Deducere personala - impozit
![](images/user_woman.png)
Buna dragelor si dragilor!
Am sa incerc sa va pun cat de cat in tema ca poate ma ajuta si pe mine cineva... Am sa incerc sa fiu concisa... Sa vedem si daca imi iese!
Luna asta ne-am vazut unul din cele cateva vise cu ochii!!!!
I-a fost marit salariul sotului!!!
Dupa foarte mult timp ( cam 4 ani ), chiar, chestia asta cu nemiscatul sumei atata timp este normala, sau legala? Eu la fostul loc de munca, la fiecare 3-4 luni mai puneau ceva acolo... Putin, ce-i drept, dar, decat deloc!!!
Si acuma vine si partea mai putin frumoasa...
Pe "fluturas" la rubrica "deduceri pers" 0.00!!!
Mi-a sarit in ochi pentru ca pe fluturasul de luna trecuta erau acolo 130 ron.
Face fata sapaturi si am ajuns de unde am plecat, adica nu sunt clarificata. Iata ce am gasit, 3 situatii posibile:
1) tot ce este peste 3000 ron nu mai primeste aceasta deducere, pentru persoana aflata in ingrijire;
2)intre 1000 si 3000 era ceva scris acolo de mi s-a oprit ceasul de pe perete, ceva de genu' deducere degresiva si se stabileste prin ordin ministerial????!!!!Ce mai inseamna si asta, oameni buni???
3) ce este peste 1000, la fel ca la punctul 1!
Nu pot sa va explic cat de frustrata ma simt!
Imi vine sa !
Asta dupa ce acum putine luni am ramas masca cand am primit mareata alocatie de 32 lei... Eu, in mintea mea intunecata, ramasesem cu impresia ca suma de 200 lei o primesti pana implineste copilul 3 ani... Inchipuiti-va ce fata am facut cand a venit postasul...
Poate a mai trecut cineva prin situatia asta si-mi deschide si mie ochii.
Eu vreau acum sa-l trec la mine, dar sunt confuza cu punctele 2 si 3??!!
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc muuuuult de tot!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Hai sa-ti propun ceva mai simplu. Imi dai salariul de incadrare, daca are sau nu copilul in intretinere (unul sau mai multi) si eu iti fac statul de plata ca sa ai ce compara. Te-ar ajuta?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
m_monique spune:
intr-adevar, peste 3000 ron nu se mai acorda deducere. nu mai stiu care e actul normativ.
la noi sotul l-a trecut in intretinere, ca eu am salariu peste plafon.
Andrei (16.12.2006)
anculete spune:
Buna dimineata!
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Multumesc Marius, cred ca m-ar ajuta!
Ca idee este vorba de 3200 si ceva brut si 2200 net, una bucata copil in intretinere...
Si, apropos de ce am postat mai sus... cu nemodificarea salariului pe cartea de munca asa mult timp ( am recalculat si numaratoarea finala zice 3 ani, nu 4 )... numai mie mi se pare ciudat??? Adica, mie imi pare foaarte mult timp! Si nimic... si
vivi23ro spune:
am si eu o problema asemanaoare tot cu deducerea de impozit, eu am nascut in septembrie , in dec sotul s a dus cu actele necesare la lucru sa treaca copilul pt deducere nici in ziua de azi nu am primit nici o deducere, luna trecuta contabila a venit cu un formular tipizat pe care cica sotul nu l a completat(nefiindu i dat)si i a mai cerut sa aduca de la mine de la lucru adev ca nu lucrez, eu fiind in concediu crestere copil sau declaratie pe propria mea raspundere, desi de 2 ori sotul i a tot dus copii dupa actele necesare le au pierdut.... intrebarea mea este daca se poate da retroactiv banii din moment ce nu e vina sotului meu ca nu i se dau banii, contabilitatea fiind facuta de o firma angajata pt asta nu de o contabila a firmei, si daca problmea tine de inspectoratul teritorial de munca ca sa pot face o reclamatie, care este modalitatea de calcul procente a acestui impozit?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Oricum se va regulariza dar recunosc faptul ca daca se tine cont netul creste daca se aplica aceste deduceri.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
annablue spune:
Ma intereseaza si pe mine acest subiect, pt ca niciodata nu am inteles cm functioneaza...
Marius, situatia pe care o avem noi, este urmatoarea: sotul meu are salariu 2500 si eu peste 3000, deci am incadrat cei doi copii la el[:d]
Dar, nu am inteles cum e cu "creste netul...daca se tine cont de deducere"...
La firma sotului, nu a aparut nici o schimbare nici la primul copil acum 6 ani jumate cand l-a pus pe primul la deducere.
Ai putea sa-mi spui si mie ce diferente apar in salariul sotului?
Pt ca la firma la care lucreaza el, se fac multe aranjamente si se bazeaza pe faptul ca oamenii nu isi cunosc drepturile...
Multumesc frumos!
Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."