Grup de suport pentru mame surmenate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Iote ca ma inscriu si eu, doar ca eu sunt omul extremelor, cand imi merge ft bine si nu sunt deloc surmenata, cand ma enervez pe te miri ce...si sunt varza.

Eu am redus surmenajul prin urmatoarele metode:

femeie la menaj, cand simt ca nu se mai poate, pun mana pe tel si o chem;
mama: sta cu ala mic si-mi face si o gramada de treaba, la cel mare n-am avut posibilitatea;
job: am facut pe dreaq in patru si mi-am aranjat astfel incat sa-mi fac eu programul !! asta e cel mai important
gradinita: ala mare e acolo 11 ore pe zi, beton!!

ideea de baza este: degeaba ma relaxez eu in baie cu 'bulburuci" daca eu cred ca in casa lucrurile nu merg tocmai bine, mental nu ma pot relaxa, asa ca prima' chestie e sa mearga bine treaba in gospodarie dar nu neaparat sa fac eu tot, pe cine prind...il trimut sa faca o treaba .

mai trimit si vecinii la piata (sa nu radeti), o alerg si pe sor-mea sa faca diverse (cand o prind de la scoala), pe husband nu mai zic, etc.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si io, si io!

la mine situatie e si mai picanta - madam de 2 ani cu energie inepuizabila, servici full time - 8 ore fix pe zi insa, mama sau alta ruda la 2500km departare si insarcinata in primu trimestru de abia ma tin pe picioare.

raportez urmatoarele

- joia vine fata la curatenie si imi face casa bec. si calca si toalele
- am masina de spalat vase - o iubesc!!!
- eu in weekend doar spal rufe (nu stiu cum naiba se face ca imi ies vreo 4 masini in fiecare we) si fac de mancare
- in timpul saptamanii am obiceiul (prost) de a gati zilnic de care incerc sa ma dezbar, cel putin lunile astea cand sunt cazuta. deci ne orientam spre mancare chinezeasca, cartofi prajiti de la frituur (e o chestie nationala aici, nu e Mc, e totu natural si bun), pizza congelata, etc
- pe fi-mea am adaptat-o noi situatii si ii dam borcan seara cand noi mancam junkuri. s-a adaptat usor, nu mai cere "macale" cand i-e foame, cere "bo_can"
- tati face si el o gramada prin casa, am zile in care dorm si seara si noaptea, deci spala copilu si are grija de el.

in alta ordine de idei incercam in weekenduri sa nu mai iesim pe undeva ambele zile, mai ales ca acuma e soare si frumos. iesim de ex sambata si duminica stam cu burta la soare in curte. trambaleala plecatului de acasa si stresul ca nu ies pe usa la ora decenta ma ucid.

uitai ce e mai important: copchilu are program de somn, seara il culcam la 8.30 si dupa aia putem sta sa respiram si sa ne puneam motoarele pe 0. in we doarme de dupa amiaza cate 2 ore, timp in care ma mai reped la cumparaturi la supermarket, sau sa casc ochii in magazine. sau fac de mancare - si asta ma relaxeaza daca nu e contra cronometru.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Andries, aa, pai tu esti o fericita..la mine mama saraca vine destul de rar, iar atunci fac treaba(ce n-am putut face anterior)..iar altii disponibili, n-avem
acum si socra-miu este bolnav de cancer in faza terminala si este si mai greu...insa nu ma las doborata..si cre dca ma oboseste tare si lipsa efectiva de perspectiva, nu vad o iesire prea curand din situatie
acum, cand ne-am mutat am luat si noi masina de spalat vase, bravo celui care a inventat-o insa deocamdata nu ne permitem pe nimeni care sa ne ajte la erstul, da vom vedea
Alra, sarcina usoara

Mergi la inceput