8 mil ai mai primesti la angajarea cu 4 ore?!
Ma intereseaza daca ramai insarcinata si esti angajat doar la 4 ore...mai primesti acei 8 mil pe perioada de 2ani? sau e obligatoriu sa fi lucrat 1 an de zile la 8 ore??? astept raspunsuri!va multumesc anticipat
Raspunsuri
marius spune:
Nu e 800 ci 600 si cred ca norma minimal este de 2 ore/zi. Asa stiu eu - transe de 2-4-6-8 ore/zi. Sper sa stiu corect. Dar raspunsul este pozitiv. Da se acorda CIC si pentru norme partiale de munca.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Angelinne spune:
Vai ce bine...nu pot sa cred...!!!caci tocmai am constatat ca sefa mea m-a angajat doar cu 4 ore si pe un salar...fff mic.... noroc ca si-a schimbat contabila si aceasta doamna doreste sa ai semnam statele de plata ca altfel poate nici nu as fi descoperit vreodata...pina cind as fi vrut sa fac un copil.....Si inca ceva? Cum e legea acuma...mai trebuie completata cartea de munca? ca mie nu mi-a cerut-o ....e la mine acasa...si ma gindeam care e situatia mea acuma.....
Rozi spune:
quote:
Originally posted by marius
[...] cred ca norma minimal este de 2 ore/zi. Asa stiu eu - transe de 2-4-6-8 ore/zi. Sper sa stiu corect.
Marius, din Codul Muncii s-a scos art cu minim 2 h/zi, deci se poate si mai putin de 2 ore/zi, se poate si 3,5 h/zi... cum negociezi Tehnic insa sunt ceva probleme la declaratii, pentru aceste cazuri, pentru ca autoritatile nu si-au actualizat aplicatiile.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by Angelinne
Vai ce bine...nu pot sa cred...!!!caci tocmai am constatat ca sefa mea m-a angajat doar cu 4 ore si pe un salar...fff mic.... noroc ca si-a schimbat contabila si aceasta doamna doreste sa ai semnam statele de plata ca altfel poate nici nu as fi descoperit vreodata...pina cind as fi vrut sa fac un copil.....Si inca ceva? Cum e legea acuma...mai trebuie completata cartea de munca? ca mie nu mi-a cerut-o ....e la mine acasa...si ma gindeam care e situatia mea acuma.....
Angelinne
"Sefa mea m-a angajat" - nu se poate sa te angajeze cineva fara sa semnezi si tu un contract de munca! Adica tu nu stii care-ti sunt drepturile si obligatiile (cate ore pe zi de munca, ai si program de noapte, ce salariu e obligat sa-ti dea daca iti faci norma, cate zile de concediu de odihna ai dreptul anual, cum se poate, legal, inceta o relatie de munca). Trebuie sa existe un contract de munca, semnat si de tine si cu numar de inregistrare la ITM. Cauta-l, cere-l!
Vezi ca exista un salariu minim obligatoriu, plus spor vechime pt mai mult de 3 ani.
La angajare ai fost intrebata daca ai carnet de munca? Du-l, dar scrie si un proces verbal de predare primire, ca sa ai o dovada ca l-ai dus.
Asa cum arata legea acum, in carnete se va mai scrie doar anul asta; dar cum anii trecuti au tot fost termene, care s-au tot prelungit, nu mai poti fi sigur de nimic.
Vechimea in munca, pentru pensia de stat, se ia din carnetul de munca pentru perioadele de dinainte de aprilie 2001 si din declaratiile angajatorilor, pentru perioadele ulterioare. Deci, teoretic, carnetul de munca ne este util doar ca sa avem si noi o dovada ca cineva trebuia sa declare, la casa de pensii, perioada lucrata, veniturile obtinute si contributiile la fondul de pensii.
Incepe cu cautarea contractului de munca si du carnetul, cand poti, dar sa ai si dovada ca l-ai predat.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by Angelinne
[...] pina cind as fi vrut sa fac un copil....[...]
Sper ca ai inteles corect ce a scris Marius (ffff clar) - ai dreptul la CIC si pentru mai putin de 8 ore lucrate zilnic (din mesajul tau de mai sus inclin sa cred ca ai inteles ca nu ai avea dreptul).
marius spune:
quote:
Originally posted by Roziquote:
Originally posted by marius
[...] cred ca norma minimal este de 2 ore/zi. Asa stiu eu - transe de 2-4-6-8 ore/zi. Sper sa stiu corect.
Marius, din Codul Muncii s-a scos art cu minim 2 h/zi, deci se poate si mai putin de 2 ore/zi, se poate si 3,5 h/zi... cum negociezi Tehnic insa sunt ceva probleme la declaratii, pentru aceste cazuri, pentru ca autoritatile nu si-au actualizat aplicatiile.
Aha.... nu am sesizat. Merci.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Angelinne spune:
Am inteles f clar....eu am semnat un contract de acela in care nu era completat numarul de ore caci imi aduc aminte sigur...nimic in afara de datele mele personale, ca cica aia completeaza apoi contabila......sincer nici nu m-as fi gindit.... suntem 3 fete angajate la un spa...centru de interetinere corporala si faciala si toate avem un salar fix in mina de 6 mil si stiam ca toate suntem trecute in contract cu 5 mil. La care ne mai da un anumit procet din incasari, dar care nu are nici o legatura cu contractul. Am cerut sa imi aduca si mie exemplarul care de fapt trebuia sa il am eu , iar cartea de munca am dus-o vineri si sincer nu mam gidit sa fac acel act....