Rahova sau apropiere(42)
Raspunsuri - Pagina 18
preda_vicky spune:
Dory, odihna placuta,
fetele.
Monica, Dani a fost diagnosticat cu astm la 3 ani si un pic, dupa cateva raceli repetate. A facut tratament (inhala dintr-un tub), el nu a facut decat cateva crize si nu foarte puternice, in decurs de luni de zile. De cate ori a fost racit, i s-au prescris anumite medicamente, si nu a mai facut o criza de 2 ani. Am fost cu el si la o dr. pneumolog, a facut spirometrie, si ni s-a spus ca putem renunta la inhalant. Dar mereu am in casa 2 siropuri pe care i le dau cand e bolnav, tocmai ca sa evit sufocarile. Cum se manifesta Dani? Tusea f. rau, si avea un zgomot cand respira, ca un gajait. Si in criza se sufoca pur si simplu, nu mai putea sa respire. Tin minte ca atunci cand il apuca eram ingrozitor de speriata, dar ma tineam tare, il luam in brate si-i repetam mereu: respira, Dani, respira, deoarece el in criza aia avea senzatia ca se sufoca, si daca se panica, nu mai respira. Am trait niste clipe de cosmar
. Multumesc lui Dumnezeu ca e bine acum, chiar daca raceste des. O sa treaca si asta, creste, se dezvolta, o sa se intareasca si sistemul lui imunitar. Trebuie!
In orice caz, e bine sa-l vada si un dr. pneumolog, si un alergolog. Alergiile pot provoca astm. Aici e simplu testul, i picura pe mana diferite substante, daca se inroseste mana in locul respectiv, e alergica la ceva. E bine de facut acest test.
Pana sa ajungem noi la nivelul lor de civilizatie, mai e. Ei stiu sa se descurce, noi asteptam sa ne dea guvernul![]()
Multi
si nu ezita sa ma intrebi orice, sunt alaturi de voi.
http://community.webshots.com/user/viki39
monica-elizabet spune:
vicky,
multumesc pentru info si sfaturi...de-asta mi-e groaza si mie sper sa nu ajungem la sufocarile astea 
dory
si multumim...alexa cum este astazi?
monica
preda_vicky spune:
Monica, nu ai pt.ce, ti-am spus, sunt alaturi de voi si oricand ai nevoie, intreaba-ma. Multi, multi
si distractie placuta la petrecere
.
http://community.webshots.com/user/viki39
Dory232002 spune:
Vicky, merci, chiar ma-m odihnit astazi, numai ca ma trezit un nene de la gaze sa faca un control , ca altfel as mai fi dormit
.
Fetelor, Alexa nu pot spune ca a avut ceva de lunga durata sau ceva grav, cred ca a fost o indigestie de la mancare, a facut kk mai moale intr-o zi si acuza dureri de burtica, vad ca nu mi-a mai spus ca o doare burtica, zice asta doar cand nu vrea sa manance
, kk nu a mai facut de 2 zile.
Intradevar interesante acivitati au copii la gradinitele de acolo, ti-ai gasit cu ce sa te imbraci?Cand ai timp trimite-mi si mie niste poze cu voi pe mail sau mes ca tare as vrea sa va vad, 
monica-elizabet spune:
Dory,
ma bucur ca sunteti bine
poze nu prea am mai facut chiar asa in ultimul timp ca nu am mai avut aparat, ne vine in vreo 2 luni cel nou si pe sony-ul meu il uit tot timpul acasa...iar cu telefonul ies slab calitativ in interior
monica
monica-elizabet spune:
m-as risca sa zic ca suntem putin mai bine, nu a mai tusit decat spre dimineatza, noaptea este nasol cu pufurile din inhalator(fiindca ii dam din 4 in 4 ore) si se nimereste si noaptea si atunci ne certam cu ea ca nu vrea sa stea si tipa...de marti insa trecem pe pufuri din 12 in 12 ore(dimineata si seara)timp de 6 luni 
aseara a fost foarte frumos la petrecere, la inceput a fost serbare fiecare grupa a avut un cantecel-dans apoi distractie...
pe toate si va doresc un we fain
monica
monica-elizabet spune:
m-as risca sa zic ca suntem putin mai bine, nu a mai tusit decat spre dimineatza, noaptea este nasol cu pufurile din inhalator(fiindca ii dam din 4 in 4 ore) si se nimereste si noaptea si atunci ne certam cu ea ca nu vrea sa stea si tipa...de marti insa trecem pe pufuri din 12 in 12 ore(dimineata si seara)timp de 6 luni 
aseara a fost foarte frumos la petrecere, la inceput a fost serbare fiecare grupa a avut un cantecel-dans apoi distractie...
pe toate si va doresc un we fain
monica
Dory232002 spune:
Buna!
Monica, ma bucur ca sunteti mai bine, hai ca mai este putin pana marti si nu o mai chhinuiti sa o treziti din somn ca sa-i dati cu pufurile.
Restul fetelor pe unde sunteti?
Noi astazi am fost pana in Carefour ca maine Alexa este invitata la ziua de nastere a unei prietene si a trebuit sa-i luam cadou, bineinteles ca pe langa cadoul fetitei ia-m luat si ALexei cate ceva, eu mi-am luat un scaun pt. birou ca cel vechi se cam subrezise si uite asa am cheltuit o gramada de bani
.
Alexa a ramas la mamae in acest timp si au fost in parcul Sebastian, mi-a spus mama ca sa terminat balamucul de acolo si este gata, mi-a spus ca este superb.
Va pup, sa aveti un we. frumos.
sirimie spune:
Monica insanatosire grabnica lui Ruxi! Nu am mai intrat de mult pe aici si uite ce aflu ![]()
Si Vladut tuseste si un doctor anul trecut spunea ca e tuse asmatica. Dar spunea ca nu se da diagnostic de astm la copii pina la 4-5 ani, pentru ca nu sint relevante analizele alergologice. Anul trecut a tusit din februarie pina in iunie, anul asta iar tuseste, mai ales noaptea si cind doarme. El nu am avut crize de astm sa nu poata respira.
Ruxi a facut criza sa aiba nevoie de oxigen dupa un episod de tuse uscata si insistenta? Multa sanatate!
Noi miine plecam cu masina la Paris. Am intrat in concediu (desi am lucrat si ieri, si eu si sotul meu), azi facem bagajele si miine plecam. Mergem pe la prieteni si vrem sa ajungem prin multe locuri, in special in Franta si Belgia.
Ma bucur ca au terminat in Parcul Sebastian, am vazut si eu putin si arata foarte bine.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Dory232002 spune:
sirimie, sa aveti parte de un concediu minunat, sa faci multe poze si sa ni le arati si nou, cam cati km. sunt cu masina pana in Franta- Belgia?, spor la facut bagajele.
Eu am culcat ceva mai devreme fata si acum astept sa mi se usuce unghiile pe care tocmai le-am vopsit
, apoi merg sa pregatesc hainele pt. petrecerea de la Mc. Domald.
Pupici.