Nici cu tine, dar nici fara
Uite ca mi-am facut si eu curaj sa scriu.
Nu o sa spun intreaga poveste a relatiei mele pentru ca seamana cu multe altele pe care deja le stiti si nu are rost sa mai plictisesc pe cineva.
Rezumatul insa ar fi urmatorul: avem 5 ani de casnicie (care la inceput a fost, evident minunata, apoi incet s-a stins), avem 2 fetite (care, evident pentru mine sunt minunate). Sotul meu nu ma mai iubeste, nu stiu daca m-a iubit vreodata, imi repeta lucrul acesta de cate ori are ocazia. Dupa ce am nascut mi-a repetat de nenumarate ori ca rolul lui in relatia noastra s-a cam incheiat si sa nu ma mir daca o sa plece. La inceput m-a speriat ideea, dar m-am gandit ca "Dumnezeu face cuib la barza chioara" si cumva o sa ma descurc. Si i-am spus sa plece, recunosc ca o sa-mi fie greu, dar sa plece. Si stupoare!!! Mi-a spus ca el nu vrea sa plece, ca nu-l dau eu afara cand vreau. Ca nu vrea sa ma lase singura cu fetitele in chirie, ca terminam casa (pe care am inceput sa o construim) si abia dupa aceea o sa vedem ce se intampla. Atunci i-am spus ca o sa plec eu si mi-a spus ca sunt libera sa fac ce vreau, el nu ma tine, nu ma opreste.
Habar nu am ce e in capul lui, m-am apucat sa caut un apartament cu chirie, dar am momente in care abandonez, parca ceva ma tine.. Nu-mi dau seama de ce nu pleaca daca e atat de nefericit, de ce sta sa-si rumege nefericirea alaturi de mine, de copii?
Voi ce ziceti de chestia asta, sa mai astept, sa terminam casa??
Mai e un aspect care ma cam sperie, acum fetitele sunt mici, au trei luni, nu sunt inca obisnuite cu el, nu realizeaza ca e tata. Dar pana vom termina casa ele vor avea un an. Oare nu va fi mai traumatizant pentru ele atunci? Macar asa nu au apucat sa-si faca o idee despre familie, parca simt ca le-as minti, ca le-as artaa ceva ce nu exista pentru ca apoi sa le iau lucrul acesta.
Ziceti si voi cei care ati trecut printr-o situatie din asta ca adulti sau copii. (Eu nu am experienta, ai mei si acum, dupa mai bine de 30 de ani de casnicie se saruta tandru, se plimba de brat, isi zambesc, se sustin neconditionat, gatesc, calca, fac cumparaturi, au grija de pisici si catei impreuna. Deci nu stiu cum ar fi fost ca tata sa nu fie langa noi)
Multumesc si astept si sfaturi si critici
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
Raspunsuri
szivarvany spune:
Eu iti pot spune "trauma" asupra fie`mi, sotul meu s-a mutat acu` 7 luni, Giulia avea 3,2 ani: zero. Nicio trauma. Oricum se vedeau rar, implicare din partea lui cam ... zero, iar acum Giuliei i se pare normal sa-l vada din cand in cand, cand intreaba de el vorbesc normal nu infrumusetez nimic, nu fac povesti, nu dramatizez, nu sufar, ii spun ca tati nu sta acum cu noi, dar e tati al ei si o iubeste enorm de mult, pozele au ramas la locul lor, etc. Si gata. Stie ca ma are pe mine non stop si se pare ca, deocamdata, asta ii ajunge. O intreb de multe ori daca vrea sa vorbeasca cu el la telefon, dar imi spune ca n-are chef, la fel cand suna el, Giulia si vede de ale ei.
Totul depinde de atitudinea ta. Daca tie ti se va parea normal tot ce se va intampla de acum incolo, la fel va fi si pentru bubulinele tale (sunt superbe, sa-ti traiasca).
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
radu.anca spune:
Ciarli, problema se pune asa: va certati, va impungeti, va bateti, etc? Daca da, si atmosfera in casa e foarte tensionata, mai bine pleci, macar pentru o perioada, sa vezi cum suporta despartirea.
Daca in schimb sunteti niste colegi de casa civilizati, n-ai decat sa il lasi sa termine casa, sa faca acte fetelor pentru ea, si sa plece unde i-or vedea ochisorii.
De traume la varsta asta nu poate fi vorba, copilele nu se vor atasa prea mult de el, mai ales daca nu se implica mult in relatia cu ele. Mai greu o sa iti fie tie, da daca ii ai pe parintii tai poate te pot ajuta.
natydea spune:
Buna Ciarli, ai niste fetite superbe sa fie sanatoase si sa te bucuri de ele!
Nu ma pricep la sfaturi dar pe undeva situatia ta seamana cu a mea, mai mult sau mai putin. Sotul tau se comporta ca un copil care inca nu s-a maturizat. Se simte dat la o parte. Tu nu mai ai timp de el, fetele iti acapareaza tot timpul si esti foarte obosita. Iar seara cand presupun ca vrea sa stati impreuna, adormi sau faci mancare, curat si apoi se trezesc copii. Practic el nu-si mai gaseste locul. Se simte dat la o parte. De cand nu ati mai fost numai voi 2 undeva? Cred ca-l streseaza si problema banilor, deoarece acum sunteti cu 2 mai mult. Si se gandeste ca vor creste copii si cheltuielile vor fi mai mari si ce le va oferi.
Incearca intr-un week sa faci un efort sa-ti lasi copii la parinti si sa petreceti o seara in 2. Ceva inedit, ceva ca pe vremuri. Eu una cred ca va efect, cel putin pe moment. Apoi incearca sa-l mai mobilizezi si pe el macar cu treburile casnice.
O rezolvare sigura la aceste probleme inca nu am si eu o caut. Momentan a ramas acasa in concediu de ingrijire a copilului si vom mai vedea.
Te pup si mai vorbim
Dea, mami de Darius si Denis
ciarli spune:
Mamagiuliei,! Si eu am admirat-o pe Giulia, e superba!
Anca, haioasa partea cu "sa faca acte fetelor pe casa". Asta nu se va inampla, eu ii voi plati partea lui de casa, asta in situatia in care nu va vrea sa ramana el in casa si sa plecam noi, ca si acum dealtfel cand lui ii e foarte simplu sa se mute, iar mie atat de complicat, nu mai spun de diferenta de bani pe care el ar plati-o pe o garsoniera, fata de cat as plati eu pt un apartament cu 2 camere, la parter, langa un parc (are 15 kg carucirul de gemeni.. Cat despre colegi de apartament civilizati, nu ne batem, dar asta nu inseamna ca eu nu sunt trista si stresata, nu inseamana ca fetitele nu ma vad de multe ori plangand..
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
Guestus spune:
Tine-l acolo 1 an sa termine ce a inceput...ce mare filozofie.
Macar e muncitor sotul...sau 1 an se transforma in 7?
ciarli spune:
Naty, , dat la o parte nu se simte el, ci eu. Sex??? El este cel care nu se mai uita la mine, desi m-am straduit sa slabesc cele 27 kg facute cadou de fetite, si le-am slabit, norocul meu ca sunt barbati pe strada care se uita lung dupa mine si asta imi mai ridica moralul si nu ma simt asa de hidoasa cum citesc in privirile sotului meu ca sunt. Iar seara, cand eu vreau sa stam de vorba exista muuuulte lucruri mai interesante pentru el de facut, meciuri la TV sau pe stadion, jocuri pe calculator, carti diverse. Problema banilor nu prea se pune, are firma lui care "produce" suficient plus investitiile noastre personale. Cat despre "copil nematurizat" eu cred ca mai degraba e ca un barbat de 60-70 care are impresia ca i-a trecut viata si nu mai are timp de impliniri persoanle. Singurele lucruri pentru care ii se aprind luminite de bucurie in ochi sunt excursia de 2 luni in State pe care si-a planificat-o pentru anul viitor (evident fara subsemnata) si cea de 3 luni jumate in Africa peste 2 ani. Si ar mai fi (dar nu atat de puternice ca si excursiile mentionate mai sus): iesiri in cluburi/discoteci cu baietii, petreceri la care se duce singur, week-enduri la munte cu baietii, zilele de tenis si fotbal, weekenduri la birou, program prelungit la birou, excursii mai scurte (1-2 spatamani, tot cu baietii, la in Elvetia la campionat, la Amsterdam, tot cu baietii). Ha-ha, o sa ma intrebi daca nu cumva e pe invers, nu mi-a impartasit inca o astfel de intimitate. . L-am intrebat daca are pe altcineva si a zis ca nu.
ciarli spune:
Guestus, , nu, de terminat se termina intr-un an. Ca suntem amandoi implicati, adica avem sarcini bine definite, nu-ti imagina ca eu stau la craticioara si el e pe santier, nu, avem faze de implicare alternative amandoi.
dulcetica spune:
Ciarli,inainte de ultimele 2 raspunsuri m-am gindit ca are vreo depresie,dar totusi mie mi se pare cam mult plecat de acasa.Chiar n-am ce sfat sa-ti dau,decit sa incerci sa stai pina mai cresc macar un pic,sint exagerat de mici si fara bani viata poate deveni mai insuportabila decit impreuna cu el.Daca tot are bani ia o bona,du-te la servici,la intilniri cu fete,la munte si nici Elvetia nu e chiar asa departe....Atit cit sinteti impreuna nu vad de ce sa nu beneficiezi de acelasi confort material.Ce inseamna plecatul in strainatate fara tine?Tu ce esti, menajera?Pentru inceput schimba-te total.Daca e satul ca de mere padurete inca n-a vazut nimic:razboi!
ciarli spune:
Gusetus, da, din fericire, am posibilitatea sa-i dau banii pe jumatate din casa, ca cealalata jumatate e a mea, by law. Dar, apropos, ca esti singur barbat de pe aici, ai idee de ce nu ma lasa in pace, sa-mi cresc copiii linistita si sa plece, sa fie singur?
Dulcezica, la serviciu am inceput sa ma duc (doar pe proiecte) de vreo luna, am gasit o bona, dar e cam greu singura cu doua bebeluse (si eu stau cu ele destul de mult singura, ca tanti, evident, pleaca la 4-5), asa ca sunt si eu de baza, ea.
Sincer, la munte, sau in alta parte nu imi vine sa ma duc si sa las puii, sunt cam mici. Si nici singura nu imi vine sa ma duc, doar asa, ca sa ii arat ca sunt independenta si ca pot si fara el. Apoi, toti prietenii mei au copii si merg in familie pe unde merg, ce sa caut eu a n-spea roata la trasura?? In Elvetia, e EXCLUSIV pentru baieti, ca si la Amsterdam, ca si la munte cu Jeep-ul, ca si in cluburi, etc. Cat despre partea materiala, asa e, ai dreptate, fara el, recunosc, nu imi va fi prea moale, nu castig atat incat sa fac fata le 3 fete (insclusiv eu). Si, da, sunt nu numai menajera, sunt mama, bona, bucatareasa, gradinar, aprovizionator, arhivar, bibliotecar si restul lucrurilor de care depinde bunul mers al treburilor. Bine macar ca recunosc.