Pasca cu ciocolata
Salut!
Tot caut si caut si nu gasesc ceva ok. Vreau si eu o reteta pentru umplutura de ciocolata. Am facut acum 5 ani si mi-a iesit super, dar nu mi-am notat reteta si nu mai stiu.
Raspunsuri
karligutza spune:
o astept si eu cu interes pana sambata asta!
poate maine nu vopseste toata lumea ouale si mai intra sa ne scrie si o retetica ceva...
zzzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei
monica-elizabet spune:
si eu as incerca anul asta o pasca mica- mica cu ciocolata(pentru astia mici ca nu se omoara cu asta cu branza dulce, smantana si stafide pe care o fac eu) asa ca astept cu maaare interes o reteta de umplutura
Multzam anticipat pentru reteta
monica
Darria spune:
tocmai am inchis cuptorul
aproximativ 800 gr. smantana + 4 oua(1 ou se foloseste la uns pascutza) + 1,5 ciocolata neagra(am folosit primola cu lapte dar se poate si ceva mai bun) + 3 linguri nuca(macinata) + 2 linguri faina + o lingura cacao si esenta de rom. Puse la mixer, pe rand, toate ingredientele si apoi in tava -> cuptor.
Nu am folosit zahar, ciocolata este suficienta dar se poate adauga in f-tie de gusturi. Se pot adauga si alte ingrediente(stafide, nuca de cocos, alte arome, bucatele de ciocolata, fructe, etc..). Se poate folosi mai multa ciocolata, eu atat am dorit. Ingredientele pot fi schimbate sau modificata cantitatea dupa preferinte. Se poate face cu ciocolata alba.
A iesit pufoasa, dupa cate vad.
monica-elizabet spune:
eu am renuntat deocamdata la pasca cu ciocolata...poate totusi fac sambata ceva...mai asept idei pana atunci
Daria, multumesc de reteta
monica
adrianafedorca spune:
am si eu o reteta de pasac cu branza si cacao, am gasit-o intr-o revista si arata f bine, o voi face anul asta
Pasca cu branza si cacao
pt aluat:
200 g unt
200 g zahar
100 ml lapte
4 oua
1 plic praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri cacao
200 g faina
50 g unt pt tava
pt umplutura
500 g branza dulce
200 g smantana
200 g unt
300 g zahar
4 oua
150 g faina
1/2 fiola esenta vanilie
1/2 fiola esenta rom
50 g stafide
preparare:
1. pt compozitia maro, separi albusurile de galbenusuri
freci spuma untul cu zaharul
adaugi treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, pudra de cacao si faina cernuta
2. pt umplutura, mixezi branza dulce cu unt, smantana, zahar, faina si ouale , pui aromelesi stafidelesi omogenizezi
3. intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ( eu folosesc hartie pt copt) torni 1/2 din compozitie, apoi umplutura cu branza si deasupra pui restul de compozitie pe care o netezesti cu un cutit
4. coci pasca in cuptorul preincalzit la foc mijlociu timp de 40 minute si o tai bucati dupa ce s-a racit
sper sa va placa, in poze arata super, eu una abia astept s-o fac , o sa revin cu poze
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie 2005)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
lai spune:
Multu' mult pentru retete! Adriana, am facut pasca dupa reteta postata de tine si a iesit super (iar eu nu sunt prea priceputa la bucatarie).
Lai
adrianafedorca spune:
lai ma bucur ca ti-a placut...si eu am avut emotii , e prima data cand o fac si a iesit super , n-am apucat s-o mai pozez pt ca s-a mancat toataaaa, dar in we asta fac iar, de data asta o sa pun mai multa branza in loc de 500 g pun 750 g si sper sa apuc sa fac macar o poza
aaa inca ceva...e si mai buna daca o tineti la frigider
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie 2005)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
lai spune:
da, da, si eu am tinut-o la frigider :-)
eu am o poza pe undeva, incerc sa vad daca reusesc s-o pun.
Lai