Ghid - Cum sa obtinem drepturi de admin pe comp

Ghid - Cum sa obtinem drepturi de admin pe comp | Autor: Tzuri

Link direct la acest mesaj

Acest ghid se adreseaza celor care au limited account pe pc-ul lor.

1.Downloadati ***

Nu pot sa fiu de acord - nu te supara iti inteleg bunele intentii dar sunt adeptul securitatii.
Sper sa nu te superi.
Cei care doresc sa invete sa administreze inclusiv despre drepturile si permisiuni Ok sunt de acord dar intai de toate sa invete sa fie responsabili cu stiinta. Daca doresti iti adresez o invitatie sa deschizi un topic in acest sens. Ai tot sprijinul meu si nu numai.
Dar nu asa.
Ok?
Marius

2.Deschideti si creeati cu nero un boot disk.
3.Restartati compul
4.Dupa restartare cd-ul va boota si va aparea un mesaj care va cere sa alegeti partitia care contine Windows (asta in cazul in care aveti mai multe).Priviti cu atentie si selectati numarul patitiei care contine BOOT in dreapta.(de obicei 1).
5.Sunteti intrebati unde se afla directorul /windows/system32/config .Este bine sa verificati asta inainte de a incepe pasul 3.Nu atingeti nimic daca ce scrie este ceea ce este si pe hard.Just enter.
6.Selectati optiunea .1.Password reset
7.Selectati .1.Edit user
8.Selecteaza Administrator
9.Urmatorul pas : optiunea .1. Clear user password
10.Daca toti pasii au fost urmati corect ,dupa aceast pas o sa apara "Password cleared"
11.Puteti iesi.Tastati semnul exclamarii "!"
12.q Quit
13.Veti fi intrebati daca doriti sa salvati schimbarile: "Write back changes" apasati "y"
14.New run ? Daca toti pasii au fost urmati corect atunci "n"
15.Ctrl+Alt+Del
16.Inainte ca sistemul sa intre in faza de incarcare (cand apare sigla windows) apasati de cateva ori F8.Alegi optiunea Safe Mode si lasati compul sa se incarce.
17.Logati-va ca Administrator.Nu trebuie sa existe parola.Daca parola exista inseamna ca nu ati efectuat corect stergerea parolei.
18.Start - Control panel - User accounts - Daca numele user al vostru nu exista in lista inseamna ca windows nu a putut starta serviciul Workstation in safe mode.Nu-i o pierdere.
19.Creati un nou user si setati "computer administrator"
20.Felicitari.Puteti folosi nou cont sau puteti restarta , logati-va in noul cont , Start - control panel-user accounts , alegeti vechiul vostru user din lista (apare cu Limited account) Change the account type , Computer administrator.
21.Good luck !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

totusi Tzuri uneori drepturile de administrator sunt puse cu un scop.ce ai prezentat tu(ok din pct de vedere tehnic) poate fi folosit in alte scopuri.

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
Ce face omul la plictiseala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Espiritu Sanctus ceea ce facem noi nu poate duce la anarhie gandeste-te ca odata ce cat mai multi vor afla aceste mici secrete (ceea ce oricum se va intampla)va duce la fabricarea unor noi sisteme mai performante fratele meo'.Este exact diferenta dintre craker si hacker.Gandeste-te ca atunci cand noi stim aceste secrete si nu le destainuim atunci exista cu adevarat persoane care stiu si pot folosi aceste informatii impotriva noastra.Daca le faci cunoscute , atunci cineva se va trezi si va cauta sa faca ceva mai bun.

Mergi la inceput

Marius nu sunt deacord cu ceea ce ai facut .Nu este o piraterie sau un furt sa ai libertate.M-am suparat fratilor.Anunt oficial ca de pe 15 luna viitoare puteti accesa site-ul meu domeniu.com care va fi dedicat exclusiv metodelor de securitate pro si contra.M-am suparat sa moar' mamy.

Mergi la inceput

hai mai Tzuri nu o lua chiar asa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Intr-u totul de acord cu MArius!!!

Secretele astea de-ale hackerilor cracker-lor ar trebui tinute pt ei, sa-i lase pe cei interesanti sa se chinuie un pic , nu sa fure sa ascunda si sa minta! (ma gandesc la un copil care pricepe asta si ascunde/ minte de/pe parinti.)

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by Tzuri

Marius nu sunt deacord cu ceea ce ai facut .Nu este o piraterie sau un furt sa ai libertate.M-am suparat fratilor.Anunt oficial ca de pe 15 luna viitoare puteti accesa site-ul meu domeniu.com care va fi dedicat exclusiv metodelor de securitate pro si contra.M-am suparat sa moar' mamy.

In fiecare stanca exista o statuie..ceea ce ne lipseste este cunoasterea...si dorintza de a fi sculptori

Am inteles ca nu esti de acord. Eu sunt de principiul de a exista reguli. Daca nu ar exista sau nu ar fi respectate ar deveni o anarhie. Este o mare deosebire intre libertate si anarhie. Sunt adeptul dezvoltarii bagajului de cunostinte dar in mod elaborat. Adica cu responsabilitate. A pune la dispozitia oricui informatii de-a gata fara ca aceste persoane sa aiba calitatea si /sau calificarea de a le utiliza in mod corect si responsabil este din punctul meu de vedere o eroare. Repet este bine sa inveti cu adevarat sa stii de la inceput si pana la sfarsit (care o fi inceputul ca sfarsit nu exista) si in cunostinta de cauza sa aplici in mod realist si obiectiv ceea ce stii este OK.
Insa ce se intampla in prezent cand persoane care in 99% din cazuri nh stiu nci macar ce este o linie de cod ce sa mai spunem de altceva dar aplica in mod iresponsabil diferite aplicatii pentru a intra ilegal sau abuziv in isteme de securitate este deja altceva. Vrei sa inveti? Ok dar nu asa. Aceasta este opinia mea. Nu este suficient sa fim destepti daca nu aplicam corect ceea ce stim. Ok? Nu te supara, eu te apreciez (daca are vreo importanta) insa am explicat de ce nu pot sa fiu de acord cu modalitatea de a transmite anumite categorii de informatii.
Sper sa fiu inteles corect.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Sunt de acord ba.Aplec capul.Dar am crezut ca ma adresez unora cu cunostinte mai avansate de comp.Oricum nu sunt deacord cu ce folosesc adminii(ma refer la admin tools).De ce datele mele personale trebuiesc stiute de un admin de retea ? Asta nu se cheama libertate.Chiar daca folosesc un comp de servici nimeni nu are dreptul sa-ni intre in viata particulara.Daca vrei ca reteaua ta sa fie sigura atunci limiteaza accesul la internet.Nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Viata ta particulara este acasa nu la serviciu.

Teoretic:
la serviciu, folosesti un echipament cumparat de companie, un abonament internet platit de companie, ai semnat o fisa de post si un regulament de ordine interioara.

Da, se pot restrictiona anumite situri, se poate monitoriza activitatea
userului pe internet si se pot stoca anumite informatii.
Da, poti sa nu ai dreptul sa instalezi programe pe pc. si nici sa poti face boot cu vreun cd/floppy/USB.. si nici nu poti baga surubelnita in computer.

... si asta se cheama securitate si daca nu se respecta persoana este libera sa-si caute alt loc de munca.

repet... teoretic. ;)

Mergi la inceput

am vrut si eu sa spun cam acelasi lucru dar cred ca se va isca un mare flame.

Mergi la inceput