cand unul din soti are salariul mai mare
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
quote:
Originally posted by hoppe
Astazi s-a terminat divortul.
Mereu imi spunea sa am eu grija de casa, de copii, sa ma multumesc cu serviciul pe care il am (cercetare) ca de partera materiala se ocupa el.
Uite ca am ajuns la divort pentru ca omului nu i s-a parut corect ca numai el sa aduca partea substantiala.
In viziunea lui eu am stat de pomana 16 ani. Grija pt casa, copii, scoala...etc nu se pune la socoteala pentru ca toate ac nu au produs bani.
Asa ca...
anna
Stiu ca nu te incalzeste, dar ori stie, ori va afla ca nu are dreptate. A vrut sa plece si si-a facut damblaua.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
hoppe spune:
Draga Rufus, ba ma incalzeste ceea ce imi spui.
Trebuie sa inteleg ca nu am avut vina.
Am spus si la subiectul deschis de mine.
Dupa sedinta de divort a tinut in mod deosebit sa imi spuna ca am fost o femeie de nimic, dar chiar de nimic, ca am fost o proasta langa care nu merita sa stea.
Asa imi trebuie daca nu am deschis ochii si am acceptat sa duc totul in spate si sa-mi sacrific viata profesionala.
Pana la urma, cel mai bine este sa fii echilibrat si in viata sa nu-ti doresti sa fii perfect.
Eu am vrut sa fiu o mama si o sotie perfecta si de mine am uitat.
Are dreptate, poate chiar am fost proasta.
quote:
Originally posted by Rufusquote:
Originally posted by hoppe
Astazi s-a terminat divortul.
Mereu imi spunea sa am eu grija de casa, de copii, sa ma multumesc cu serviciul pe care il am (cercetare) ca de partera materiala se ocupa el.
Uite ca am ajuns la divort pentru ca omului nu i s-a parut corect ca numai el sa aduca partea substantiala.
In viziunea lui eu am stat de pomana 16 ani. Grija pt casa, copii, scoala...etc nu se pune la socoteala pentru ca toate ac nu au produs bani.
Asa ca...
anna
Stiu ca nu te incalzeste, dar ori stie, ori va afla ca nu are dreptate. A vrut sa plece si si-a facut damblaua.
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
anna
mariamunteanu spune:
Hoppe, te-am prins si aici . Nu mai crede minciuna asta ca esti femeie de nimic. A fost un pretext. