Linte rosie

Linte rosie | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Ma puse barbatu-meu sa iau de la Metro o punga de linte rosie. Dar nu stiu s-o gatesc, nici nu cred ca am mancat vreodata. Am cautat pe net retete dar toate sunt dificile/complicate/neinteresante.

Stiti voi vreo reteta gustoasa si rapida?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

eu am facut sambata supa crema de linta dupa reteta lui Roxanaz adaptata.

am spalat lintea bine, am pus-o la fiert cu morcovi, ardei, ceapa, cartofi si rosii, un strop de ulei de masline si sare.

le-am lasat un pic sa se raceasca si le-am blenduit (am scos ceapa); am dres-o cu menta verde.

cand o servesc, pun zeama de lamaie si pt adulti boia de ardei.

la 2 cani de linte pun: 2 morcovi medii, o ceapa, un ardei, 2 cartofi si 2 rosii (la final).

eu pun toate legumele (in afara de cartofi si de rosii) de la inceput; linte pe care am luat-o eu fierbe f repede.

e super buna; eu fac in cantitati industriale ca-i dau si mamei, mananca si bona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu faceam o ciorbita simpla din linte cu putin morcov dar mai nou (cititnd pe net retete) am imbogatit reteta si cu cartofi si iese mult mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Multumesc frumos! Fac ciorbitza si va spun cum a iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Claudia,
Lintea se comporta exact ca fasolea,asa ca sa o pui in apa de seara pina dimineata.
Uite cum o fac eu:
-In 3 lg de ulei de masline pun un gogosar rosu, si unul verde.Dupa citeve min,adaug 3 catei de usturoi taiati marunti,dupa alte citeva minute,1 ceapa taiata marunt,si la sfirsit 3 rosii curatate de coaja.Le las sa se faca la foc mic.
Lintea o pun la oala cu presiune si in 10' e gata dupa care o rastorn peste legume.Daca iti place cu afumatura,cirnati se poate daca nu, nu.Eu o fac cu coaste afumate,iese o nebunie!!!!
Acuma,atentie la gazoase!!!!
Aaaaaaaaa,mie nu-mi place genul ciorba asa ca pun f putina supa.

Cautind o bucatica de viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

O mincare simpla si buna: calesti o ceapa mare sau 2 mici (doar sa le auresti, nu sa se faca maronii), apoi pui lintea spalata la fiert (o punga obisnuita, cam jumate de kil sau cit are?), fara sa fie nevoie s-o inmoi in prealabil. Dupa ce fierbe, aproape de sfirsit adaugi mirodenii, sare sau Delikat, si muuuulta verdeata: marar, leustean, patrunjel, ce-ti place, cit mai mult (tocat, evident). Atit. Nu sos de rosii, nu usturoi, nu carne. E o mincare usoara, perfecta pentru cei ce tin diete de slabit sau cei care nu maninca carne deloc. Mincarea am invatat s-o fac intr-o tara africana, cind am lucrat pe acolo. E chiar usor de facut si foarte buna.
Daca chiar vrei, poti face ceva friptura alaturi, ca lintea merge perfect si ca garnitura.

Pofta buna!

Mergi la inceput