cum sa procedez?

cum sa procedez? | Autor: moruna

Link direct la acest mesaj

nici nu stiu cum sa incep...soacra mea are tendinta de a controla viata tuturor si acest lucru ma cam scoate din minti.stiu ca nu e un lucru deosebit ca o soacra sa faca asta dar vreau sa stiu cum sa fac sa capat fraiele inapoi.cateodata ma gandesc ca eu exagerez si ca de fapt ea nu face nimic special.eu cu sotul locuim acum in delta dar avem un apartament la iasi in care soacra are acces.s-a hotarat sa faca niste modificari(parchet ,geamuri)chestii de astea.nu asta e neaparat problema,dar pe mine nu m-a intrebat absolut nimic...voiam macar din politete sa ma intrebe ce culoare vreau la mocheta....ceva.am multumit frumos ca m-a scapat de alergatura si de santier si am inghitit in sec.
peste o luna vom avea un bebe mic...soacra fara sa intrebe a si cumparat patut si mare parte din hainute.nu e o problema mare(am scapat de unele cheltuieli)dar eu imi doream foarte tare sa merg cu sotul meu sa alegem lucrusoarele pentru cel mic.ma gandesc ca deja ca si-a facut planuri si unde va merge cel mic la scoala.
se comporta uneori de parca eu sunt incubator si fiul ei e inca prea mic sa ia decizii importante si de parca inca ar fi cavaler...sotul meu de aceea a si ales sa vina tocmai aici in delta ca sa poata sa stea mai linistit.el nu vrea sa se certe cu ea pentru ca va cadea in cealalta extrema si va inceta orice interactiune cu noi.chiar daca mie nu imi convin anumite lucruri nu imi doresc in nici un caz sa se ajunga la asta pentru ca totusi e mama lui.simt ca ea inca nu vede in noi o familie si asta pentru ca eu sunt foarte tanara si cred ca se gandeste ca nu sunt in stare de asta....nu stiu....chiar nu stiu.

de cand sunt cu sotul meu toate sarbatorile le-am facut cu ei,desi mama mea ramanea singura ...ca nici sot nu are.nu a zis niciodata nimic ,dar stiu sigur ca o doare ca o las singura ,singurica...de revelion a stat cu pozele noastre pe masa.si tot soacra-mea e nemultumita.tot ce inseamna eveniment important se petrece la iasi ca acolo are sotul meu familia...eu ca o soata adevarata il urmez si tot soacra-mea imi zice ca sotul meu s-a salbaticit.
cand i-am dat vestea ca va avea un nepot noi nu eram inca casatoriti...prima ei intrebare a fost "e din greseala sau planificat?"cand i-am zis ca era planificat s-a suparat ca nu i-am zis si ei.in urmatorul moment a inceput sa faca planuri de nunta fara sa ne intrebe pe noi ceva.cand i-am zis ca facem actele( pentru fiul nostru,nu din alte motive) si atat ....fara petreceri,neamuri si de astea a zis ca suntem salbatici.nu tine deloc cont ca am si eu familie ca doar nu sunt fiica ploii...si ca am si eu ceva de zis.astea sunt cateva din chestiile care m-au scos din sarite....
poate ca sunt doar eu un pic exagerata si in cazul asta va rog fara menajamente "dati-mi una dupa ceafa" sa ma trezesc la realitate.dar daca totusi am dreptate va rog dati-mi un sfat cum sa mai micsorez din acapararea asta a ei fara sa ajungem la ceva urat!!!va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Cred ca ceea ce ti se intampla este comun la noi toate in ceea ce priveste relatia soacra- nora, mai ales la inceputul unei casnicii.
Din ceea de am citit, imi dau seama ca intre voi doua lipseste clar comunicarea. Tu ar trebui sa te apropii mai mult de ea si sa vorbesti, sa ii spui ca ii esti recunosccatoare pentru ceea ce face si ca se implica pentru voi, dar ca ti-ar fi facut placere sa participi si tu activ, la cumpararea de lucruri pentru bebe sau pantru casa.
Din ce povestesti, soacra ta mi se pare absolut o persoana cu intentii bune care va vrea aproape. De tine depindea ca mama ta sa faca sarbatorile cu voi. De ce n-ati invitat-o si pe ea cu voi? Nu cred ca soacra ta ar fi avut ceva impotriva mai ales ca spui ca mama ta sta singura. Sunt sigura ca ar fi inteles, iar impreuna se putea gasi o solutie. Deci, parerea mea e ca ar trebui sa comunicati un pic mai mult, iar tu sa ai pozitia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu trebuie s-o mai lasi singura pe mama ta de sarbatori, ia-o cu tine, daca esti binevenita in casa soacrei ar trebui sa fie la fel de bine primita si mama ta, daca tot e reuniune de familie. Ele se cunosc, nu?
Sarcina usoara pana la capat si nastere usoara si nu te distanta de mama ta, nu ezita s-o ai alaturi ori de cate ori simti nevoia si gandeste-te ca bb care vine are doua bunici, nu doar una si pe amandoua are dreptul sa le cunoasca. Daca ai o relatie buna cu mama ta, e pacat sa nu petreceti mai mult timp impreuna.

