Intestinele de miel

Intestinele de miel | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Am cumparat miel si m-am procopsit si cu intestinele lui;stiu ca se pun la ciorba dar mi-e frica sa nu o stric;stie cineva alt mod de a le prepara?
Deasemenea as dori sa primesc si instructiuni de curatare a lor,deoarece ma uit chioras la ele si mai am putin si le pasez lui cutu meu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Paseaza-le linistita, ca nu-s cine stie ce.
Exista retete cu intestine de miel, se fac in general in Oltenia.
Una dintre ele am facut-o eu chiar azi dar rezultatul nu e spectaculos.

Ciorba de bureti (asa se numeste!)

Intestine spalate bine si pe fata si pe dos, stomacul mielului de asemenea foarte bine curatat, plamanii, ceapa verde (o legatura-doua), morcovi, albitura, ardei grasi, orez, bors, leustean.
Matele se oparesc rapid si se taie in bucati de 2-3-4 cm, stomacul taitei, plamanii cubulete. Apa se arunca.
La fiert punem legumele (inafara de ceapa verde) si carnea. Cand sunt fierte adaugam un pumnisor de orez si apoi ceapa verde cu cozi cu tot.
Se acreste cu bors mult si se adauga leustean destul.

Eu in loc de plaman pe care il pastrez pentru drob, am pus carne.
Stomac n-am avut.

Nu e rea, e chiar buna dar sincer ma asteptam la mai mult. Prea e laudata...

Alta varianta este fara orez si leustean , dreasa cu ou si smantana, otzet si mujdei in farfurie (gen cea de burta). Poate e mai buna, n-am facut.

Eu nu pot sa uit insa ca in copilaria mea, a facut maica-mea o singura data un soi de salata de matze d-astea fierte, cu o zeama cu otzet , usturoi si mult patrunjel. Dar nu mai stiu ce si cum era. Daca ar avea cineva reteta..asta chiar mi-ar placea. Cred.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu le ador, in ciorba de miel
e spala bine, se scoate continutul prin... impingere
se lasa in apa cu otet 1-2 zile. dupa aceea se mai spala bine de tot odata si se leaga in fundite cate unul.... si se fierb in ciorba. ciorba nu se strica precis.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

mama le spala, curata si le toca in drob.

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani33 spune:

Mate nu stiu sa curat desi noi luam in fiecare an ca-i plac sotului dar le curata soacrela . Si cateva ajung in ciorba iar restul la friptura. Ori le pui asa gramada ori le impletesti, le dai cu condimente si le pui in tava langa friptura si chiar sunt bune.
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

se curata usor,deoarece se crapa cu un cutit, adica se ia un cutit cu virf foarte ascutit si fiecare mat in parte se despica in asa fel incit ramine ca o fisie( sper ca m-am facut inteleasa), apoi se spala cu apa calda, sare, se lasa la otet..citeva ore sau zile, depinde de timp si cind vrei sa le folosesti se clocotesc citeva minute in apa cu sare, se scurg si se toaca cu cutitul marunt la fel ca zarzavatul, apoi se adauga in ciorba de miel spre sfarsit sau in compozitia de drob
altceva nu stiu ca s-ar putea face cu ele, burta mielului se curata la fel ca burta de vitel si se adauga tot la ciorba, dar mai devreme ca trebuie sa fiarba
oricum chestia cu aceste mate cred ca tine de traditie, si nu cred ca dau cumva vreun gust altfel ciorbei, in drob nici nu se simpt
asta e parerea mea
nicol

Mergi la inceput