Contract colaborare
Sunt in concediul de ingrijire copil pana la 1 septembrie 2008. Am posibilitatea de a obtine un contract prin colaborare, numai ca, parerile sunt impartite:unii spun ca nu e legal si voi pierde indemnizatia, juristul firmei respective imi spune ca e legal, ca acest contract tine de codul civil si oricum legea e interpretabila in aceasta problema.
nu stiu ce sa fac.
Raspunsuri
nicole2005 spune:
in mod normal orice suma primita de beneficiarul unei indemnizatii(ma refer la salarii ) suspenda automat cei 8 mil dar sunt posibilitati in care poti primi si bani in urma unei colaborari si indemnizatia. si mie mi s-a propus la fel si mi-au zis ca acel contract de colaborare era tinut la sediul firmei si nu mi se suspenda indemnizatia dar am renuntat la aceasta idee.deci se poate.
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
marius spune:
Contractele de colaborare chiar daca asa cum soune juristul intra sub incidenta codului civil sunt asimilate veniturilor profesionale sunt fiscalizate (impozitate) deci pierzi dreptul la CIC in care conditia de asigurare este lipsa disponibilitatii (a timpului) pentru a castiga data fiind "blocarea" posibilitatilor pentru alocarea de timp necesara cresterii copilului minor. Ori in cazul de fata se pare ca discutam de o disponibilitate nicidecum de o indisponibilitate realizata prin incheierea unui contract ce are ca si subiect executarea unui serviciu si castigarea unor bani. Deci contravine legii asigurarilor implicit se pierde plata asigurarii.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
andira spune:
Poti sa te angajezi fara functie de baza, ramai in CIC si lucrezi, dar renunti la indemnizatie.
Altfel nu se poate.
Eu am facut asta de 2 ori, confirmat ca e legal. Deci sunt in CIC, m-am angajat intr-un loc 3 sapt fara functie de baza, mi-am dat demisia si m-am angajat in alta parte, la fel fara functie de baza. Cartea mea de munca e la alt angajator, eu sunt in CIC la el, dar am dat declaratie pe proprie raspundere unde am cartea de munca si de faptul ca nu beneficiez de indemnizatie.
Nu a fost absolut nici o problema.
marushk spune:
Buna fetelor,
Scuze ca ma bag si eu in seama, dar ce mai stiti de petitia aia pt acordarea unui procent de 75% din salariu pe perioada concediului de maternitate?
S-a aprobat ceva, nu s-a mai discutat?
Stiu ca era o propunere, ca suma miima a indemnizatiei sa fi de 8 milioane, sau daca ai salariu mai mare, sa ti se acorde procent....
Va pupic!
oanab125 spune:
Problema e, ca nu vreau sa renunt la indemnizatie. Contractul e pe o perioada limitata de timp.
Matei si Ilinca
marius spune:
Problema este ca nu se poate legal. Ori/ori.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Rozi spune:
quote:
Originally posted by andira
Nu ai voie sa obtii alte venituri pe langa indemnizatie.
Corect si complet este:
Nu ai voie sa obtii alte venituri IMPOZABILE, DIN ACTIVITATI PROFESIONALE pe langa indemnizatie.
Astfel, incasarea unei chirii, a unor dobanzi la banca etc, nu impieteaza cu nimic asupra indemnizatiei.
andira spune:
quote:
Originally posted by Roziquote:
Originally posted by andira
Nu ai voie sa obtii alte venituri pe langa indemnizatie.
Corect si complet este:
Nu ai voie sa obtii alte venituri IMPOZABILE, DIN ACTIVITATI PROFESIONALE pe langa indemnizatie.
Astfel, incasarea unei chirii, a unor dobanzi la banca etc, nu impieteaza cu nimic asupra indemnizatiei.
Corect, la asta ma refeream.