ouale de Pasti

ouale de Pasti | Autor: alina_s

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Stiu ca s-a mai scris despre vopsitul oualor de Pasti, numai ca am o intrebare. In fiecare an citesc sfaturile voastre si cum fac, cum nu fac, tot decolorate imi ies ouale, abia daca sunt putin roz sau bleu. Niciodata nu reusesc sa le dau culoare frumoasa, gresesc undeva? Mentionez ca spal ouale inainte (cu apa, nu cu detergent) si apoi le fierb direct in apa cu vopsea (pe care o cumpar de la magazinul romanesc) si dupa 4-5 minute le scot si le streg cu un servet. Poate aveti ceva sfaturi, ca in fiecare an ma chinui si tot urate si decolorate imi ies

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

Nu se fierb in vopsea, e chiar toxic. Se fierb si apoi se pun asa fierbinti in vopseaua preparata cum scrie la prospect, de obicei cu apa fiebinte si o lingura de otet.
Inainte sa le pun la fiert le spal cu putin detergent de vase si le clatesc bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Si mie imi ies unele decolorate, cred ca depinde si de oua. Eu desenez pe ele cu markerul si ies f frumoase, si nici nu se mai cunoaste ca nu s-au vopsit bine.

http://b1.lilypie.com/CAyRp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

fierbe-le in suc de sfecla rosie.
daca vrei galbene fierbe-le cu coji de ceapa.




papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu le fac doar cu coji de ceapa rosie si ies minunate. E un rosu inchis natural si superb.

Cumpar oua maronii (nu cu coaja alba), le spal cu bicarbonat alimentar, fierb mai intai ceapa pana se coloreza apa rosie, apoi adaug ouale incet cu lingura sa nu se sparga, pun o lingura de sare si una de otet.
Le fierb apoi cam 20-25 minute.
Le dau fierbinti cu bacon sau un servetel cu ulei pt luciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

N-am vopsit niciodata oua, anul asta as vrea sa inmcerc si eu. Sunt binevenite sfaturile. Vopseaua trebuie sa fie de vreun fel anume, are vreo importanta? Cred ca am sa incerc si cu ceapa rosie, sa vad cum ies!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Cum zice si Mindy, ouale trebuie sa fie maro, atunci ies bine culorile, nicidecum albe, cele albe nu se coloreaza niciodata. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Eu anul trecut m-am distrat de minune impreuna cu Andreiul meu la vopsitul oualor.
Am gasit o metoda faina ,tot pe net.Ouale calde,aproape fierbinti,le-am infasurat in fasii hartie creponata de diferite culori,apoi le-am trecut prin otet pus intr-o farfurioara.Otetul scoate culoarea din hartie si vopseste ouale.
Se lasa sa se raceasca ,apoi se desface hartia,si se ung cu slanina.(sau ulei,dar mama facea cu slanina de cand ma stiu).
Ies foarte frumoase,in functie de ce culori folosesc,si au un efect marmorat superb.
Hartie am cumparat mai multa de la metro,am si pentru anul acesta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Da, da si eu tot cu hartie creponata le fac...Caut ceva prin toate librariile pana gasesc nuante diferite. Atentie: nuantele de hartie trebuie sa fie f f tari ca sa iasa frumos: adica mov inchis, albastru tare, verde inchis, rosu inchis, galben tare nu luati bleu, roz sau alte culori pastelate ca nu iese bine culoarea din ele.
La aceasta metoda ies mult mai bine ouale cu coaja alba, ies mai frumoase si culorile apropiate de cele ale hartiei, cele maronii se combina cu culorile si ies un pic deformate ca si nuanta (dar tot frumoase).
procedeul e simplu, ouale spalate bine (eu tot cu bicarbonat le spal) puse la fiert in apa rece cu sare (daca le puneti in apa fierbinte si ele sunt reci se vor crapa). Fierte la foc f f mic. Apoi imediat (ma rog, cand va permite la mana, sa nu va ardeti) le puneti in hartie. Decupez dreptunghiuri de hartie (astfel incat dreptunghiurile sa fie pe dimensiunea oului, sa puteti infasura oul complet in ele) si intr-o farfurioara de la cescuta de ceai pun otet. Trec dreptunghiul de hartie creponata prin otetul acela apoi asa ud il infasor pe ou (sa nu inmuiati f f tare hartia, doar o treceti prin otet un pic, ca altfel se rupe). Pun ouale pe un gratar la uscat. Cand hartia de pe ele s-a uscat complet, o inlatur si ung ouale cu un servetel inmuiat in unt topit sau ulei (sau slanina daca aveti). Ies superbe!

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

anul trecut mi s-au spart jumatate din oua la fiert, desi le pregatisem de cu seara....
Vopsele am incercat diverse, si primite din Germania, si de aici. E important ca ouale sa fie albe pentru ca "prinde mai bine"

Ingrid si Cristi 5 ani si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

Deci ne-am lamurit bustean ca-s albe, ca-s rosii, ca se spala cu detergent sau cu bicarbonat, se fac cu vopsea, cu hartie creponata sau cu legumele din dotare, cu otet, fara otet... nu mai ramane decat sa facem fiecare cum ne duce capul, daca nu ies bine anul asta, la anul sigur vor fi perfecte

Mergi la inceput