cum sa procedez?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Noideea, am inteles acuma de ce ai fost un pic "incisiva" cu soacra lui moruna...astepti si tu un bebelush (stress emotional deosebit) ! FELICITARI si tie si sotului si sa dea Dumnezeu sa nasti un copil sanatos !!

Cititnd pe forum ,ma regasesc de f multe ori in postarile voastre,ale celor mult mai tinere ca mine...eram si eu f. mult cum sinteti voi acuma,la virsta voastra...in timp. viata m-a "potolit", am devenit mai ingaduitoare, mai ponderata...de aceea incerc sa va impartasesc din experienta mea,pt ca acolo unde sinteti voi azi, eu am trecut si poate va folosesc ideile cuiva care a vazut/trait/patzit multe...

Penibila reactie a avut soacra ta...impardonabil, pt ca tu nu vei uita vorbele ei niciodata iar ea ar fi trebuit sa stie asta...

Oricum, nu conteaza prea mult...ceea ce conteaza e reactia sotului cind l-ai instiintat.El si cu tine va creste copilul, nu (aceasta)bunica .

Ai mare grija de tine,e atit de important pt sanatatea bebelushului.

Moruna, ai si tu grija sa nu te stressezi prea tare cu nunta,esti insarcinata in luna mare... bine era s-o puteti amina pina dupa nastere dar intr-un fel e bine pt ca copilul se va naste intr-o familie cu "acte in regula".

Cu bine,
Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mereu vor fi discutii de genul asta intre generatii.Degeaba spuneti 'eu n-am sa fac asa, eu am sa respect, si am sa-mi cunosc locul, si..." ei bine, vor aparea alte motive pentru care nurorile noastre ne vor balacari pe site-uri.

De la distanta, mie mi-e usor sa inteleg. Femeia de 60 de ani,trecuta prin comunism, care a muncit pe branci ca sa-si poata puna perdele si covoare, si pentru care un covor reprezinta un lucru de pret ce-l stapanesti toata viata, a dorit sa faca o surpriza placuta. Pentru ca asa si-ar fi dorit si ea sa "pateasca" de la socrii ei, la timpul ei. Dar pe saracia de atunci cine sa-i fi dat un colt de paine...

La timpul ei, ea s-a revoltat impotriva parintilor ei, care trebuiau sa-si "dea acordul" sau "sa-i aleaga" partenerul de viata. Noi nu mai avem problema asta, avem altele: perdele si covoare. Copiii nostri vor avea, probabil, frustrari cand noi nu vom intelege ca ei vor sa se mute in apartamentul propriu la 10 ani. Cine stie? In fond, nimic nou sub soare ci doar evolutie.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Multzumesc pentru urari!
Da chestiile astea sunt lipsa de tact si de educatzie.

Un om cu bun simt, ar fi simtzit momentul, si indiferent de ce gandea trebuia sa se rezume la un simplu : "Sa fie intr-un ceas bun. Felicitari!" sau ceva de genul.

Ceea ce a spus pentru mine, in afara ca a cazut in ochii mei extrem de mult, m-a facut sa regret ca i-am spus. Stii parca itzi ia din elan, din bucurie. Si pentru mine a fost si un semnal de alarma. Probabil ca nu prea am sa accept sa se ofere sa ne ajute sa-l creshtem, in nici un fel.

Poate ca o sa am mai multa minte sa nu-i intorc gestul in timp, sau sa nu-i port ranchiuna, dar eu consider ca ar fi trebuit sa-i fie alaturi fiului cu o vorba buna. S-a pus efectiv in genunchi la patul ei sa-i spuna si era euforic. E-a i-a taiat tot elanul. Am simtzit ca parca l-a dezamagit raspunsul ei.

Daca asha s-a purtat si alta data....!!!! Mi-e mila de sotzul meu. Ea e o femeie destul de rece. Asta e iar un semnal de alarma.

Sotzul meu mi-a mai spus nishte chestii legate de ce va avea grija sa nu se petreaca intre cei mici, acum ca vor fi doi, lucruri pentru care el a suferit si care va avea grija sa nu se repete, situatzia fiind foarte asemanatoare.

O astfel de fapta te pune in garda. Te face sa iei aminte. Sa deschizi ochii, sa intzelegi unele lucruri care pana atunci erau neclare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Moruna, din nefericire soacra-sef este abuziva. Asa ca alege: ori este ea fericita si tu plangi ori viceversa.
Trebuie sa discuti cu sotul si sa-i spui ca de acum inainte va trebui sa astepte expres sa o solicitati voi pentru ceva.
Nu uita ca in curand vine BB si te trezesti ca se instaleaza la carma si iti creste si educa copilul.
Imi pare rau dar acum inainte de casatorie si nunta va trebui sa discuti cu sotul si apoi cu mama lui.
Toleranta zero la soacra, altfel vei avea un menaj in 3.

De ce nu ati invitat-o si pe mama ta la Iasi de sarbatori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

@Moruna: te inteleg foarte bine si stiu cum e cand simti ca dai pe dinafara din cauza soacrei. Nu vreau sa-ti spun decat vreo doua lucruri (care, probabil, se regasesc si in celelalte posturi dar care sunt importante pentru mine).
In primul rand, m-a durut faza cu mama ta ramasa singura acasa de sarbatori. Mama mea e tot singura - tatal meu a 'plecat departe' acum 7 ani, el fiind omul pe care l-am iubit cel mai mult pe lumea asta - dar n-as lasa-o in vecii vecilor singura de sarbatori. N-are decat sa faca soacra-mea apoplexie. Ori vine mama cu noi la socrii mei, ori vin eu impreuna cu sotul meu (care a stiut de cand m-a luat ca eu pe mama n-o las orice-ar fi) la ea. Te rog sa nu crezi ca dau lectii - pur si simplu inteleg foarte bine situatia ta si inteleg si cat de greu iti e.
In al doilea rand, oricat te-ai certa cu soacra sau oricate ai inghiti de la ea, nimic nu se va rezolva pana cand n-o sa intre in scena sotul tau. El ar cam trebui sa-i puna in vedere niste chestii. La mine sa intampla cam asa: ma imbufnez cand soacra-mea isi permite sa vina nepoftita in casa noastra si ori ii zic eu personal vreo marlanie ori ii zice fi-su una si mai gogonata.
@Cristiama: ma distreaza la nebunie povestile tale socrelesti (le citesc de multa vreme) si apreciez discursul tau scurt si cuprinzator. Inutil sa precizez ca multe mi s-au intamplat si mie (cu mici variatiuni). Ultima chestie care m-a scos din minti a fost sa-mi aduca un popa in casa (e teriiiiibiiiil de credincioasa) cand noi nu eram prin preajma ca sa sfinteasca cuibusorul de nebunii. Eu cam trebuie sa nasc pana pe 27 si desi i s-a spus foarte clar ca ne ducem toti trei la mama o perioada - ce s-a gandit ea? Stai ca te fac eu sa vii aici, unde am eu cheie si pot veni oricand sa te controlez.
Ca sa ma apar dinainte de pacifistele care ma vor dojeni ca nu ies in intampinarea soacrei, precizez urmatoarele: 1. mi-ar fi placut sa fiu intrebata daca doresc popa in casa (dar nici n-am tacut); 2. nu sunt atee, dar nici ipocrita (cum e soacra-mea, care tine post ca sa faca economie si cand te invita la ea, iti numara dumicatii).

In concluzie, cred ca e adevarata faza cu 'capul aplecat, sabia nu-l taie', dar mie nu mi se potriveste.

Nu dati prea tare ca stau sa nasc si o sa ma aveti pe constiinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia81 spune:

Buna. Nu stiu cum sa va numesc norocoaselor sau nefericitelor pt ca la mine e total invers.Am nascut acum 3 saptamani un baietel frumos si mai am o fetita de 7 ani.Si noi neam casatorit pt ca eram gravida si de foarte tineri.Insa ne iubim si ne-am dorit inca un copil sa ne intregeasca vietile.Cat despre socrii mei pt ca nu pot sa spun numai soacra sunt niste oameni reci care nu au nici o dorinta sa-si cunoasca nepotii.Si nu e vorba numai de noi pt ca mai are 2 nepoti si tot aceiasi poveste este. Cu singura diferenta ca nora cealalta ii viziteaza.Eu ma duc la sarbatori la ei ,servesc o prajitura si un pahar de suc,schimbam niste banalitati si asta e tot. Mentionez ca nu si-a vazut nepotul inca.In schimb mama si-ar sufletul pt nepoti si ma ajuta f mult si chiar daca cateodata as vrea sa fac lucrurile in felul meu ,o iubesc atat de mult incat ma inchin in fata experientei ei pt noi ,acasa ,am fost o familie destul de reusita si e meritul ei.Deci fiti mai ingaduitoare cu soacrele prea '' binevoitoare '' ,in fond poate vor ce e mai bun pt copiii lor ,asa cum noi vrem pt copiii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Noi facem asa:prima zi de sarbatori mergem la mama sotului meu, a doua la ai mei sau invers, oricum nu sarim pe nimeni! Si stam toti in localitati diferite! Uneori ne combinam, adica merge soacra cu noi la ai mei sau ai mei cu noi la soacra(care este vaduva si singura)! Eu zic sa vorbesti cu sotul tau ce nu-ti convine, iar un mic ajutor din partea soacrelor nu strica! La noi in familie s-a stabilit inca dinainte sa ne casatorim ca vom pastra legatura cu ambele familii dar nimeni nu se va baga in familia noastra! Asa ca am cumparat si renovat apartament fara ajutoare desi eram gravida in luna a7-a cand ne-am mutat, ajutorul ni se acorda numai cand il cerem (dar nuprea l-am cerut) si daca se poate(financiar vorbind, cel putin nuprea poate sa ne ajute nimeni)! Totul depinde de voi!

mama de 1 an si 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

@Claudia81: habar n-ai ce noroc ai! Ti-o dau pe soacra mea, o vrei? Eu m-as intelege de minune cu soacra ta, din moment ce ea nu se baga iar eu nu pot fi ingaduitoare. Sigur ca poti sa vrei ce e mai bun pentru copiii tai dar poti sa faci asta fara sa vii nepoftita intr-o casa care nu e a ta, sa-ti bagi nasul in lucruri care apartin altcuiva, sa le schimbi locul, sa speli chiuveta din bucatarie cu carpa de sters pe jos, sa intri incaltzata in baie, etc etc etc.
Eu as zice ca in conditiile date, mi-ar prinde foarte bine o soacra ca a ta.
Tie ti-ar fi placut sa cumpere soacra lucrusoare pentru copil fara sa te intrebe macar ce ti-ar placea (cum i s-a intamplat Morunei)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Fetelor,nu am citit decit 2 sau 3 pagini din subiect,scuze daca repet ceva.Voiam sa va spun ca mie si mama si soacra imi dau dureri de cap rau de tot.Explodez,imi pare rau,ele nu se supara (in fata mea)...Ma trezesc si eu ca imi aduc o gramada de hrana inutila(desi le amenint ca ajunge la tomberon!),si obiecte inutile,si sfaturi inutile,si...si .Dar sint ale mele,fetelor,si mama si soacra.Ma suporta asa cum sint,cu toate hachitele mele,asa cum si eu de multe ori le suport pe ele.Si cind imi "cer eu scuze" , la soacra ,ii spun din suflet ca e normal sa o iubesc pt ca l-a nascut pe barbatul meu.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fetelor, ca tot au fost Pastele am avut "onoarea" sa o am pe soacra in vizita de 2 ori.
Si stiti ce am descoperit? Am intoleranta la soacra. O data o mai suport, da doua zile la rand e prea mult!

La prima vizita juma de ora ne-a intrebat ce vrem sa mancam la ea a doua zi. Eu nu prea manac carne, oricum nu porc si nici maioneza.
Si o rog sa faca orice legume fierte sau coapte pt mine, daca tot m-a intrebat!
Si-mi zice soacra: indiferent ce vrei eu tot sarmale si salata beuf iti dau! Poftim? De ce ma intrebi 30 de minute CE VREU SA MANANC daca oricum nu tii cont!
Pana la urma nu ne-am mai dus.

Mergi la inceput