Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 7
Rozi spune:
Cine stie la ce TV mai este Teo Trandafir? Cred sincer ca ne poate intelege si, eventual, ajuta.
Ma gandesc ca daca tot facem ceva petitie la ORA, sa trecem si alte propuneri de modificare, daca tot umbla la lege, poate totusi mai schimba ceva in bine...
nico_ro spune:
Am citit pe la pranz vestile astea ingrozitoare si am incercat sa iau legatura cu asistenta mea sa vad la Brasov cum se aplica ineptiile astea, dar nu a raspuns la telefon, poate maine, daca nu sun pe fix saptamana viitoare la DPC. Nu-mi vine sa cred ce cale libera se da la santaj din partea unor oameni de cea mai joasa speta (cei care isi abandoneaza copiii). Maine o sun pe inca o prietena forumista care are o fetita adoptata sa vedem ce putem face. Trebuie sa facem ceva toate, chiar daca avem copilul "cu acte in regula", acasa. Daca naturalii au acces liber la informatii despre noi, parca ni se ia din drepturile de parinti, parca va trebui sa-i impartim toata viata cu niste iresponsabili care probabil, cand le va veni cheful, vor veni intr-o scurta "vizita de bulversare" a unei familii ce se vrea normala si linistita.
Sper totusi ca ORA sa gaseasca o solutie in primul rand in interesul copilului, cum tot trambiteaza de cativa ani, si poate faptul ca acest an e an electoral va fi in sprijinul gasirii unei solutii bune. Poate vreun politician dornic sa atraga voturi si sa-si faca imagine va gasi o rezolvare favorabila si problemei noastre.
http://www.onetruemedia.com/shared?p=4ebedd6199c5caedfca458&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email
asi spune:
Buna seara.
O solutie ar fi sa vorbim cu senatori sau deputati din judetul fiecaruia si sa incercam sa explicam problema.
Trebuie sa profitam ca incepe campania electorala si un raspuns favorabil in problema asta ar atrage electoratul adica pe noi parintii adoptatori.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Tzuni spune:
asi are dreptate. Presa mediatizeaza dar trebuie sa fie cineva cu putere de decizie. Trebuie profitat de campania electorala. Poate o femeie politician mai sensibiloasa...
Eu sunt bulversata rau. Miercuri pe 16 imi expira termenul celor 90 de zile de incredintare in vederea adoptiei. AR trebui sa depun dosarul pt adoptia propriu-zisa. Fetele de la DPC insista sa depun dosarul. Eu nu sunt foarte sigura ca fac ce trebuie. Da, vreau copilul, dar vreau sa-l stiu aparat de probleme. AM inteles bine ca pot sa cer inca 90 de zile de incredintare? Poate fac astia ceva cu legea....Oooooooof! Ce pana mea sa fac?
Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA
mrenescu spune:
Buna seara fetelor. Am gasit intamplator forumul si pentru ca strigati disperate dupa un jurist m-am gandit ca e de datoria mea sa ma inscriu pe forum si sa incerc sa va dau un raspuns. Va atentionez insa ca voi incerca sa fiu impartiala si sa va explic in mod obiectiv care sunt consecintele acestei hotarari ai CCR:
Primul lucru avut in vedere: statul trebuie sa protejeze ambele categorii de parinti, pentru ca in mod firesc, pana la urma primeaza interesul copilului. Practica internationala recomanda ramanerea acestuia ( daca acest lucru este posibil ) in sanul familiei naturale.
Asa cum ati vazut, respectivul parinte nu a avut posibilitatea sa-si exprime acordul din cauza procedurilor legate de paternitate. Era normal in cauza respectiva ca judecatorii CCR sa admita exceptia de neconstitutionalitate. Cazuri ca al lui mai pot exista.
Trebuie sa stiti insa ca sunteti protejate de eventuale abuzuri ( ex. parintii naturali va cer bani pentru acordul lor ), deoarece CCR n-a admis si cererea referitoare la articolul urmator din Legea adoptiei :
"Īn acela#351;i mod, instan#355;a judec#259;toreasc#259; poate trece peste refuzul p#259;rin#355;ilor fire#351;ti sau, dup#259;
caz, al tutorelui de a consim#355;i la adop#355;ia copilului, īn mod excep#355;ional, dac#259; se dovede#351;te, prin orice mijloc de prob#259;, c#259; ace#351;tia refuz#259;, īn mod abuziv, s#259;-#351;i dea consim#355;#259;māntul la adop#355;ie #351;i instan#355;a apreciaz#259; c#259; adop#355;ia este īn interesul superior al copilului, #355;inānd seama #351;i de opinia acestuia, īn cazul īn care a īmplinit vārsta de 10 ani, cu motivarea expres#259; a hot#259;rārii īn aceast#259; privin#355;#259;.
Curtea constat#259; c#259; aceste prevederi criticate sunt īn acord cu dispozi#355;iile din Constitu#355;ie #351;i din Conven#355;ia pentru ap#259;rarea drepturilor omului #351;i a libert#259;#355;ilor fundamentale, circumstan#355;ierea cazurilor īn care consim#355;#259;māntul p#259;rintelui sau al p#259;rin#355;ilor fire#351;ti poate s#259; lipseasc#259;, la momentul īncuviin#355;#259;rii adop#355;iei, dānd expresie principiului interesului superior al copilului.
