Fetita superactiva

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mai fetelor voi ma speriati de-a binelea...Adi al meu este bolnav in toata regula.
Laura daca fetita ta este asa...

quote:
Pentru ca e mereu in urma la scoala nici rezultatele ei nu sunt deosebite, cu toate ca stim ca poate mai mult. Niciodata nu ne-a dat pe spate cu cunostintele, dar mereu a fost in grila de dezvoltare, la 5 ani citea, acum scrie si citeste in engleza si romana, la mate e descurcareata .

eu nu inteleg ce-ti doresti in plus de la ea????
Adi a invatat sa citeasca si sa scrie anul asta (6,9 - 7,5 ani)...la matematica este destul de bun, desi soacra mea a spus ca"nu-i merge mintea pe cat pare de destept", pentru ca sta si se gandeste la exercitii de genul 18+5??? Deci pare departe de "grafice"...care grafice????

quote:
da, psihologul a spus ca are nevoie de incurajari, continuu, sa ii sadim incredere in fortele proprii
ea a mai spus ca copil e smart, singurul lucru e o dizabilitate executiva, adica se lalaie mult pana incepe sa faca ceva, pana alege...

Si Adi se lalaie pana alege ceva, inclusiv jucariile...nu m-am gandit pana acum la asta ca fiind o problema.

Incurajarea este una din metodele mele de educatie...nu pentru ca ar fi bolnav...

La scoala, desi este cel mai mic din clasa (50% sunt cu un an mai mare) si ceilalti stiau sa scrie si sa citeasca...merge destul de bine spun eu...este adevarat ca la romana nu are fb pe linie...si??? trebuie sa aiba toti???

De la a avea pretentii mari de la un copil pana la al considera bolnav...eu cred ca este drum lung....

Oare gresesc eu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Filofteia nici unul dintre copii astia nu este bolnav Si nici unul nu este ca celalat si nici ca al tau sau ca ai mei. Copii sunt diferiti si au nevoi diferite, adica unii au nevoie de incurajare moderata si au mare incredere in ei, pe cand altii, au nevoie de mult mai multe incurajari decat primesc si nu au incredere in fortele proprii. Asta nu inseamna ca sunt bolnavi.
Faptul ca un copil ia decizii lent poate insemna ca nu are incredere in capacitatea lui de a lua decizii, dar poate insemna la fel de bine ca este prea ocupat gandindu-se la alte multe chestii in paralel si fiind preocupat de altceva.
Evident ca nu trebuie sa ia toti copii note maxime in scoala. Aici e o discutie ceva mai lunga. As mentiona doar ca: in general scoala este gandita pentru copii cu o inteligenta medie - ei vor fi stimulati si vor raspunde cel mai adecvat - si in Romania, in mode special, in momentul de fata avem o scoala care lasa foarte mult de dorit.
Cred ca ceea ce este important e sa ne cunoastem copii, cu adevarat, sa investim timp si resurse in scopul de a-i cunoaste cat mai bine si a-i intelege, sa le putem raspunde cu ceea ce au ei nevoie, nu cu ceea ce credem noi ca ar avea ei nevoie. Asta e tot

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Sunt ff impresionata de raspunsurile voastre, nu m-am asteptat sa gasesc atatea sfaturi bune . Cred ca noi inconstient, adik tati si eu, negam ca problema ar veni de la noi, am aplicat reteta corecta la copil, de ce n-a iesit copilul bun???

Trebuie sa ma interesez cum e pe aici cu ajunsul la psiholog, si sa luam taurul de coarne, seara asta iar m-am certat cu mama din cauza fetitei, eu am plecat plangand la servici, mama sigur a ramas si ea plangand iar pe fetita nici in cot n-o doare., Atitudinea asta a ei de je m’en fiche intr-un tufish, ma dispera…nimic nu a speriat-o niciodata: amentitarea ca ramane fara jucarii, fara tv, fara joaca, ca o trimit in tara singura la bunica-su pe care nu prea-l iubeste…nimic nu o sperie .

Kulta, felicitari ca ai acceptata boala si sa vorbesti despre ea. Eu am 1.62m si 56 de kg (pana acum un an n-am depasit 52, doar cand am fost insarcinata am trecut de 60kg). Eu zic ca esti numa buna, unde vezi tu vacutza in oglinda ? Esti sigura ca n-are oglinda vreun defect ?
Chiar te calmeaza Cipralex-ul ? Maica, mie cred ca-mi trebuie o tona, eu sunt genul care pune tot la inima, adica ma oftic pt orice, cum s-ar zice . Pe undeva sunt si eu perfectionista ( da nu cu curatenia) ci sa fiu mama perfecta-nevasta cea mai buna-omul cat mai competent la serviciu. Si in final familia are de pierdut ca ma urlu la ei .
Cred ca incerc sa tin in echilibru prea multi pepeni in mana si nu-mi prea iese pasienta .

