Ciorba de fasole teci cu lapte batut ( Arges)?
Imi poate spune cineva exact cum se face?
Multumesc.
"Glasuri mici de randunici,
Viorele si urzici...-" (poze)
Raspunsuri
adriana spune:
Miam ,miam
Daca e ce stiu eu, se face ciorbita de fasole pastai, obisnuit- adica pui fasolea la fiert si separat intr-o craticioara adaugi zarzavaturile: ceapa, morcov, albitura cu putin ulei si apa. Le calesti putin, si cand sunt aproape gata le unesti cu fasolea. Daca vrei pui si 2-3 cartofi. La sfarsit eu puneam si putin bulion. Cand e totul gata, adaugi 1/2 litru de lapte batut. Nu cred ca trebuie fiert inca o data, doar pus acolo.. E buna intr-adevar... asta o voiai?
J G spune:
Noi o facem cu afumatura, fara cartofi. Ce buna e... chiar, sa mai fac si eu!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
principe spune:
Eu pun fasolea la fiert cu morcov,ceapa verde.
intro tigaie calesc un pic de piept ardelenesc afumat si taiat in cubulete.
dupa ce se fierbe o dreg cu iaurt amestecat cu smantana.
daca vrei sa se vada mai frumoasa ii poti pune si o lingura de bulin.
dupa gust ii poti pune si cartofiori taiati in cubulete...eu nu pre pun..o las sa aiba gust doar de fasole.
la fel fac si ciorbita de salata verde...am sa fac si eu.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
monica70 spune:
Noi in zona Arad-Bihor o facem asa: rantas cu usturoi (ulei + usturoi + faina ,stins cu apa) apoi se pune cand fierbe apa fasolea si vara vreo 2 rosii ,marar ,patrunjel ... Cand e aprope fiarta se pune smantana,dar sunt care pun si iaurt. Sunt carora le place sa puna si niste bucatele mici de slanina afumata ,ca ar da gust mai bun.E perfecta facuta cu fasole alba din aia lata .
La fel facem supa de salata verde,doar ca fara rosii si in loc de smantana se pune sau iaurt sau lapte + putin otzet.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006)
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
"Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte."
ML spune:
Dragelor, va multumesc mult!
quote:
Originally posted by adriana
Miam ,miam
Daca e ce stiu eu, se face ciorbita de fasole pastai, obisnuit- adica pui fasolea la fiert si separat intr-o craticioara adaugi zarzavaturile: ceapa, morcov, albitura cu putin ulei si apa. Le calesti putin, si cand sunt aproape gata le unesti cu fasolea. Daca vrei pui si 2-3 cartofi. La sfarsit eu puneam si putin bulion. Cand e totul gata, adaugi 1/2 litru de lapte batut. Nu cred ca trebuie fiert inca o data, doar pus acolo.. E buna intr-adevar... asta o voiai?
Cam asta, Adriana. Nu mai tin minte insa daca bunica punea si bulion. Nu o face prea acra cu bulion si lapte batut, ce spuneti? Ma gandesc si eu, vad ca toate il amintiti. Cartofi stiu ca nu avea, dar pare buna si... si mai buna cu afumatura!
"Glasuri mici de randunici,
Viorele si urzici...-" (poze)
principe spune:
nu,bulionul nu o acreste,doar o coloreaza un pic..cu bulion se vede mai aspectuasa..sau ca sa se vada frumos mai poti sa pui si un vf de cutit de boia in grasimea lasata de slaninuta parjita..dupa ce ai luat-o de `pe foc ca sa nu se arda si sa-i schimbe culoarea.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
b.nica spune:
Mama o facea altfel; se pun in apa o ceapa,morcov,pastarnac si cand clocotesc se adauga fasolea,sare.
Cand a fiert fasolea, se scot ceapa,morcovul si pastarnacul,se drege dupa gust cu otet si se da la o parte de pe foc adaugand o maioneza de usturoi(usturoi pisat frecat cu ulei).Este f. buna si rece.
Uneori punea si bucatele ce slaninuta afumata calite putin si parca o mai dregea cu un ou batut.