scurt) peste alte trei luni eram insarcinata.
Oricum problemele cu trompele mi-au marcat viata. Cand fetita mea se apropia de doi ani am hotarat cu sotul meu sa nu ne mai protejam, desi dezamagirile din trecut nu erau nicidecum uitate. Dar ne doream mult un al doilea copil si am zis ca ce o fi o fi. Si ghici ce a fost, in prima luna de neprotejat? Alta extrauterina! (din fericire aceasta nu a evoluat si am scapat fara interventie).
Asa ca nu este nici o regula. Cand nimeni nu imi dadea sanse am ramas insarcinata rapid, cu abdomenul inca plin de cicatrici, iar la nici doi ani dupa o sarcina perfecta si nastere naturala cand mi s-a spus ca am sanse mari ca trompa sa mearga n-a mai mers.
Am ajuns sa cred ca se poate reusi ORICE daca Dumnezeu te ajuta.
Poate ca povestea mea nu e exact ce te interesa, dar iti dau exemplul unei cunostinte: un medic celebru din TM i-a propus sa ii faca operatie de reconstructie a trompelor (cu trompe luate oare de unde? brrr, nici n-am intrebat-o), deoarece nu era niciuna permeabila, avea peste 30 si nici o sarcina in ani de incercari. Ea a refuzat si a urmat un tratament de la FAVISAN (o cautare pe Google te va duce pe pagina lor de web). Au trecut cativa ani in care nu a mai facut investigatii de genul HSG, laparo, etc, a urmat doar tratamentul de care iti vorbeam. Acum are un baietel superb.
Nu stiu daca exista un tratament care sa fie eficient la toata lumea, stiu doar ca nu intotdeauna verdictul "poti reusi doar prin FIV" corespunde realitatii.
Depinde de tine, de ce simti tu ca e posibil, si bineinteles de Dumnezeu. Iti doresc bafta si sa tii in curand in brate copilasul dorit.
Adc cu Printesa Andra (18.02.2006)
camy062004 spune:
Diapapadia,Chantal din pacate exista o singura trompa cea despre care va vb.cealalta fiind extirpata,iar la lap sa curatat absolut tot.adc crezi ca poti sa-mi dai ai multe amanute despre ce tratament a urmat persoana respectiva?
Chantal spune:
Camy, imi pare rau ca ai ramas cu o singura trompa. Cred ca adc e mult mai avizata decat mine sa te sfatuiasca, saraca de ea a trecut deja prin atatea... Oricum, minuni se pot intampla atunci cand nu mai sunt sperante, la fel si lucruri rele cand totul pare sa fie perfect. Dupa cum vrea Dumnezeu. Eu iti doresc multa sanatate si sa fie cum vrei tu.
sterss spune:
cami, si eu cred ca ai sanse mari la fiv din ce ne-ai zis, pt ca ai o trompa taiata si cealalta nefunctionala dar cel putin nu este predispusa la infectii ca si la hidrosalpinx. asta este norocul tau care te va ajuta in caz de fiv.
in al doilea rand e bine si dpdv emotional ca e doar nefunctionala (daca este permeabila), daca ai avea hidrosalpinx ar trebui taia trompa poate.cum ar fi fara ambele?
din ce cauza e nefunctionala? nu stiu care e starea cililior,a fimbriilor, a musculaturii tubare, este trompa dilatata? am inteles ca nu mai ai aderente, permeabila este???
raspunsul la intrebarile astea ar trebui sa te ghideze spre solutia ta, fiv sau natural, eventual cicluri stimulate, iui. si timpul pe care il ai la dispozitie. si banii.