retete arabesti/ramadan (6)
Raspunsuri - Pagina 15
norocuta spune:
Moni, scuze... am realizat ce e cardamom dupa de ti-am raspuns, dar a trebuit sa fug ca una bucata urla dupa mine.
Cred ca am facut legatura prost de la cinnamon, aici scortisoara este "erfa" (nu stiu cum se scrie, dar asa se aude ).
Eu folosesc 3-4 bucati (asa cum arat in poza) la fiertul unui pui, de exemplu. Ii da un parfum aparte...
monica-elizabet spune:
norocutza stai linistita
nimeni nu site reteta de cafea?
mi-a primis nenea de la mag arabesc ca aduce si cafea cu aroma inclusa in ea ca sa nu ma mai stresez
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Buluci spune:
Norocutza, am scris eu incorect..era vorba de fatouch (salata libaneza)... o gasesti in lista la cap 1.
Cardamon-ul asta (vorbesc de cel praf) este absolut demential in dulceatza de smochine si cea de portocale.
Noi cumparam cafea cu cardamon inclus
Buluci spune:
quote:
Originally posted by norocuta
Cred ca am facut legatura prost de la cinnamon, aici scortisoara este "erfa" (nu stiu cum se scrie, dar asa se aude ).
aici scortisoara e "darsin"
monica-elizabet spune:
si aici scortisoara este "canela de cina"
Buluci...super, sper sa gasesc si eu cu cardamom inclus
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
dodo spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
norocutza stai linistita
nimeni nu site reteta de cafea?
mi-a primis nenea de la mag arabesc ca aduce si cafea cu aroma inclusa in ea ca sa nu ma mai stresez
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Hai ca-mi facui aparitia si eu, dupa lupte seculare...
Alison, felicitari pt. licenta!
Norocutza, eu il fac in stilul "middle east", tai ficatul bucatele, rumenesc 1-2 cepe, condimente dupa gust, azdrunc ficatul si 1-2 cartofi taiati bucatele nu prea mici, ca se topesc pe urma si devin ciulama, eventual 2-3 linguri de apa si las la foc moale pina se face ficatul. Se serveste imediat cu lipie sau mamaligutza. Eu nu pre am clienti la mamaliga, asa ca-i tragem cu lipii.Eventual muraturi, niste cornishoni fac minuni
Monica, si noi luam cafeaua deja amestecata cu hel (cardamon), insa in RO o pareparam noi: la o risnita de cafea boabe, aruncam in risnita 2-3 boabe de hel si risneam impreuna. Insa vezi, cafeaua sa nu fie din aia foarte prajita, ci medium, pt. ca cea dark are aroma f tare si in combinatie cu hel nu e prea faina, mai bine medium. Ca marca-ti recomand Al-Najjar, daca aduca la magazin, pachetul e combinatie de argintiu cu verde.
Ieri le-am facut Kufta cu piure de cartofi, i-am indopat, sa vedem azi ce fac, cel mare e un sclifosit la mincare, nu stiu cu cine-o semana asa, ca noi astia mari n-avem texte (de-aia sintem si slabi rau)...Am carne tocata, am niste pulpe de pui, n-am idei..dar ma duc mai tirziu in piata si poate-mi pica okii pe ceva..Va las acum, ca cel mic s-a sculat de la 5, s-a foit o gramada, la-m luat in pat cu mine in speranta ca adorm spiridusul, oha!, pina la urma la 6;40 am cedat, m-am sculat cu tot cu spiridus, ca era timpul sa-l scol pe cel mare sa mearga la scoala..acum cind sciu, iar a dat iama in sertaru in care tin lingurile de lemn si ustensilele de bucatarie si le-mprastie cu gratie..V apupez si nu v-am uitat cu retete, insa abia am scapat si eu de partial(nu stiu inca nota), acum pina-n august cind incepe sem II am o pauza sa mai face ceva gradinarit, stau ghivecele si ma roaga sa le schimb in altele mai mari, masina sa fie aspirata ca e plina de chips, stcks si alte minuni...Nu stiu cit de coerenta am fost, insa acum cel mic e hotarit sa-mi ia keyboard-ul, asa ca...pa!
monica-elizabet spune:
dodo multumesc pentru recomandari, sfaturi si precizari
pupa piticii din partea mea si zii-le sa fie cumintei sa te lase sa te odihnesti
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
norocuta spune:
Buna tuturor,
Inca o zi cu 37C asa ca azi nu ies din casa ...poate mai pe seara, iar de gatit...inca meditez.