Concursul "Clipe de viata 2007" www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

desi ai vrut sa faci sa fie bine, ti-ai facut-o cu mina ta...

pai nu stiu, eu nu-s un temperament coleric, dar si la faza cu apartamentul, si la cea cu hainele copilului, eu as fi facut scandal mare. asta ca sa nu mai spun ca nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa fac revelionul la soacra-mea, daca mama ar fi fost singura acasa; pai ori cu tot cu ea, ori la ea, ori la prieteni...e mai putin nedrept sa te duci de revelion cu prietenii si sa ramina mama singura, decit sa te duci la soacra-ta...eu cel putin asa simt...

cel mai mare 'pericol"este ca "asa cum o inveti, asa o s-o ai". daca acum ii permiti asta, cind va veni copilul probabil ca vor aparea mult mai multe frecusuri. incet incet va dori ca la tine acasa totul sa se faca "asa cum trebuie' (adica asa cum considera ea) pentru ca oricum "ea stie mai bine" iar voi "habar n-aveti, ca sinteti tineri".

p.s. asta nu inseamna, din start, ca soacra-ta e afurisita. inseamna ca trebuie sa-ti amintesti ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

Incerc sa ma pun in pielea ta si in mare parte reusesc,la mine mama e cea care face tot....dar absolut tot ca sa ne fie noua bine si pt ca e mama si imi stie gusturile eu una nu ma supar deloc .Am intrebat-o o data de ce nu imi zice si mie cand vrea sa ne faca cate o surpriza...si mi-a zis ca nu ar mai fi surpriza .De ce nu incerci sa o iei ca pe o bunavointa "gesturile" soacrei tale? Zici ca a deranjat-o ca nu a-ti facut nunta ....pai peste ani si ani vei fi si tu la un momendat soacra ,vei vrea sa-i fie copilului tau bine ...deci nu judeca .Si intradevar eu cred ca marea voastra problema e comunicarea ....
p.s: daca mama ta ar face ce face soacra ta ....ai mai judeca?

http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Eu cred ca pur si simplu nu poti sa apreciezi gesturile pe care le face soacra ta.

Eu mi-as dori ca soacra mea sa le fi cumparat macar o mica atentie copiilor mei si asta ca sa stiu ca simte ca ei exista.
Parerea mea este ca, multe dintre voi (am urmarit si alte subiecte) nu stiti sa vi le apropiati pe soacre, nu stiti sa le deveniti prietene. Din start e "soacra" si e "poama acra". Daca a cumparat mobila si haine copilului, "de ce a cumparat?". Daca nu cumpara, "de ce nu a cumparat?". Niciodata nu e indeajuns de bine pentru nora, care le stie mai bine pe toate.
Moruna, daca cea care ar fi facut toate aceste gesturi fara sa iti ceara parerea, ar fi fost mama ta, la fel ai fi reactionat??
Hai sa fim seriosi, tu singura ai spus la alt subiect ca esti "mofturoasa". Cred ca te alinti si cauti nod in papura (ca tot esti in Delta) si poate il si gasesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naiuta spune:

Nu uita niciodata ca ea este mama sotului tau.A obosit mult in viata crescandu-l pe sotul tau, mai ales ca si tu vei fi mama asta poate te v-a ajuta sa-i ierti unele greseli.
Sunt deacord cu cineva care zice aici ca cum o inveti asa v-a fi.
Singura niciodata nu vei reusi sa lupti contra ei cu sotul insa impreuna veti reusi.
Sa te apropi de ea sa o faci sa te iubeasca ar fi mai bine.Contra ei singura sa nu te apuci.
Asa sunt mamele pentru ele copii vor ramane mereu copii.
Daca vrea sa inoiasca casa voastra si ea lucruri pt. BB se vede ce mult i-l asteapta.
Ea conside ca asa e bine sa se nasca copilul intr-o familie asa este de fapt mai bine.
Asa facea si soacra mea.
Voia sa cumpere mobila pe placul ei.Culoare inchisa la canapea de multe ori nici nu ma intreba cum sa aranjez mobila,o punea singura unde credea ca e locul.
Intr-o zi i-am zis sa o opreasca ca daca nu cu ea v-a trai in casa nu cu mine.Daca ea se simte bine acasa la mine sa traiasca eu nu ma simt acasa.
Am format niste hotare peste care nu vroiam sa treaca insa multe am inghitit sa avem o relatie cat se poate normala.
De mobila i-mi zicea ca pe aia nu se vede praful.
De canapea spunea ca pe culoarea inchisa nu se vede daca copii varsa orice.
Atunci eram nervoasa dar azi vad cata dreptate avea.Azi vad ca am fost rea.Daca fiul se va insura oare nu ma v-a durea daca nora face la fel ca mine? sigur DA.
Pentru copii este foarte important bunicii incearca sa pastrezi legatura cu ea.
Bineinteles nici pe mama ta nu o lipsi de fericirea de a fi cu voi.
Zi clar Craciunul insta cu tine la anu' cu mama.Trage si tu niste hotare peste care nu o lasi sa treaca.
Gandestete ca poate pe tine chiar daca nu te agreaza pe copii tai i-i adora si datoria acestora te va placea.
Incearca si tu sa te apropii de multe ori in suflet soacrele considera oarecu o "fica"sotia fiului.

Fi rabdatoare si vezi daca se poate daca nu icercati sa stati departe de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Tu ai face tot ce a facut ea, pentru cineva de care nu iti pasa??
Super soacra.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Voi chiar ati fi fericite sa va aranjeze soacra casa fara sa va intrebe ce vreti? Probabil atitudinea asta de iubire rezulta din apropierea Pastelui ca altfel nu pricep.

Soacra ei are tendinte de controla viata lui fi-su(si implicit a ei). Sa fim seriosi, este buna de pus pe rana ca nora nu isi face nici o sarbatoare cu mama ei care e singura? Mie asta mi se pare cel mai grav. Alta data fiecare la rudele lui sau un drum colo un drum dincolo.

Si chiar si la detalii...cred ca o femeie insarcinata poate decide de are patut vrea. Soacra a avut ocazia cand a avut copiii ei. Ca asa ajunge la 50 de ani si nu reuseste sa isi aleaga nici un castron la bucatarie ca stie soacra mai bine.

Solutia e trasarea limitelor prin sot. El trebuie sa priceapa ca tu esti nemultumita si sa schimbe situatia. Concret sa decideti unde petreceti sarbatorile echilibrat si sa ii spuna mamei lui ca pentru deciziile legate de viata voastra trebuie sa va intrebe si pe voi.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

multumesc pentru raspunsuri!!!norocul meu este ca sotul meu ma sustine.eu in nici un caz nu vreau sa il indepartez de mama sa ca e mama lui si nici mie nu mi-ar conveni sa imi faca el mie asta.cu mama am o relatie foarte stransa...ea este singura mea prietena si vorbim despre orice.nu am indepartat-o de mine numai ca sarbatorile ni le-am petrecut departe una de cealalta.
si eu incerc sa imi imaginez daca ar face mama lucrurile astea cum as reactiona...cred ca as fi un pic mai permisiva dar tot nu mi-ar placea sa faca toate astea fara sa ma intrebe.nu imi doresc sa nu le mai faca sau sa nu se implice in viata noastra deloc ci doar sa ma mai intrebe cateodata ce imi doresc si eu.stiti ca uneori binele pe care il consideri tu bine nu este intotdeauna tocmai ce isi doreste celalt.
sotul meu mi-a zis ca asa e mama lui si a incercat si de multe ori a reusit sa controleze viata tuturor din familia ei...sot,copil,sora,verisoara...pe majoritatea dintre ei. si cred ca acum nu se poate abtine.mie mi-e teama ca nu cumva eu la un moment dat sa nu rabufnesc si sa fac lucrurile mai nasoale decat sunt acum.deocamdata am tacut si am inghitit in sec.sotul meu a observat singur cand nu mi-a convenit ceva pentru ca lui nu i-am reprosat niciodata lucrurile astea.
am uitat sa va spun ca la cununie chiar daca i-am zis ca nu vrem tam-tam a invitat fara sa ne spuna o groaza de lume.no problem!dar la mine nu va veni decat mama.ma voi simti" minunat"...ca nici timp sa imi aduc restul familiei nu-i ca vestea asta ne-a dat-o aseara...pana la cununie mai este doar foarte putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

In ce fel a oprit-o sa nu petreaca sarbatorile cu mama ei? Nu i-a lasat sa plece sau cum?
Poate ca nu am citit eu cum trebuie.

Cat despre patut si eu am primit unul ianainte sa nasc copilul care nu mi-a placut si l-am dus inapoi la magazin.
Iar dacac nu ii place si nu ii place o opreste cineva ca isi cumpere ce ii place?

Mie mi-ar prinde bine ceva ajutor, mai ales fara bani, dar din pacate aici greseste soacra, eu nu as oferi acel ajutor decat cand mi l-ar cere.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput