N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....
Raspunsuri - Pagina 12
Lorenza spune:
Cand iti intra in reflex condusul cu manuala ,nu ti se mai pare complicatie.Eu chiar sunt mandra ca,conduc o masina cu cutie manuala.Totusi nu neg ca atunci cand imi voi lua o masina de oras voi prefera una automata,dar nu e primordial.Altele vor fi criteriile de prima importanta,cum ar fi starea tehnica,pretul,cum a fost intretinuta la interior.
crinuta spune:
Pana acum am condus manuala, si nu mi s-a parut greu, doar, ca, eu sunt o fire comoda, si prefer sa imi simplific viata cat pot, mai ales daca am de ales.
Apoi, am o colega, care si-a luat o masina similara cu a mea, de fapt, e acelasi tip, tot cu cutie automata, si daca initial nu intelegea de ce tin eu sa conduc masina cu cutie automata, acum e foarte incantata zicand " masina asta merge singura":))))
In general barbatii prefera masini cu cutie manuale, dar cel de la care am cumparat-o eu, nu. Tot cu cutie automata vrea sa isi ia.
Acum depinde de fiecare. Unora chiar le place sa schimbe viteze, altora nu.
Oricum, pentru Bucuresti recomand clar automata, ca stii cum e traficul.
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Lorenza spune:
Daca stii sa conduci o manuala,atunci jos palaria!Cine nu stie,nu mi se pare ca este adevarat sofer.Dar e adevarat ca am o personalitate mai agresiva,specifica zodiei,ce ma face sa am o gandire masculina,deci nu puneti la suflet.
Siminaf spune:
Ce treaba are cutia manuala cu condusul??? Adica daca nu conduci manuala nu stii sa conduci! As zice si eu ce a mai scris pe forum o colega de-a mea de la mamici, dar ma abtin. Crede-ma ca si o masina automata se conduce, nu merge singura. Si cu ea poti avea situatii din care sa iesi sau nu, etc. Si cu ea poti conduce sportiv, agresiv si cum vrei. Si eu am o personalitate foarte independenta, aventuroasa, deloc inceata, si masinutele noastre (mai ales a mea, ca de aia am si ales-o) mi se potrivesc de minune.
Crinuta, ai dreptate, comoditatea unei automate merita tot deranjul! Si despre parcarea ta, acum am inteles ca de fapt nu e parcare propriu-zisa, ci ceva improvizat. Scuze.
speed spune:
eu am condus masini cu schimbator de viteza manual de cind ma stiu,n-am condus automata niciodata si mi-e ciuda ca nu sunt mai populare in europa.data viitoare cind schimb masina cu siguranta o sa-mi iau automata.nu inteleg treaba cu "condusul adevarat"... e ca si cum ai zice ca esti o gospodina "mai" adevarata daca stai sa freci oalele pina-ti crapa pielea pe maini in loc sa le pui in masina de spalat vase...))
crinuta spune:
Speed, sa stii ca lumea nu isi ia aici pentru ca nu este obisnuita, dar sunt tari in care nu gasesti decat masini cu cutii automate.
Eu te incurajez total. Ai sa vezi ca n-ai sa regreti.
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Deianira
Am revenit si eu. Nu am mai scris pentru ca eram foarte stresata sa nu pic iar, am tinut secret de toti data examenului si iata ca le-am facut o surpriza: am luat! . 24 de puncte la sala si fara greseli la oras! Is in culmea fericirii!Good things happen to good people.
Felicitari pentru permis! Ai sarbatorit?
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
Lorenza spune:
Deci eu consider ca fiind un sofer adevarat,cel care se urca la volanul oricarei masini si o poate conduce,poate sa parcheze o masina in orice fel,se descurca in orice situatie,inclusiv pe trasee necunoscute.Va convine,nu va convine,asta e parerea mea.Nu tin sa mi-o impartasesca cineva!
Siminaf spune:
Lorenza, de acord, fiecare cu parerile lui. Dar una e ce ai scris acum, lucruri cu care sint complet de acord, si alta sa zici ca nu esti sofer daca nu conduci cu cutie manuala, sincer. Toti zic ca daca stiu sa conduc, nu-mi va fi greu sa invat si cu transmisie manuala, dar chiar nu am nevoie, cind totul este atit de frumos si de comod cu cea automata.
Lorenza spune:
Probabil ca nu mi-am exprimat toata ideea in clar,idee care mi-a fost inoculata de instructor si cu care am ajuns sa fiu de acord.Intentia mea n-a fost sa jignesc,cred ca trebuia emisa de la inceput toata "judecata de valoare".Nu ma consider sofer adevarat,ptr. ca mai am multe de invatat,dar vreau din tot sufletul sa ating toate obiectivele expuse!Si in plus as mai vrea sa am si cunostinte de mecanica,sa nu ma pacaleasca orice "baietas" de service!
Hai succes la si nu va mai stresati cu ideile mele fixe!V-am zis ca vreau sa conduc ,daca se poate,mai bine ca un barbat(barbat adevarat)!