Am si eu o rugaminte.Ati putea sa-mi spuneti si mie cum e cu indemnizatia aceasta pentru copii si cu concediile acestea prenatal si postnatal?
Am citit ceva dar nu cunosc legile si nu stiu sa le interpretez...sa va spun situatia mea.
Pana in 31 Octombrie 2007 am lucrat la o firma timp de 2 ani si 6 luni. Din 1 Noiembrie 2007 m-am mutat la alta firma unde sunt angajata si acum. In timpul cand am facut transferul am aflat ca sunt insarcinata. Patronii actuali au stiut de la inceput ca sunt gravida si au fost de acord sa ma angajeze.Acum am 29 de saptamani(in luna a-7-a)si nu stiu e obligatoriu sa imi iau concediul prenatal?? Daca da ,cine mi-l da??
O sa beneficiez de indemnizatia pentru copil??
Cum se procedeaza??
Va rog din suflet daca stiti sa-mi spuneti si mie.
Concediul prenatal + postnatal este de maxim 126 zile. Nu este obligatoriu sa iti iei prenatal, poti sa iti iei toate cele 126 zile dupa ce nasti daca te simti bine si poti merge pana in ultima zi la birou ( eu asa am facut).
Concediul ti-l da medicul de familie, lunar, trebuie doar sa ii duci copie dupa certificatul de nastere al copilului.
In baza acestui concediu, firma la care lucrezi iti va calcula indemnizatia de maternitate si ti-o va plati lunar, urmand sa isi recupereze acesti bani de la stat.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)