Se leagana la 3 ani

Se leagana la 3 ani | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Cred ca o face din placere proprie si probabil e o consecinta a faptului ca l-am leganat cand era mic, pana spre 1 an. A fost un copil dificil noaptea, se trezea des, plangea si nu stiam cum sa-l linistim altfel.
Acum la 3 ani, se leagana pe eprna ca sa adoarma, cand canta, cand sta la masa, freaca masinile inainte-inapoi, cu alte cuvinetele leganatul se regaseste in dif forme, atat cand e treaz cat si in somn, acasa si la cresa.
Am incercat diferite metode sa corectam acest comportament, de la recompense, imitat gestul lui ca sa se vada in oglinda, distras atentia si pana la a-l certa. E iubit, destept, nu este lasat singur (mi s-a spus ca asta ar fi o cauza, dar la noi nu e valabila).
Am citit pe net ca intr-o oarecare masura e normal si ca e mai bine sa-l lasam in pace. Il lasam, dar timpul trece si el continua sa se legene. Imi crapa obrazul de rusine cand educatoarele de la cresa ma intreaba de ce se leagana. Nu mai stiu ce sa fac. Il voi duce si la un psiholog, dar pana atunci imi poate da cineva vreun sfat?
Aveti copii care sa se manifeste la fel?
Orice raspuns e apreciat.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Poate are legatura cu "aparitia" fratiorului ? Cu faptul ca el este la cresa (vad ca nu are decat 3 ani) iar bebe ramane cu mami acasa ?

Reactiile fata de un fratior mai mic pot fi din cele mai diverse...

Ingrid si Cristi 5 ani si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Eu ma legan si acum! Cand ma doare ceva e modul in care parca ma "mai alin".
P.S. am 40 de ani si, zice lumea, sunt normala psihic

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Si fetita mea are 3 ani si se leagana. Nu pe perna, acolo sta locului. Dar ii place sa se legene de pe un picior pe celalalt, chiar isi si canta cand se leagana Se leagana si cand sta in fund. Face asta de cand era bebe si pur si simplu ii place. A fost si ea leganata ocazional pe cand era bebelus, dar atat.
Nu este deloc un copil lipsit de afectiune, ba chiar din contra. E foarte inteligenta si absolut normala in toate cele.
Parerea mea: e o placere, o modalitate de auto-confortare si atat. Nu vad de ce ar reprezenta o problema pentru ea / el si cu atat mai putin pentru educatoare...
Numai bine

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Fratele meu care are acum 22 de ani,noaptea isi leagana capul pe perna.Cand era mic tatal meu il legana pe picioare.Pur si simplu el nu poate adormi fara sa se legene.Si e intreg la minte :))).
Pur si simplu cateodata nu realizeaza,face parte din el leganatu asta.

vleeem si noi un vot

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=31" target="_blank">*Sunt un mare pacifist* si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=44" target="_blank">*Zambet1*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Imi crapa obrazul de rusine cand educatoarele de la cresa ma intreaba de ce se leagana.

de ce? de ce te simti tu vinovata pentru asta si mai ales de ce iti e rusine?

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetele, multumesc mult pt raspunsuri.
ingridnen, nu are legatura cu aparitia fratiorului. Leganatul se manifesta de multa vreme, inainte de BB2.
miki68, Matei nu se leagana discret... e f vizibil gestul lui.
rrox3, pe mine ma dispera mai ales cand freaca masinile. Practic e cel mai frecvent mod de a se juca cu ele cu exceptia ocaziilor cand il angrenez eu la alte jocuri. Cand il vad cum face, ma gandesc fara sa vreau la copiii anormali/bolnavi psihic si desigur nu e cazul lui M.
rhoneea, sotul a marturisit ca si el se legana cand era mic, insa numai la culcare. S-a "vindecat" pe la 7 ani de obicei.
alra, una e cand se manifesta acasa, alta in public. Cine il vede cum face, zice ca nu-i normal. Daca educatoarele ma intreaba de ce se leagana, eu sincer nu stiu ce sa le raspund...

Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Spune-le ca-i place. De ce se dau copii in leagan? Asta nu se intreaba doamnele educatoare?
Eu zic sa te relaxezi si sa-i ignori leganatul, probabil se va atenua in timp si, sigur, va disparea in prezenta altor persoane.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

quote:
Eu zic sa te relaxezi si sa-i ignori leganatul, probabil se va atenua in timp si, sigur, va disparea in prezenta altor persoane.

Exact. Fratele meu a scapat cind l-a trimis mama -n tabere si cantonamente, i-a fost rusine de ceilalti copii. S-a leganat pina la 10 ani.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc pt incurajari, sunt mai optimista.
Acum Matei nu se "rusineaza" de alte persoane sau copii, dar sper sper sa se lecuiasca repede de acest obicei. Poate din toamna cand va merge la gradi.

Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

lbelciug,

nu cumva tu ai postat mai demult un subiect in care vroiai sa scapati de suzeta, sau carpa? ceva de genul? daca da, atunci poate ati scapat prea devreme de ele.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput