18 ani-iubesc o femeie matura!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

levantzoi, dragule, daca vrei dezbateri stiintifice, te rog respectuos sa-ti deschizi un topic al tau! si cine va dori raspunsuri stiintifice si analize sofisticate, atunci vor curge intrebarile catre domina ta!
desi, eu inca mai cred ca ne dai replici din carti! avem si noi, citim si noi!!

kari

Mergi la inceput

marius, ! tot respectul pentru raspunsurile tale!

pisigri, imi place povestea ta, seamana putin cu cea a surorii mele cele mici. care s-a casatorit cu un tip mai mare cu 20 de ani decat ea, si din alta tara!!! deja e casatorita de 15 ani, locuieste in State de cand s-a casatorit, a facut doi copii minunati, se intelege foarte bine cu sotul, asa cum spuneai si tu, se completeaza unul pe celalalt. cu singura deosebire ca la ea, mama a fost de acord, nu a facut scandal, doar tata a avut ceva opozitie, dar nu si-a exprimat-o fata de ea, a incercat sa inteleaga situatia, si cand a inteles si a vazut ca se iubesc si se inteleg bine, i-au trecut nebuniile! acuma, sora mea are 37 de ani, iar sotul 57, dar nu se vede ca ar avea 57 de ani! americanii nu sunt asa stresati, nu se consuma, nu se agita...cumnatul meu, se mira cum putem trai, noi roamnii, sub tensiune mereu!!!!

oamenii fac alegeri in viata, responsabilitatea le apartine individual si consecintele, bune/rele ii urmeaza pe drumul ales!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

levantzoi,
tata este un familist...bun, poftim, nu convins, pentru ca isi indeplineste toate indatoririle lui de sot. aduce toti banii acasa, isi dedica tot timpul familiei (in afara jobului, fireste, cu care insa....nu exagereaza), nu bea, nu fumeaza, nu cred ca a inselat-o pe mama vreodata, sau daca a facut-o stiu doar el si cealalta femeie...cu noi s-a jucat, ne-a ajutat la teme, ne-a raspuns la intrebari, ne-a citit povesti...repara prin casa, isi ajuta socrii, ne accepta animalele, dupa care nu se da in vint...

insa el este o fire foarte calma, care foarte rar isi iese din pepeni, aparent...dezinteresat de ce se intimpla in jurul lui, cind se ajunge intr-o situatie de asa-zisa criza. in totala opozitie cu mama, care se panicheaza imediat, i se pare ca fiecare hop joaca un rol decisiv in viata noastra ca indivizi si ca familie, totul e un capat de tara, ce nu se face cum vrea ea nu e destul de bun sau nu e bun deloc...si mama reactioneaza ca atare. tipa, plinge, se supara, ii trece, se consuma enorm pentru toate nimicurile...ei bine, avind deja in casa o persoana care pare sa care povara intregii lumi pe umeri, tata...a decis sa nu se mai implice in partea.."educativ-punitiva" daca vrei (cred ca intelegi ce vreau sa spun). de fiecare data cind ceva merge...prost, mama face "crize", cu tata se poate discuta calm si ca de la egal la egal, pina se ajunge la o concluzie: a lui, a mea sau fiecare o tine pe a lui in continuare. in plus, el pare mult mai....deschis, in sensul ca...de ex daca pt mama faptul ca eu mi-am inceput viata sexuala la 22 de ani a fost o tragedie pentru ca nu eram maritata si pt ca ea considra ca nu e barbatul potrivit, tata a reactionat amintindu-mi in doua vorbe ca prezervativul este o conditie sine qua non.

da, ok, in (il consider eu) falsul triungi amoros, a existat si...competitie. dar cred ca e firesc sa te intrebi, ca femeie care abia si-a inceput viata sexuala si care nu a facut in viata ei mai mult decit ochiuri cu cartofi prajiti, daca...faci fata. si in situatia data, acest faci fata se concretizeaza in "oare ma descurc la fel de bine ca...?" pentru ca indiferent cite clase are o femeie, cit de des injura in casa sau cit de geloasa este, poate avea un "ceva" important pt barbatul de linga ea, un ceva de neinteles pentru altii dar care constituie sarea si piperul relatiei si cu care nu poti concura.

dar cred ca deja am discutat cam mult despre mine, aici. imi cer scuze pt offtopic, si...
levantzoi, de ce nu deschizi un alt topic aici, la cabinetul psi, in care unele lucruri sa fie dezbatute dpdv stiintific? ai vazut, exista si persoane interesate de latura asta; altii vor doar...experiente de viata impartasite. este alegerea fiecaruia, probabil ca din relatari de viata se deduc mai usor unele chestii decit din cunostinte...teoretice pe care doar unii stiu sa le interpreteze si sa le adapteze unei situatii reale. eu nu am nici asa multa experienta de viata de impartasit, nici destule cunostinte ca sa judec ce scriu cartile de psihologie, dar...invat din mers

Mergi la inceput

dragilor, eu nu am fost impotriva explicatiilor lui levantzoi, nicidecum! numai ca ma enerveaza cei care vin cu citate din carti, ca daca se vor astfel de raspunsuri, stiintifice, bazate pe cercetari si manuale, punem mana si citim, ne ducem la psiholog, etc.
cititi raspunsul dat de marius, altul mai potrivit eu nu pot sa dau!!
si mai cred ca explicatiile si teoriile din carti, nu se aplica in totalitate si fiecaruia. teoriile si cercetarile din acest domeniu, al psihologiei sunt bune si de folos, cu aplicatii practice in viata, numai ca de multe ori realitatea depaseste teoria! natura umana este atat de variata si complexa, incat nu poate fi explicata in nici o carte.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Credit acestei femei nu i-as da! Daca este prietena de familie, s-a vizitat probabil cativa ani cu familia baiatului si cred ca il cunoaste de cand era un baietel. Ce a fost in mintea ei atunci cand l-a corupt?Cum ar putea prietena mea (care ma stie de foarte multi ani )sa vina in casa la mine si sa " se dea " la copilul meu?Sau cum as putea eu sa traiesc cu baiatul ei care are acum 17 ani si il cunosc de cand avea 2 ani? In cele trei casnicii pe care le.a avut, sant sigura ca din cauza comportamentului ei s-a ajuns unde s-a ajuns....sant mama cu baiat de 21 ani, cred ca mi-ar cade tavanul in cap sa aflu ca prietena mea incearca macar sa-i faca ochi dulci copilului meu.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

maraki, nu ai de unde sa stii "cine a inceput" sa seduca pe cine...ok, poate intr-o lume perfecta, adultul isi ignora posibilele sentimente si face ce "e bine"....nici macar nu stim daca in acest caz adolescentul pur si simplu viseaza la dna doctor, sau daca ea l-a acceptat deja intre asternuturi...

sper ca tu te-ai simti "tradata" de prietena ta cea mai buna (desi in acest caz nu se specifica decit ca femeia este o cunostinta de familie), si nu ai pune problema chiar la modul la care (mi-)a sunat mie....nu de alta, dar cu atitudinea asta de "imi corupe copilul" care are 21 de ani, nu cred ca vei reusi sa fii foarte fericita cind "copilul' se va insura...nu stiu cum sa formulez asta in asa fel incit sa nu te jignesc, dar....soacra mea are peste 70 de ani si "baietelul"peste 40...si bietul baietel se descurca foarte bine si singur, si-i este bine asa cum traieste, dar...ea tot isi mai face ginduri din cind in cind, ba ca io-s prea tinara si nu stiu sa tin o casa, ba ca is prea tinara si o sa-l las ca sa zburd cu unul de seama mea taman cind el chiar nu o sa poata sa isi gaseasca pe alticneva sa aiba grija de el la batrinete...sper ca intelegi ce spun...la noi nu las ca aceste "ingrijorari" sa ajunga la urechile sotului, pastrez genul asta de 'dragalasenii" pentru mine, ca isi iubeste foarte mult mama, care este in virsta, dar stiu ca e foarte intolerant cu situatii de genul, si nu vreau sa se duca sa se certe cu ea, ca e pacat, e mama lui...

deci....hai sa nu aratam cu degetul si sa nu acuzam. exista lucruri mai grave decit ca un pusti de 18 ani isi incepe viata amoroasa cu o femeie mai mare ca el. si nu stiu daca chiar putem sa acuzam ca x a corupt si sedus pe y...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pisigri,

adevarul e ca... nah... eu am aproape 33 de ani si chiar nu vad cum m-ar putea "seduce" unul de 18... Cred ca seductia n-ar putea fi decit one-way - asta nu inseamna ca ar fi cineva "pacalit"din chestia asta. Dar pina peste urechi de indragostit cred ca ar putea, totusi, sa fie unul singur. A, ca sint femei care ar aprecia entuziasmul, candoarea ... si alte atuuri ale tineretii , desigur, asta e posibil. Dar e alt tip de relatie.

Mergi la inceput

Pisigri imi pare rau dar nu m.ai inteles deloc! Am scris ca a corupt baiatul de 18 ani, ce imi este 17 sau 18...la fel....tot mic mi se pare....nu am scris pt. baiatul meu de 21 ani despre corupere... De unde ai scos ca tipa ar fi putut fie ea sedusa? Asta-i versata si trecuta prin viata cum crezi ca ar putea fi sedusa de un tanar de 18 ani ?

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Ai dreptate pisi, cunostiinta de familie nu prietena....nu stiu de ce aveam impresia ca ar fi prietena cu mama baiatului....dar tot nu-i gasesc scuza Cat despre ce fel de soacra voi fi, o sa-l las pe fii-miu sa traiasca asa cum vrea, treaba lor ce fac, eu nu ma voi baga pt. ca sant satula de socrosenia mea

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns levantzoi spune:

E complet ilogic si aberant sa ai o lista de discutii intitulata "PSI - cabinet psihologic samd" si sa insisti in a avea dezbateri fara caracter pshihologic. Nu e vorba doar de kari, ci de mai multi care au aceeasi parere.

In loc de a discuta la obiect despre cazuri date, ultimele posturi s-au transformat de fapt intr-o discutie cu mine, cel care a indraznit sa aplice niste abordari etologice unui caz dat, postat pe o lista cu acest profil (psihologic).

E absurd.

Daca lista s-ar numi ceva gen "framantari launtrice", as intelege.

Nu e o replica malitioasa, e doar o (ultma) replica legata de felul in care e construit (si moderat) forumul.

Asa ca va urez succes in discutiile bazate exclusiv pe experienta de viata, eu ma retrag definitiv de pe acest forum, neavand nici o aplecare spre asa ceva.

La revedere!

Mergi la inceput