Parintii naturali vor cunoaste fam adoptatoare (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Multumesc, Rozi!

"Daca parintii naturali refuza sa se prezinte la cel de-al doilea proces, atunci instanta va declara infierea anulata" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

"Daca parintii naturali refuza sa se prezinte la cel de-al doilea proces, atunci instanta va declara infierea anulata" .

Nu stiu de unde ai luat textul (poate n-am citit eu cu atentie), dar nu este corect!!
Din cate stiu eu, daca esti citat, trebuie musai sa te prezinti, in caz contrar esti amendat sau chiar adus cu mandat de aducere. Nu poti refuza, pur si simplu, ca asa "vrea" muschii tai. Daca nu te prezinti, trebuie sa duci dovada ca anumite imprejurari te-au fortat sa lipsesti (internare in spital, de ex).
Oricum, cred ca daca nu se prezinta o data, si instanta NU are dovada ca ei au primit citatia (nu mai locuiesc la adresa stiuta etc), atunci se da un nou termen si se incearca gasirea lor (solicitare la Politie ca sa primeasca adresa la care figureaza). Cine stie cat dureaza pana Politia da aceste date, apoi se citeaza din nou la noua adresa, si, daca tot nu ajunge la ei citatia, se publica intr-un cotidian de larga circulatie, apoi pe usa instantei (or smth). Nu stiu insa cum instanta va avea dovada ca citatia a fost inmanata, pentru ca eu personal am primit citatia in cutia postala, fara plic, la vedere (putea citi toata Posta Romana cine sunt eu, cu cine si de ce ma judec eu!), fara sa semnez ca am primit. De asemenea, nici pt hotararea de incuviintare nu am semnat nimic, tot asa la vedere a ajuns in cutia postala, dar la arhiva exista DOVADA ca eu am primit-o!! Mai rau, la Aissa de ex, hotararea judecatoreasca a ajuns pe presul de la usa apartamentului! A gasit-o un vecin, putea s-o citeasca tot blocul, putea s-o mature femeia de serviciu la gunoi... Hai ca divaghez, dar sunt indignata pe tema asta.
Desigur, citarea repetata tergiverseaza f mult procesul, dar absolut nu este posibil sa se ia o decizie judecatoareasca pe baza "refuzului" de a se prezenta la proces al naturalilor.
Imi asum riscul sa fiu contrazisa de un avocat, dar, pana atunci, sunt ferm convinsa ca am dreptate!

Mergi la inceput

Rozi, era un citat din articolul din "Gardianul" postat de Criadi.
E logic ceea ce scrii tu, dar din moment ce midificarea asta e lipsita de orice logica, nu ma mai mira nimic.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criadi spune:

Ce mi se pare mai ciudat este aceasta lipsa de reactie a autoritatilor care ar trebui sa dea procedura de urmat in fiecare caz in parte. Toata lumea isi da cu presupusul dar nimeni nu ne spune exact ce se va intampla. Vorbesc in cazul meu care sunt deja cu actele in tribunal pentru incuvintarea adoptiei si care in cazul piticei mele de 4 ani mama nu a fost gasita niciodata pentru a-si da acordul si a fost declarata adoptabila prin decizie judecatoreasca. Odata ce o hotarare judecatoreasca de declarare a copilului adoptabil a fost definitiva si irevocabila mai poate acelasi judecator sa retraga adoptabilitatea prin neprezentarea mamei (presupusa disparuta)?????

Mergi la inceput

Criadi, cred ca pentru voi, cei care ati inceput procedura pe vechea lege si terminati pe aceeasi lege dar cu modificari, ceatza e si mai mare iar socul mult mai profund. Macar noi, cei care abia acum purcedem la drum, stim la ce riscuri ne inhamam (sau avem idee, pt ca ceva sigur nu stim nici noi). Dupa logica mea, gasesc normal ca pentru cei care mai aveau doar un pas sa se fi mers fara aceste modificari. Dar, asa cum scriam mai sus, nimic nu e logic iar normalul nostru nu e si normalul lor.
Incearca sa vorbesti cu un avocat/judecator sau intreaba-i pe cei de la DGASPC.

Bafta multa si sa va traiasca micutza.

Mergi la inceput

Cei de la DGASPC habar n-au. Le mai dau eu telefon din cand in cand sa le mai spun ce-am mai auzit, lucruri pe care ei nici nu mi le confirma nici nu mi le infirma. Spun doar ca deocamdata nu au avut nici un caz care sa fii intrat in tribunal pentru incuvintarea adoptiei si ca atare nu-si pot da cu parerea. Cred ca-mi trebuie un avocat. Oare exista avocati specializati in adoptii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

criadi,
In cazul tau nu "adoptabilitatea" poate fi retrasa de catre instanta, ci adoptarea de catre voi (sau de altii) a fetitei se poate finaliza mai greu. Paradoxal, tehnic copilul poate fi adoptat, dar practic "depinde" daca poate sau nu sa se si intample asta.
Dar nu inteleg, in cazul tau, de ce, daca ai inceput procedura pentru incuviintarea adoptiei (in instanta), mai depinzi de DPC cu telefoanele? La tribunal trebuie sa vezi ce se intampla cu dosarul tau, daca actiunea a fost depusa ar trebui sa primesti citatie cu primul termen de infatisare. Pentru ca probabil vei intra in categoria celor la care naturalii nu se prezinta, vei parcurge toate etapele de citare pe care le-am descris si, intr-un final, instanta, constantand ca nu mai are cui cere acordul, VA INCUVIINTA ADOPTIA! Eu cred ca la tine va dura mai mult, dar vei castiga clar.

Mergi la inceput

Daca pana acum parintii adoptivi puteau introduce singuri actiunea de incuvintare a adoptiei direct in tribunal-cu raportul de compatibilitate facut de DPC-, acum doar prin DPC se mai poate introduce pentru ca doar ei cunosc datele parintilor firesti care trebuie citati la trbunal. Deci cumva tot de DPC depind...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Felicitari fetelor pentru intiativa! Bafta multa!
nu reusesc sa intru deloc pe site-ul acosiatiei Proadoptia, stie cineva de ce?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei din vechiul concurs este Humulesti.jpg
_
Poze din concurs:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">poza Dianei este eupleclaBrasov.jpg

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=33" target="_blank">poza Dianei este pictata.jpg

Mergi la inceput