Americancele gatesc :))
Raspunsuri - Pagina 7
miau-miau spune:
eu nu gatesc nimic, barbate'meu mai face bbq in weekend, dar as vrea s-o rarim si cu asta. maximul de gatit e cartof fiert, brocoli steamed, asparagus steamed, niste file de peste steamed, fara nimic pe ele, poate un virf de sare sau o bucatica de unt.
doar cind e cupilul lihnit de foame iau takeout de la chinezi, eu maninc piine prajita cu sunca, mai o rosie, o bucata de brinza.
Mindy spune:
miau-miau, pai e bine si asa, iti pastrezi silueta, si bucataria curata, plus ca nu iti pierzi timpul pretios prin bucatarie.
Eu nu ma omor dupa gatit dar o fac de musai.. copchilu si barbatu fac urit la foame :)
Daca as sta singura cred ca as minca numai supe la plic.
Ramona J spune:
Vreau sa fac ardei umpluti, am mai facut si au iesit buni dar nu mai stiu ce reteta am folosit.
Daca aveti vreuna cu succes garantat scrieti aici pls. Am in congelator carne tocata de porc si de vita.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
lexi spune:
miau-miau, tu esti ca-n bancul ala cu "am venit sa va spun ca pe mine sa nu contati" :-)
Ramona, ardeii mei umpluti sunt taiati invers, adica nu cu capac, ci pe lung, iar reteta nu e din carti, asa ca iesim din tipare cu totul. pana scrie cineva o reteta mai academica, iti soptesc cum fac eu:
calesc in ulei praz, ceapa, usturoi, morcov ras si un ardei dat pe razatoarea mica. adaug orezul si apa si las sa fiarba putin (bobul sa ramana tare); apoi carnea si mirodenii, suc de rosii si ce mai vrei tu sa pui pe acolo.
ardeii ii asez cu burta in sus intr-un vas si ii umplu cu amestecatura asta de mai sus.
restul sunt detalii... (de exemplu cantitatile, timpul de fierbere etc)
Ramona J spune:
Lexi, ma bucur c-am intrebat. Imi place ca pui mai multe legume decit in reteta tipica. Eu tai ardeii in stil clasic, dar nu le pun capac. Pun niste pasta de rosii, sau ce am in casa de genul asta.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
corinadana spune:
si telina tulpini si rosii proaspete tocate tot acolo cu carnea tocata si restul. eu le fac capacel si apoi ii bag la cuptor si nu le mai am de grija ca se ard. Cam asa m am smecherit cu toate papa, la cuptor cu ele. mazare, orez, cartofi cu/fara carne ciperci totul la cuptor si nu dau rateuri ptr ca eu cam plec din casa in timp ce fac papa.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Da, ies bune la cuptor. Husbandu' e sensilbil la telina tulpina, daca o gaseste si-n ardei umpluti n-o sa fie prea happy!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
monabella spune:
lexi cu ii fierbi insa ca sa nu iasa umplutura? Ardeii se umplu si se astupa cu o felie de rosie. ma gindesc ca daca ii tai pe lung si ii umpli in momentul in care ii acoperi cu apa si ii fierbi umplutura o ia din loc, nu mai sta in ardei. deci astept sa ne spui secretul.
Siminaf spune:
Mmiammm, ce pofta-mi facurati! Noi facem "umplute", adica si ardei, si dovlecei, si rosii, si eventual si vinete. De obicei insa facem dovlecei si rosii, mai rar ardei si vinete. Dovleceii-s cei mai buni umpluti, ca-s mai dulcegi asa, iar rosiile iarasi ies bune. Ne batem toti 4 pe umplute cind le facem. Cu smintina deasupra av kors. Doar ca noi nu calim nimic la umplute, si asa e multa carne. Si folosim musai carne de vita (uneori amestec cu porc, dar nu neaparat). Carnea de vita e foarte gustoasa. Si normal ca in umplutura se adauga si multa verdeata tocata. Sau ceapa verde la greu (pe linga ceapa uscata sau in locul ei). Totul depinde de ce avem in casa la momentul comiterii. Restul, vorba lui Lexi, sint detalii...
Ramona J spune:
Simina, mama face asa - diverse legume umplute. E foarte gustos. Eu acum am ardeii, ramine asa. O sa fac cu porc si vita.
The best thing you can do for your children is to love your wife.