Carmen77, am deschis site-ul dat de tine, multumesc din suflet . In we asta il si comand , vine prin posta ca la noi nu au reprezentanta . Care exact e siropul pe care-l dai lui Matei?

Mqqm, baietelul e cel cu alergiile, el e linistit pana acum, doar ca de la o vreme se da cu capul de mocheta, carutz, masutza sau cu fundul de pamant daca jucaria nu sta cum vrea el sau nu-I facem pe plac din secunda zero. Sa ma bata jalea daca stiu de unde a prins apucaturile astea, ca nici sora-sa nu s-a manifestat asa niciodata, si el are abia 18 luni…
Chiar te rog, zi-mi si mie cum ii zice cartii aleia , please.

Olympia, problemele cu fetita au aparut inainte de a-l avea pe David…poate acum s-au acutizat .

Agho, multumesc de sfaturi!

Filofteia, la orice tema tre’ sa stau planton langa ea, sa-I zic : si acu fa propozitia…acu fa desenul, nu are proprie initiativa sa-si faca temele, sa inceapa si sa duca la bun sfarsit ceva de una singura . Am lasat-o seara asta sa-si faca 7 propozitii cu cuvinte date si dupa 1 ora, facuse abia 5…in rest, la joaca sau la cascat ochii pe pereti . I-am explicat de jmii de ori ca daca termina mai repede, are timp de joaca, calculator, tv, ce vrea ea, dar nu vrea sa-nteleaga si pace .
Eu cand eram mica mama nu avea timp sa stea dupa fundul meu la teme, ma verifica si gata, oricum pana venea ea de serviciu erau gata facute .

Mergi la inceput

Roxana m-ai mai linistit...

Laura, crede-ma ca sunt putini copii care fac din proprie initiativa ce vrei tu la 6 ani jumatate (am retinut bine varsta fetitei tale?).
Eu anul trecut n-am facut teme deloc cu Adi...a mers la grupa pregatitoare si ce a facut acolo, asta a fost, am refuzat temele (spre disperarea soacrei ). Este adevarat ca in fiecare dupaamiaza avea activitate extra, dar tot asa fara teme acasa...doar ora ce o petrecea acolo.
Cand am inceput scoala, in toamna, la 6 ani si 9 luni, de la inceput temele i-am impus sa le faca fara mine, pana ajung acasa, dar niciodata nu i-am rupt foaia, daca le-a facut prost mai corectam eu pe ici pe colo (frumos sa nu se prinda doamna), astfel ca el sa capete incredere sa faca singur. Si se descurca destul de bine.
Cu partea suplimentara este insa altceva...trebuie sa stau langa el.
Asta nu inseamna ca nu se intampla faze de genul : aseara la ora 21 si-a adus aminte ca are de facut o plansa pentru desen ...amenajez repede in bucatarie sa-si faca desenul si facu repede un desen...bun prost cum este acolo, dar l-a facut el.

Sincer..aveti pretentii prea mari de la copiii vostri...ganditi-va ce faceati voi la varsta lor... Pana la urma este normal sa fie mai atrasi de joaca decat de teme...pe bune... voi n-ati fi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Roxana m-ai mai linistit...

Sincer..aveti pretentii prea mari de la copiii vostri...ganditi-va ce faceati voi la varsta lor... Pana la urma este normal sa fie mai atrasi de joaca decat de teme...pe bune... voi n-ati fi?

nu ma maii vad de teancul de hartii de pe birou..astepta sa le rezolv..si eu..va citesc pe voi, DC...dar ei

Mergi la inceput

quote:
nu ma maii vad de teancul de hartii de pe birou..astepta sa le rezolv..si eu..va citesc pe voi, DC...dar ei

Si eu cam la fel, dar am reusit sa le rezolv si zac aruncate...dar mi-e lena sa ma apuc sa le pun in ordine si totusi trebuie...dar am mai dat o tura pe aici.

Mergi la inceput

quote:
Trebuie sa ma interesez cum e pe aici cu ajunsul la psiholog, si sa luam taurul de coarne, seara asta iar m-am certat cu mama din cauza fetitei, eu am plecat plangand la servici, mama sigur a ramas si ea plangand iar pe fetita nici in cot n-o doare., Atitudinea asta a ei de je m’en fiche intr-un tufish, ma dispera…nimic nu a speriat-o niciodata: amentitarea ca ramane fara jucarii, fara tv, fara joaca, ca o trimit in tara singura la bunica-su pe care nu prea-l iubeste…nimic nu o sperie .

Laura pe mine ma cam sperie pasajul asta..abia cum l-am citit mai bine...
O ameninti ca ramane fara jucarii??? Depinde pentru ce...dar in primul rand n-o ameninta..ci i-ai jucaria, pune-o sus si o primeste peste 1,2,3...zile...cum crezi. Daca ramai la amenintare...pierzi credibilitatea ei...
Amenintare ca ramane fara TV???Nu exista asa ceva la noi. Eu doar avertizez...daca mai continui..ai 1,2,3... zile fara TV...ca sa stie...daca a continuat imediat a fost sanctionat. Cand a continuat a fost lungita pedeapsa.
Dar n-a fost niciodata pedepsit ca a luat nota mica, ci doar a fost pus sa munceasca mai mult : el a fost multumit ca a scapat nepedepsit si am si obtinut ceva in plus pentru binele lui.

Foarte grav mi se pare amenintatul ca o trimiti la bunic...departe de voi. Pai copilul tau sta numai cu frica in san ca n-o iubiti, ca este rea si ca in curand (cand ti se pune tie pata ) va fi izgonita de acasa.

Ramyteo, eu nu as proceda in nici un caz la "ciufulirea" copilului sau la palme peste gura... indiferent ce ar spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Mai, io inca nu ma pricep la copii.
Dar la 4 ani fetita Kultei face toate alea?????? Nu sunt cam multe oleaca, indiferent cat de destept ar fi copilul?? Eu zic ca inteligenta nu se masoara in viteza de deprindere a activitatilor casnice. Nu stiu ce sa zic, dar mie copilul mi se pare ca face prea multe si ma intreb de ce? Ai presat-o tu, Kulta?

Din ce am mai citit si eu, parka pana pe la 3 ani copilul nu intelege ce-i aia "sa fii cuminte" de ex. Adica cum "cuminte"??? Ce poate insemna asta pt mintea unui copilas.

Apoi cica abia de la 7 ani inteleg ce-i aia ordine si incepe sa participe activ la asta. Si alte alea pe care nu mi le mai amintesc.

Sigur ca poate fi fortat si presat sa faca multe pentru ca e mic si helpless (si dupa aia raspunde si se revolta in felul in care stie).

De ex de ce sa doarma neaparat la o anumita ora? Mie mi se pare creepy. Pai la mine daca vine cineva acuma si imi zice: e ora 2. culca-te!!! Ce fac?? (ce naiba sa fac, zic sar'na ca as dormi non stop )De ce copilul ar face altfel?

Eu zic ca puneti mult prea multa presiune pe ei.

Iar daca o sa-mi ziceti "las' ca vezi tu" ... tac malc si nu zic nimic. Dar asa cred acum. Eu n-as vrea sa-mi oblig copilul nici sa manance, nici sa doarma, nici sa stea "cuminte".

29S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Buna fetele,
OK, am decis ca are evoie de compania unui adult mai mult decit alti copii. Asa ca, vor suplimenta numarul educatoarelor si suplinitoarelor in gradinita. Mai sunt si alti copii ca ea si toti parintii am semnat o hirtie prin care suntem de acord ca ai nostri copii au nevoie de mai multa atentie.
Apoi, maine sun la psoholog si-i iau 2-3 sedinte, pentru o evaluare mai amnuntita. Nu strica si oricum e gratis:).
Am ramas la fel de neinformata pina nu mergem la discutia cu psihologul:(.
Pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

[/quote]

Ramyteo, eu nu as proceda in nici un caz la "ciufulirea" copilului sau la palme peste gura... indiferent ce ar spune.
[/quote]

Stai asa acum sa nu intelegi gresit, ca ne ciufulim sau ne palmuim fata[D]
Dar ziceam ca nu mai stie frica de nimic , de absolut nimic, a ajuns sa isi faca parintii in toate felurile daca a ajuns sa o faca pe masa [erau in vizita la cineva] "curva" , pai no acum zi si tu ca eu nu stiu ce sa ii mai zic ca numai mi se plange ce face fata, o data ia tras una la masa , o palma de ia lasat urme pe brat, mai acum hai sa fim seriosi, de batutu nu o bate da macar sa o pedepseasca, nu? Ca ar trebui sa inteleaga ca doar are 7 ani si 8 luni, in august face 8 ani, nu mai e de 3-4 ani sa zicem ca nu intelege si apoi are cine invata de la ea, sorasa are aproape 4 ani tot in august e ziua si ai ei , apoi ficamea....mie groaza , desii i-am explicat ca ma facut si pe mine "poacia" [proasta] si i-am zis ca de mai zice o dau la tigani sau sun la politie si o data sa scapat si mi-a zis iar proasta dar sia dat seama ce a zis si facea asa ca si cand ar canta "poaaa...poaaacilicoooo" si am intrebato ca ce zice si mia zis "aaa nimic ziceam catre mine" mam facut ca nu inteleg
Na acum fiecare isi educa copii cum vrea dar....tot nu sunt de acord ca un copil la 8 ani aproape sa isi injure parintii ccand le e lumea mai draga, nu?
Cum ati proceda voi?

Teo
Perlute
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput