analize si sfaturi
salutare,
indrasnesc sa va spun si eu povestea mea,
am 27 de ani si anul trecut am pierdut 2 sarcini, cea de a doua am pierdut o in spital cu medicii ca asa sunt ei mai buni la noi, prima la o luna, iar a doua la o luna si jumatate, amandoua au inceput printr-o scurgere maronie si apoi hemoragie si pierdea totul.
ce rugaminte am spuneti mi ce sa fac, sunt fff speriata pt ca la al doilea chiretaj a fost groaznic ...ce analize trebuie sa fac...ca am ajuns la disperare cu medicii de la noi.
va multumesc, astept raspunsuri..
Raspunsuri
CameliaBianca spune:
ti-ai facut analizele pentru sindromul antifosfolipidic(ac. anticardiolipina, lupus anticoagulant, beta2GPI, APTT etc.)? asta poate fi una din cauze.
iulia24 spune:
salut si Paste Fericit
multumesc ca mi ai raspuns la mesaj, dar te explicami in ce constau aceste analize, iti ia numai sange sau....?
am fost la o doctorita in craiova acum 2 saptamani si mi a facut un ecograf, mi a zis ca nu am rani, nu am chisturi doar o raceala mai veche si ovarele nu sunt omogene, dar mi a vb foarte urat si am decis sa merg la Timisoara, dupa pasti.
astept raspuns
ms mult ....o zi placuta
cristiama spune:
Iulia, imi pare rau pentru tine.
Am pierdut si eu 2 sarcini la 6-7 saptamani si la 3 luni.
Si ai zice, poate, ca medicii din Bucuresti sunt mai buni, sau ca ar putea depista cauzele unei pierderi de sarcina... ei bine...NU!
Eu am mers la 4-5-6 doctori diferit, clinici private, si Giulesti, am facut zeci de analize, inclusiv testul antifosfolipidic, teste genetice...si totul e bine, doar ca eu pierd sarcinile!
iubita_tiana spune:
DRAGA MEA,SI EU AM PIERDUT 2 SARCINI UNA la 7 sapt si una anu; acesta la 24 sapt, e tragic si dureros sa nu stim de ce se intampla. eu mi-am facut toate analizele,antifosfolipidici,torch, genetice......si nici o cauza,...inca astept rez la genetice...mai vedem
TIANA
Page spune:
Tiana, acum vad ca ai pierdut sarcina in luna mare. Cred ca e groaznic sa treci de doua ori prin aceasta experienta. Eu zic sa-ti faci toate analizele pentru sindromul antifosfolipidic si sa mergi si la endocrinolog. Daca vrei mai multe detalii, trimite-mi un mesaj privat.
sandybelle spune:
buna, sunt sandy,am 26 de ani si de 1an de zile incercam cu sotul sa avem un bebelus. nu reusesc deloc sa raman insarcinata. cu fiecare luna care trece sunt tot mai trista, mai deprimata. la doctor am fos. mi-a spus ca din punct de vedere fiziologic e totul normal. dar prima data cand am fost mi-a spus ca am un chist pe ovarul drept, a 2 a oara ca am unul pe ovarul stang, dar ca nu e nici o problema. cum vine asta?ma gandesc sa merg la altcineva. sotul meu e trist si el dar nu arata in fata mea. ma simt foarte prost si fata de el. mi-e frica daca o sa merg la alt doctor si imi spune ca nu pot avea copii. nu stiu ce sa fac
Page spune:
Sandy, eu zic sa te linistesti, iar apoi sa mergi si la alt doctor. Nu cred ca iti va spune cineva dupa o consultatie sau doua ca nu poti avea copii. Din cate inteleg, nu ti-a dat sa faci prea multe investigatii. Poate ar trebui sa-ti monitorizezi ovulatia, sotul sa faca spermograma, sa vezi daca nu ai probleme cu tiroida, daca prolactina e in limite normale, sa-ti faci analiza secretiilor, toate, evident, la recomandarea si sub supravegherea unui medic. Acestea intr-o prima etapa, apoi daca nu reusiti, vor urma investigatii aprofundate. E o cale lunga pana vei ajunge sa ti se spuna ca nu poti avea copii, asa ca deocamdata eu zic ca nu ai de ce sa-ti pierzi speranta.
Ai avut probleme in trecut?
iubita_tiana spune:
rezultatele examenului citogenetice spun asa, la mine cariotip normal, la sot inversia cromozomului 9, pericentrica, stie cineva ce poate sa insemne acest lucru?
TIANA
Page spune:
Tiana, nu am idee ce inseamna aceasta inversie a cromozomului 9 si ce implicatii are, dar cred ca ai putea sa discuti cu dr. Albu de la Giulesti, care e specializat si pe partea de genetica. Daca vrei nr. de telefon pentru programare, pot sa fac rost de el.
irina_clara spune:
buna sendy. eu am 37 de ani si tot nu mi-am pierdut speranta.Am fost la dr. am facut laparoscopie in noiembrie si nu s-a intimplat nimic pana acum. ce ai tu nu este foarte grav, prin tratament chisturile se absorb. dute la alt medic.dute la Giulesti