retete arabesti/ramadan (6)
Raspunsuri - Pagina 4
Natasa spune:
quote:
cumin sau cumino sau comino este chimenul
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Nu e chimenul, e chimionul, are cu totul alt gust. Si eu am gresit la inceput punind chimen in loc de chimion. Se gaseste in magazinele cu condimente, eu am luat de la Carrefour, undeva pe mijloc era un stand mare cu condimente (nu in interiorul magazinului)
alison spune:
pai chimen sau chimion eu stiam ca-i unul si acelasi lucru:FRUCTUS CARVI.si nu cred sa ma fi inselat...help!
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
eu parca am innebunit cu shaworma...am facut in fiecare zi
azi vreau sa dau o fuga la magazinul+restaurant arabesc sa mai cumpar cate ceva...
repet si eu rugamintea de a-mi da si mie va rog reteta de carnaciori din aceia impletiti
va doresc un we fain
monica
alison spune:
ce fel de cirnaciori impletiti?cum arata?
monica,iar ne ispitesti?ba shawarma,ba cirnaciori...vine vara,rochii subtiri...niste rabdari prajite,vorba bunica-mii,nu ar fi bune?,pa!
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
alison, astept reteta asta de carnaciori de vreun an amoodia parca zicea ca o stie...
acolo un carnacior nu se pune asa ca sigur poti manca linistita
sa aveti Duminica placuta
monica
alison spune:
nu a aparut inca reteta...am facut snitele de pui intre timp...
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
eu pizza
maine ma duc dupa lipii din nou...m-am "jmecherit" sunt asa de bune la mag libanez si maaari asa cum imi plac mie ca nu mai merita sa le fac in casa asa imi ramane mai mult timp pentru plimbarica
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
P&ANA spune:
V-am descoperit azi si daca nu va suparati, vreau sa va dau si eu o reteta de anghinare de la "mama lui" -Izmir ,adaugand faptul ca daca aveti ocazia, mancati cat mai mult; regenereaza ficatul, regreaza colesterolul ,purifica organismul ...
In general gatesc cate 4 maciulii odata - se taie maciulia orizontal ,se curata petalele mai bartane iar cotorul ce curata de prima membrana. Luati o lingura medie cu care scobiti tot pufuletul (este f, amar)pana ajungeti la pulpa. Astfel curatate le puneti imediat intr-un vas cu apa in care ati pus o lingura de faina si zeama de la 2-3 lamai ,cu capacul acesteia (lamaie) frecati bine anghinarea pana devine galbena.
intr-un alt vas taiati cozi de ceapa verde(neaparat) ,rondele de morcov si un cartof mai mare taiat cubulete si o leg.zdravana de marar.se amesteca toate cu sare si umpleti anghinarea scobita. Le asezati cu cotorul in sus in oala minune in care ati pus apa cat sa le cuprinda pe jumatate, cam o lingura de ulei de masline si o lamaie stoarsa si tineti la foc 20 min. dupa ce a piuit(oala).gustul cartofilor este demential iar mancarea trebuie sa arate asa ca o salata.
A, si inca ceva ; cand cumparati anghinarea proaspata ,tineti-o de coada -daca este rigida nu e buna sau e batrana -trebuie sa fie flexibila si cu petale inchise.
Alina
a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi
monica-elizabet spune:
alina, bine ai venit
multumim pentru reteta, o trec acum la listuta
ps: sa-ti traiasca minunile frumushele foc
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
alina, bine ai venit
multumim pentru reteta, o trec acum la listuta
ps: sa-ti traiasca minunile frumushele foc
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Mai revin cu retete "mediteraniene":)))
Alina
a fi om e lucru mare ...
http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi