transfer proprietate?
Care este forma legala prin care socrii mei sa ii dea sotului un teren ce este pe numele lor? Este obligatoriu sa faca act de vanzare cumparare?
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
Raspunsuri
carla2005 spune:
sunt mai multe posibilitati:
-vanzare cumparare-aveti pe viitor amandoi dreptul asupra terenului(ambii soti devin proprietari),
-donatie-doar sotul va avea drepturi asupra terenului (adica intra doar in proprietatea sotului),
-contract de intretinere- e o vnzare cumparare cu clauza de intretinere, se practica la parintii mai sceptici si aici ambii soti devin proprietari.
Ideea e ca indiferent ce forma a actului alegeti, taxele sunt aceleasi fiindca se calculeaza la valoarea terenului.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=35" target="_blank">POZA CONCURS - "primiipasi1"
crisalida spune:
contract de donatie facut pe numele ambilor soti, iar in aceasta situatie, terenul devine bun dobandit in timpul casatoriei si are regimul juridic al acestor bunuri.
brazuca25 spune:
Pana la urma cred ca o sa facem un act de donatie pe numele la amandoi. Numai ca nu stim cam la ce cheltuieli o sa ne duca actele. E vorba de un teren de 250mp in afara Bucurestiului. Cum se procedeaza?Se declara o valoare? Este evaluat de cineva?
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
ligia13 spune:
brazuca25, au notarii un catastif cu "preturile zonei" si la pretul ala se platesc taxele.
La donatie eu stiu ca e o "problema"
-socrii pot revoca donatia... adica se pot razgandi in timp....
- daca sotul tau mai are frati , surori ....dupa moartea socrilor ei pot sa va faca probleme... (nu stiu sa-ti explic exact in termenii legii..daca era Lona sigur ne ajuta)
Offtopic... ce mai stiti de Lona?!
Eu si Raducu (22.04.2005)
eva03 spune:
Ligia 13, prima problema ridicata de tine: revocarea donatiei sunt cazurile limitate:
1. ingratitudine: delicte, cruzimi, injurii grave., dar astea se apreciaza de instanta; atentat la viata donatorului, iar aici ne referim la intentia de a ucide pe donator; refuzul de alimente, adica donatorul a avut nevoie si a cerut alimente de la donatar, care a refuzat sa ii dea desi avea aceasta posibilitate. Dar in acest ultim caz, daca el are si alte rude care aveau obligatia de a-i acorda intretinere, atunci donatia nu poate fi revocata pentru acest motiv.
2. pentru survenienta de copil (nu cred ca mai e cazul), daca donatorul in momentul in care a facut donatia nu avea copii...
In cazul mostenirii, descendentii si sotul supravietuitor sunt obligati la raportul donatiilor. Dar donatorul poate dispune si scutirea de raport.
brazuca25 spune:
Tocmai pentru ca sotul mai are doi frati (din care cu unul nu ma inteleg absolut deloc), incerc sa gasesc cea mai buna cale pentru a ma asigura ca nu am probleme pe viitor. Daca ar fi dupa socri as face intai casa pe terenul respectiv si actele le-am face dupa, pe teren. Si nu sunt in nici un caz de acord cu asa ceva.
Am inteles ca donatia ar putea fi contestata doar daca ar reprezenta o parte mai mare decat i-ar reveni sotului din mostenire, si nu cred ca este cazul.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
eva03 spune:
Brazuca, exista capcane si la vanzare-cumparare si la donatii.
Citeste aici:http://www.modeldecontract.ro/formular/articol/id_320/Contractul_de_vanzare_cumparare_imobile_intre_parinti_si_copiii_lor._Capcane.html
Este destul de clar, sper sa poti accesa.
crisalida spune:
daca faci vanzare cumparare, poate sa ti-l atace (cumnatul tau)pentru donatie simulata, avand in vedere ca gradul de rudenie existent intre parti;donatiile simulate sunt interzisa
parerea mea e ca donatia pe n umele ambilor soti e cea mai buna solutie, cu toate cheltuielile ce le implica!