A murit Monica Lovinescu
Astazi a murit Monica Lovinescu...in mod ciudat in perioada asta ii citeam jurnalul...eram la al treilea volum.
Pun aici un link..pentru cei care nu o cunosc bine..a fost una dintre vocile Europei Libere...extrem de incomoda pt. regimul comunist...critic literar, scriitor, jurnalist.
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=a+murit+monica+lovinescu&meta=
Raspunsuri
ardeiash spune:
Doamne ce rau imi pare .. si eu citeam "la apa vavilonului". am vazut ca donat o casa la paris .. a pus-o la dispozitia statului roman.. si chiar imi ziceam: asta da femeie, cine mai face asa ceva in ziua de astazi?
Doamne ... ni se duc toti oamenii mari!! ce ne facem?
Dumnezeu s-o odihneasca in pace caci a fost o luptatoare!
s-auzim numai de bine! si
ardeiash spune:
voila formulare:
Guvernul a autorizat Ministerul de Externe sa accepte donatia propusa de scriitoarea Monica Lovinescu, rezidenta din Franta, īn favoarea statului romān, Bunul, care const#259; īn cladirea cu terenul aferent detinut la Paris de scriitoare, va deveni proprietate publica a statului, īn administrarea Ministerului Afacerilor Externe. Imobilul va fi folosit, conform MEDIAFAX, exclusiv īn scopuri non-profit.
http://www.realitatea.net/156317_Scriitoarea-Monica-Lovinescu-doneaza-statului-roman-cladirea-detinuta-la-Paris.html
s-auzim numai de bine! si
maria_bunica spune:
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
pacat .......prea multe pierderi deja!
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
am vazut ca donat o casa la paris .. a pus-o la dispozitia statului roman.. si chiar imi ziceam: asta da femeie, cine mai face asa ceva in ziua de astazi?
putini foarte putini si totusi...s-a stins din viata ...uitata si nu pot sa-l citez pe Gabriel Liiceanu care bine spunea la ...telefon...pe TVR 1 - pacat ca nu apreciem valorile si le ...uitam...cand nu mai sunt buni la ...nimic (batranete,boala)
Dumnezeu sa-o odihneasca! si sa o ierte pentru tot caci a fost o femeie curajoasa,cu capul pe umeri,o rebela...in sensul bun al cuvantului si ii voi fi mereu o cititoare fidela doar si pentru un motiv simplu,micut ,"nesemnificativ" a avut curajul sa vorbeasca cand altii au TACUT (desi au aprobat)si pentru ca a fost o justitiara,un jurnalist de exceptie (nu paparazzi)si care nu a ezitat in a-si "sacrifica" mama pentru un ideal pentru care teoretic...pe vremea "aia" dar si acum lupta doar cei dusi cu "sorcova" si dusi bine...
Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
voila formulare:
Guvernul a autorizat Ministerul de Externe sa accepte donatia propusa de scriitoarea Monica Lovinescu, rezidenta din Franta, īn favoarea statului romān, Bunul, care const#259; īn cladirea cu terenul aferent detinut la Paris de scriitoare, va deveni proprietate publica a statului, īn administrarea Ministerului Afacerilor Externe. Imobilul va fi folosit, conform MEDIAFAX, exclusiv īn scopuri non-profit.
Singurul lucru care nu as dori sa se petreaca ar fi ca in aceasta casa sa intre un fost securist.Macar aceasta decenta.
iarina spune:
Buna Marox,
Jurnalele le-am cumparat recent, insa nu este vorba de o reeditare, am gasit editiile vechi la un pret rezonabil. Au fost editate de Humanitas.
Eu am vazut-o in documentarul lui Solomon, Razboi pe unde scurte cred ca se numea...m-a socat atunci..se vedea ca este foarte bolnava si chiar m-am gandit in timp ce citeam jurnalele ce mai face.
O sa fie inmomrmantata in Paris? Banuiesc ca da.
mariamunteanu spune:
Va fi incinerata in Paris, iar cenusa va fi repatriata. Asa a dispus prin testament.
Maria
anymony spune:
http://www.jurnalul.ro/articole/123205/monica-lovinescu-va-fi-incinerata-la-paris
a fost o femeie pe cinste...curajoasa si luptatoare!!
Atit ea cit si sotul ei...ii ascultam la Europa Libera aproape in fiecare seara, iar in zilele revolutiei ei au spus prima data ce se intimpla cu adevarat..
Dumnezeu sa ii odihneasca!!!
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina