Ce faci cand simti ca nu mai poti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns levantzoi spune:

Pai, intreaba-te in primul rand de ce ai preferat sa scrii pe forum in loc sa vorbesti despre toate astea cu sotul tau, sau cu anturajul...

O femeie are nevoie sa fie ascultata, pentru ca nu anvergura problemelor o framanta si o nemultumeste, ci lipsa cuiva cu care sa le imparta.

Din punctul asta de vedere, o raceala a copilului despre care nu poti vorbi cu nimeni, e mai importanta decat o mutare in alt apartament, depre care poti vorbi cu cineva...

Sigur, viata nu e dreapta si de multe ori nu ai cu cine vorbi. Nu ai "supape" la indemana... Si la barbati se mai intimpla- am fost intr-un bar in Finlanda si barmanul a inceput sa vorbeasca cu mine -mi-am dat seama ca o facea din obligatie- ca un fel psiho-terapeut de ocazie...

Tine un jurnal- e o solutie buna. Poti sa-l tii pe calculator direct, daca poti scrie suficient de repede.

Dar daca ceea ce spui se cronicizeaza, atunci avem o problema serioasa, provenita poate din proiectii incomplete (adica, nu prea stii ce va fi in viitor cu tine, spre ce te indrepti, nu stii cine va fi mereu cu tine, ce vor face copii etc.).

Dar despre asta, numai daca e nevoie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

de obicei, fac ceva care imi place ca sa mai "depresurizez": ies la masa intr-un loc dragutz cu niste prieteni, vad un film care imi place, imi iau niste saruri de baie sau creme de corp relaxante... unele noi si nemaincercate, bineinteles , ceva, orice fleac care sa ma faca pe moment sa ma simt mai bine. Cit sa treaca ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damone spune:

Da, si eu cred ca e important sa iei o pauza. Nu se intampla nimic grav daca copilul mananca intr-o zi cereale cu lapte la toate mesele (al meu a patit-o deja de doua ori) pentru ca nu mai ai putere sa tot gatesti. Iar cu socrii merge sa te dai bolnava din cand in cand.
Ce mai fac eu: cand doarme baiatul las totul balta, ma bag in pat si imi imaginez cel mai frumos loc in care mi-as dori sa fiu, cu cat mai multe amanunte. Si stau asa, o jumatate de ora macar.
Sau mai iau cate un calmant (unul usor, de la plafar) cand simt ca sunt prea incordata.
De asemenea, o cura cu capsule de sunatoare, tot de la plafar, imi face foarte bine. Sunt antidepresive. Dar atentie daca folosesti pastile contraceptive, ca le diminueaza efectul; trebuie folosita si alta metoda contraceptiva in perioada respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catacris spune:

Cred ca mare dreptate are Elise, premiaza-te cu ceva, fa-ti o placere, cumpara-ti ceva care iti place, indeplineste-ti un moft, orice iti va ridica moralul. Pe de alta parte nu renunta sa iti faci planuri, sigur unele se mai indeplinesc, poate nu toate dar ce minune sa ai aceasta fetita. Mai spunea cineva ca sa te gandesti ca se poate si mai rau, poate nu chiar asa in tragic, dar cu siguranta nu cred ca ti-ai fi dorit sa nu fi avut aceasta minune numai pentru a avea mai putine probleme. Cred ca a inteles toata lumea ca nu am reusit inca un bebe, si poate e si asta un motiv pentru care va urmaresc, va citesc problemele, vreau sa fiu in lumea voastra.
Draga mea uite, exista in mine o persoana care dupa ce a citit de greutatile astea alea tale , pot spune totusi ca te invidiez. Capul sus , o sa fie bine, o sa gasesti putere sa treci cu bine, vorba aia, "mama-i numai una" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

Raluca, viata nu e perfecta, urcusuri si coborisuri la tot pasul, belele si nervi apar oricind. Nu vreau sa fac pe filozoafa, dar as vrea sa-ti spun cum incerc eu sa ies din starile astea. Ma gindesc intii la ce "mare necaz" am eu, cit sunt de trista si necajita, sau furioasa si plina de nervi, dupa care ma uit in jur si numar partile pozitive din viata mea. Si cind am terminat cu astea, inchid ochii si ma gindeasc cu inima la durearea atitor altor familii, copii, oameni singuri, batrini, etc. Ma cert pe mine ca sunt slaba si ma las cotropita de micile probleme cotidiene cind atitea persoane in lumea asta sufera intr-adevar.
Puiutul meu e racit a "n" oara, ma doare ca e al meu, dar o sa treaca pentru ca eu sunt linga el si am grija de el, il tin in brate si-i spotesc mereu cit de mult il iubesc, si-i fac un ceiut cald si-l tin strins la pieptul meu si ma rog la Bunul Dumnezeu sa mi-l faca sanatos. Dar sunt atit de multi copii care nu am nimic, absolut nimic. Acei copilasi ai nimanui sunt de plins, al meu o sa fie bine.

Multumeste-i lui Dumnezeu ca ai o papusica a ta, gindeste-te cite femei pe lumea asta si-ar dori sa aiba un copilas al lor.

Nu stiu daca metoda asta functioneaza pentru tine, dar pentru mine e un dus cu apa rece de fiecare data si ma ajuta tare mult.
Incep sa-mi pling mie de mila, dupa care apar gindurile pentru cei din jur, in final ma umflu de plins pentru durerea altora si cind termin ma ridic plina de bucurie in suflet ca sunt asa cum sunt, ca am aproape tot ce-mi trebuie si multumesc lui Dumnezeu pentru viata mea si-l rog de sanatatea celor dragi mie dar si celor necunoscuti si care au nevoie de ajutor.

M-am intins cam mult, scuze. Iti doresc numai bine si putere sa invingi tot ce-ti innoureaza viata.

Cu drag,
Lia

Rugati-va pentru Diana
http://dianadumitru.netfirms.com/
http://www3.telus.net/goldsilver/diana/Diana.mp4

Asa a venit pe lume printesa mea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105962

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Aceiasi intrebare mi-o pun si eu, de luni intregi. Nu am gasit raspuns.
Simt ca nu mai pot ca de luni intregi puiul nostru e mereu racit si cu bronsita sau ii ies dintisorii.
Astea-s nimicuri care trec. Dar ce te faci cand problemele sunt mai mari?
Cand simti ca o iei pur si simplu razna. Te intrebi unde ai gresit, cu ce ai gresit si ce poti face sa iesi din "rahatul" in care ai intrat. Cum poti iesi curat la fata, tu nu ai vrut decat sa ajuti si acum tu singur, fara ajutorul nimanui trbuie sa stai drept si sa gasesti o rezolvare.
De fapt rezolvarea sta in fata ta , trebuie sa ai doar curaj, dar nu-l ai si speri ca poate nu trebuie sa faci ce trebuie.
Ce faci in momente din astea cand nici plansul nu ajuta, cum te poti ocupa de puiul tau, pe care l-ai dorit din tot sufletul. Oare cum reusesc alte femei?

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony ,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu.anca spune:

Ralucutza, ia intra tu la ''ajutor umanitar'', citeste de pe acolo si o sa vezi ca esti cea mai fericita mama de pe pamant! Sunt necazuri muuult mai mari pe lumea asta!
Hai capul sus, ce draq, doar nu o sa te doboare o raceala a copilului; la munte poti sa mergi si peste 2 saptamani, sotul o sa va aduca muulte cadouri de pe unde o sa fie plecat, iar socrilor poti sa le spui ca la voi in casa pluteste un virus, si nu ai vrea sa ii contagiezi!
Si gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

quote:
Originally posted by damone

Sau mai iau cate un calmant (unul usor, de la plafar) cand simt ca sunt prea incordata.

ce fel de calmant? m-ar interesa si pe mine ca uneori simt ca "explodez"

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Cand nu mai pot imi spun ca trebuie sa pot, moarta coapta, cum o fi. Ma gandesc la puii mei, care au dreptul la o a mama pe picioare, au nevoie de o masa calda. Ei nu trebuie sa-mi poarte mie de grija, ci eu lor. Si daca imi e rau de tot, sun medicul, imi da ceva si ma pun pe picioare.
Si incerc sa invat sa nu mai cer maximul de la mine, sa nu mai am asteptari peste puterile mele. Si mai invat sa-mi educ psihicul pentru a nu mai avea grave probleme de sanatate cauzate de lucruri minore.

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_dm spune:

Da, fetele, eu cred ca toate avem dreptate: gandire pozitiva cat cuprinde, puterea in final tot in noi o gasim....Eu in momente d'astea..urlu, ce e drept, plang, dar imi spun ca sunt altii cu mai multe probleme si merg inainte...

In ce priveste calmantele.... MILLEPERTUIS(St. John's Wort) o puteti lua din farmacii fara reteta - plafar. Eu am facut o cura si m-am simtit f bine. E un produs de plafar, din plante, doar ca e concentrat.

Hai, fetele, curaj! Suntem impreuna si razbim mai usor!
Sanatate puilor!

Mergi la inceput