PFA

PFA | Autor: tatatushi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. Sunt absolventa de Litere si am autorizatie de translator eliberata de Ministerul Justitiei. As dori sa ma fac PFA dar nu stiu etapele. Ma puteti ajuta?
De asemenea, as dori ca in "fisa postului" de PFA (banuiesc ca trebuie completata o asemenea declaratie in care sa specifici obiectul activitatii)sa am mai multe activitati decat traducerile (adica meditatii legale si tehnoredactare). Se poate?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Pentru a te inregistra ca Persoana Fizica Autorizata trebuie sa mergi la Primaria localitatii in raza careia ai domiciliul stabil. Afli acolo toate documentele pe care trebuie sa le depui la dosar. Afli si de ceva TAXE de platit, apoi astepti in functie de ei (de ex.in Bucuresti difera termenul de eliberare de la un sector la altul...) eliberarea autorizatiei de functionare si a certificatului de inregistrare ca PFA.

In cererea pe care o vei intocmi (este formular tipizat) gasesti rubrica cu obiectul de activitate principal... si apoi orice altceva doresti sa faci in plan secundar... toate obiectele de activitate (cum ii zici tu "fisa postului") corespund unor coduri numite COD CAEN. Daca dai un search pe "gugle" vei gasi probabil codurile CAEN valabile la momentul de fata.

Si dupa ce primesti aceste documente de la PRIMARIE, trebuie sa mergi la Administratia Financiara de care apartii, sa te ia si acolo in evidenta. Apoi, anual trebuie sa te tii de joaca asta cu Administratia Financiara... o sa inceapa sa iti placa data de 15 mai!

Succes!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Tatatushi eu tocmai am devenit PFA (aprilie, 2008). Mergi la Finante cu autorizatia si o copie a ei, copie dupa buletin si completezi acolo o declaratie de venit 220. ATAT ! Din fericire... Restul iti vor mai spune ei ce sa faci. din fericire, procedura s-a simplificat. Intra pe un forum de traducatori si vei afla tot ce vrei.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Mamacangur, vad ca esti chiar din Cluj, ca si mine. Pot sa iti trimit un PM sa te mai intreb cate ceva?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

sunt 2 chestiuni diferite sa fii inregistrat doar in evidentele Administratiei Financiare si sa fii inregistrat ca PFA la primaria localitatii de resedinta... nu stiu ce zici tu ca s-a simplificat... ma rog, se poate si asa; doar cu Administratia Financiara, dar ei nu iti elibereaza nici un Certificat de Inregistrare, nici o AUTORIZATIE de functionare, ci doar te lasa sa obtii venituri, ei stiu de tine, si te cheama sa le dai impozitele peste an!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Intr-adevar. Daca iti face placere sa mai platesti o taxa si la primarie...mie nu! Nici eu n-am stiut; m-au invatat colegii mai experimentati si cei de la Finante Cluj. Autorizatia o ai deja,spre deosebire de alte meserii.
Sigur ca imi poti pune PM !

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Multumesc, karligutza.
Mamacangur, ti-am trimis un PM. Multumesc mult pentru tips and tricks :)

Mergi la inceput