I-am povestit sotului ce traducere_dezastru i-am facut ieri monicai si mi-a zis "bine ca nu faci gafe dintrastea si cand pui ceva in oala "...ori...nu e timpul trecut
Buluci merci de lamurire, cand o sa-mi adorm micul ma voi documenta.
Dodo pana la urma am pus ficatul la marinat cu ceapa rasa, usturoi, suc lamaie, sare, piper, cam cum ai zis si tu "middle east". Data viitoare voi face cum a zis Alison.
L-am lasat insa fara sa il tai bucatele ca a fost feliat foarte frumos de macelar. Tu zici ca ai numai un mofturici in casa, da' eu trebuie sa "dansez" cu trei .
Ieri chipurile sotul si cel mare au mancat ficat (dat prin faina si prajit), dar cel mic sa nu il vada.
Ce face spiridusul acum? Al meu are apucaturi de egiptean, adica a inceput sa se culce foarte tarziu....nicicum mai devreme de 00.30. Sper ca in timpul zilei sa "infas" sarmalutele...ca iar am luat frunze de vita-de-vie...da' sper ca e ultima data
Monica cum se intelege Ruxi cu gradi acum?
monica-elizabet spune:
norocuta nu mai stiu daca v-am povestit, la nici o luna dupa ce am dus-o pe ruxi la gradi dr a descoperit ca are astm care apare pe fond de viroze, raceli, etc...si cum aici este perioada rece a anului "iarna" (diferente f mari de temperatura intre zi si noapte ) si sunt multe viroze a spus sa o tinem pe ruxi acasa(oricum ea nu are inca 4 ani aici abia la 4 ani incepe gradinita) fiindca asa o ferim de intrarea in contact cu copilashii bolnaviori, sa o mai lasam putin ca are imunitatea scazuta. pana atunci continuam sa-i dam cu un spray inhalator de 2 ori pe zi(dim-seara) si vad ca de atunci multumesc lui Dumnezeu sunt aproape 2 luni si nu am mai avut probleme...incercam sa ne ocupam timpul cat mai frumos sa nu simta lipsa gradinitei(fiindca abia ce se obisnuise si-i placea) si din august sau sept(sa vedem cum zice dr) o sa mearga din nou la gradinita.
alex merge in continuare la scoala,se descurca f bine... o sa aibe si el o mica vacantza peste vreo 2 sapt...asa ca o sa se joace mai mult timp cu ruxi...
acum le-am cumparat pian si aici si sunt super fericiti, toata ziua vor sa invete
spor la impachetat sarmalute, eu am scos sa fac din nou shaworma scap mai repede si le place mult.
va pe toate sa aveti o zi buna
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
alison spune:
buna!hai ca m-am distrat bine de tot cu voi si relatarile de azi! dodo,de felicitari!dar se pare ca nici nu ai asa multe activitati...iti urez spor la toate ,succese la scoli si sa ne spui ce ai preparisit azi!
monica,-off topic:sorry for ruxi!si sotul meu are o forma de astm alergic,mergem chiar saptamina viitoare la o cura la salina,merge si simon,salina ii face bine,am fost si anul trecut si asa nu am mai luat ab deloc in cursul anului.ruxi are toate sansele sa se vindece,odata cu cresterea.
norocuta,ce noctambul mic ai in casa!uite eu am scapat de infasat sarm. in foi de vita,mi-a trimis mama(+ciorba de pui+mazare cu morcov si marar+pulpe de pui prajite).asa ca eu spun pas bucatariei... toate!
alison,mami de simon
poze