Curtea constat#259; c#259; prevederile care consacr#259; acest din urm#259; caz sunt īn acord atāt cu dispozi#355;iile constitu#355;ionale ale art.26, art.48 #351;i ale art.49, cāt #351;i cu ale art.20 din Constitu#355;ie,
raportat la art.8 din Conven#355;ia pentru ap#259;rarea drepturilor omului #351;i a libert#259;#355;ilor fundamentale,īntrucāt dovedirea refuzului abuziv al p#259;rin#355;ilor fire#351;ti, luarea consim#355;#259;māntului copilului care a īmplinit vārsta de 10 ani #351;i, mai ales, obligarea instan#355;ei de a-#351;i motiva expres hot#259;rārea dau expresie principiului interesului superior al copilului.
Iata deci ca va puteti feri PRIN ORICE MIJLOC DE PROBA ( in acest sens v-as sfatui daca va intalniti vreodata cu ei sa aveti macar martori cu voi, pentru a putea proba ulterior discutiile avute.
Este adevarat ca pentru voi procesul va fi foarte anevoios si ca va trebui sa stati cu emotii pana vedeti ca "naturalii" si-au dat acordul in fata instantei. Dar macar stiti ca de acolo, ei nu mai au cale de intoarcere.
Va doresc numai bine si vreau sa va spun ca va admir din tot sufletul pentru ca aveti curajul sa razbateti prin hatisul legislatiei romanesti dar aveti in vedere ca aceasta decizie a CCR este aplicabila doar pentru viitor ( nu se aplica adoptiilor deja finalizate )si ca aveti puterea sa miscati lucrurile daca atrageti de partea voastra cativa membrii ai Parlamentului, care, in urma deciziei CCR, este insarcinat sa modifice, in conformitate cu aceasta, legea adoptiilor.
Sper ca v-am fost de ajutor. Cu orice altceva va stau la dispozitie.
mrenescu spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
asi are dreptate. Presa mediatizeaza dar trebuie sa fie cineva cu putere de decizie. Trebuie profitat de campania electorala. Poate o femeie politician mai sensibiloasa...
Eu sunt bulversata rau. Miercuri pe 16 imi expira termenul celor 90 de zile de incredintare in vederea adoptiei. AR trebui sa depun dosarul pt adoptia propriu-zisa. Fetele de la DPC insista sa depun dosarul. Eu nu sunt foarte sigura ca fac ce trebuie. Da, vreau copilul, dar vreau sa-l stiu aparat de probleme. AM inteles bine ca pot sa cer inca 90 de zile de incredintare? Poate fac astia ceva cu legea....Oooooooof! Ce pana mea sa fac?
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA
Ceea ce pot ei sa faca in privinta legii ( adica Parlamentul ) este sa modifice articolele neconstitutionale. Eu nu te-as sfatui sa mai astepti. S-ar putea ca rezultatul modificarilor legislative sa nu-ti placa deloc. Imi pare rau ca suna asa pesimist dar cred ca DPC are dreptate.
_
Tzuni spune:
"Īn acelasi mod, instanta judecatoreasca poate trece peste refuzul parintilor firesti sau, dupa caz, al tutorelui de a consimti la adoptia copilului, īn mod exceptional, daca se dovedeste, prin orice mijloc de proba ca acestia refuza, īn mod abuziv, sa-si dea consimtamāntul la adoptie si instanta apreciaza ca adoptia este īn interesul superior al copilului, tinānd seama si de opinia acestuia, īn cazul īn care a īmplinit vārsta de 10 ani, cu motivarea expresa a hotarārii īn aceasta privinta.
Curtea constata ca aceste prevederi criticate sunt īn acord cu dispozitiile din Constitutie si din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, circumstantierea cazurilor īn care consimtamāntul parintelui sau al parintilor firesti poate sa lipseasca la momentul īncuviintarii adoptiei, dānd expresie principiului interesului superior al copilului.
Curtea constata ca prevederile care consacra acest din urma caz sunt īn acord atāt cu dispozitiile constitutionale ale art.26, art.48 si ale art.49, cāt si cu ale art.20 din Constitutie,
raportat la art.8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale,īntrucāt dovedirea refuzului abuziv al parintilor firesti, luarea consimtamāntului copilului care a īmplinit vārsta de 10 ani si, mai ales, obligarea instantei de a-si motiva expres hotarārea dau expresie principiului interesului superior al copilului.
... am editat textul de mai sus.
Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA
liliana csaki spune:
mrenescu, lucrurile nu sunt atat de simple cum le faci sa para. Problema nu e ca exista posibilitatea de santaj pe holurile tribunalului, ok. acolo nu te santajeaza, adoptia se finalizeaza, dar dupa aceea? cum esti aparat ca si parinte adoptator? clauza de confidentialitate nu mai exista, ei vor avea o copie a hotararii(chiar daca ar fi audiati separat, asa cum sugerau unele fete) in care vor fi cuprinse toate datele de identificare ale parintilor adoptatori. Asta inseamna ca te poti trezi oricand cu ei la usa, ca-ti agata copilul in curtea scolii sau in parc turnandu-i un anume "adevar". Cine-i apara pe parintii adoptatori dar mai ales pe acesti copii de asemenea traume? sau ei nu sunt cetateni ai aceleiasi tari, cu aceleasi drepturi? Modificarea asta e o mare mizerie, data de niste fosile senile. Practic, le redau unora o calitate pe care tocmai au pierdut-o in momentul in care, potrivit aceleiasi legi, si-au exprimat deja consimtamantul, in fata unei instante, cu privire la adoptabilitatea copilului.
Din pacate, pt. fetele cu dosare in derulare, nu cred ca lucrurile se vor rezolva asa de repede. Ma tem ca solutia ar fi abrogarea legii in intregul ei si adoptarea alteia noi, dar asta inseamna timp. Ma intreb daca tot asa de repede s-ar fi dat o solutie si in cazul in care romanii din diaspora, care nu pot adopta desi sunt cetateni romani, ar fi atacat legea pe motiv ca le sunt ingradite drepturile.