Lac pe parchet laminat?

Lac pe parchet laminat? | Autor: Giana

Link direct la acest mesaj

Buna..am si eu nevoie de un sfat.
De vre-o luna ne-am mutat in casa noua unde din cauza ca avem un living foarte mare am optat pentu un parchet laminat inchis la culoare(mahon). Imi place foarte mult culoarea,nu mi-ar fi placut deloc mai deschis,insa este foarte,foarte pretentios.
Cum am si copii mici se vede orice zgarietura fie ea cat de mica...in plus cand il sterg trebuie sa am grija sa nu calce nimeni in urma mea pana se usuca deoarece raman urme.
Mi-ar place daca ar fi mai lucios...ma gandeam sa-l dau cu lac insa nu stiu daca merge pe parchet laminat.Tine?

A incercat cineva asta?

Va multumesc si astept raspunsuri si idei!
Pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Si eu sunt curioasa, noi ne-am pus parchet laminat si in bucatarie pe motiv de izolare fonica (mereu ma trezeam cu vecinii de jos infipti in sonerie la 10 si 5 minute seara ca alearga copii) si as vrea sa-l impermeabilizez cumva. M-am gandit tot asa la lac. Astept si eu raspunsurile!

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Giana, laminatul de care e? De ex,cel foarte bun, mai gros, de 8mm, care contine si fibra de lemn, merge smirgheluit si lacuit. Asta subtire, care e mai mult plastic decat lemn, doamne fereste sa il dai cu lac, il strici tot! Gandeste-te numai la compozitia lacului de parchet, care contine rasini alchidice, care ataca plasticul si il face sa arate ca draq! Poate daca e mai inchis si se vede prafu' trebuie sa il stergi cu ceva antistatic, care sa contina si ceara, e ceva la Pronto, parca.

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Parchetul este de 7 mm...nu cunosc exact cat de bun este comparativ cu altele.Il sterg cu Pronto ceara pt parchet....dar degeaba,se usuca si tot asa arata.Daca era mai lucios...cam cum arata el cand este sters cu carpa umeda,ar fi fost superb!

Mai am niste placi in magazie...am zis ca am sa cumpar lac si am sa incerc pe acelea...daca nu e nimeni sa fi incercat asta...o fac eu de proba pe una din placi.Si va spun si voua daca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Ai testat cu lac? Si eu am aceeasi problema chiar la intrarea in camere e cam zgariat parchetul si nu pot acoperi cu covor ca nu se mai deschide/inchide usa. Te rog spune ce rezultat ai obtinut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

Nu se da cu lac.
Lacul pentru parchet,intra in stratul superficial de lemn ( de 1-2 mm, si-l intareste) asa-l protejeaza.

"Laminatul", asa cum ii spune si numele, are aplicata prin laminare, o folie de inobilare, pe suprafata. Functie de folie, sunt clasele de trafic pentru care este indicata podeaua laminata.

Sunt solutii speciale de intretinere , de ex la Jonson Wax. ( nu mai stiu cum se numeste).
Acestea sunt un polis , la urma urmei, se dau periodic pe pardoseala si apoi se lustruieste. ( asa-i tehnologia de intretinere, la pardoseli din laminat, pvc, gresie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriandum spune:

un sfat pe parchetul laminat obligatoriu se aplic#259; cu trafaletul textil (nu de vat#259;)lac de salup#259; costa cam 30lei 2kg suficient pentru 20mp (camera 4-5) merge si cu pensula dar e mai greu de aplicat
avantaje
nu mai intr#259; apa sub parchet avānd urmare parchet umflat
nu se zgārie
aspect de lemn natural
se poate aplica pe orice tip de parchet laminat am avut o gr#259;dini#539;#259; particular#259; am pus parchet de 6mm laminat lacuit de mine si toat#259; lumea m#259; īntreba cu respectiv ce sp#259;l parchetul de arat#259; asa frumos recomand din suflet spor la treab#259; (numai cu geamul deschis) 12 ore minim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu cred ca se poate aplica lac pe parchetul laminat

de ce spun asta : printre altele, nu stiu daca posesorii de parchet laminat au observat ca, daca montajul acestuia nu s-a facut corect, pe o pardoseala perfect neteda si dreapta (adusa eventual la nivel cu sapa autonivelanta) sau a fost montat peste linoleum/parchet vechi/ciment/beton, in unele zone parchetul se lasa sub greutatea unui adult. asadar, daca dai cu lac, zonele "elastice" vor fi solicitate si lacul va crapa, exact ca oja de unghii

intrebare : cum folosesti pronto ceara pentru parchet ? diluat in apa cu care speli parchetul sau il aplici nediluat si il intinzi/ lustruiesti cu o laveta ? pentru ca de fapt acele zgarieturi despre care vorbesti tu se produc pe pelicula de ceara, nu se zgarie laminatul. pentru acoperirea urmelor superficiale se foloseste pronto nediluat, dar trebuie sa stai in genunchi si sa freci cm cu cm tot parchetul, daca vrei sa obtii rezultate multumitoare...

asa eram si eu dupa renovarea apartamentului, ma enerva orice urma de pe parchet (zgarieturi, picaturi de apa/mancare sau urme de degete), intre timp mi-a trecut, decat sa fac toata ziua smotruiala si sa-mi tin copilul smirna, mai bine ma prefac ca nu observ urmele si las copilul sa se joace ...ca e doar un parchet pana la urma, iar zgarieturile tot apar mai devreme sau mai tarziu...stai sa vezi cum vor arata urmele dupa ce o sa scapi din mana ceva greu, colturos sau ascutit...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Ca tot intreaba lumea... eu am parchet de 13 mm acasa la Bv. Si s-a cam zgariat, mai ales in bucatarie... oare merge lustruit o data?

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput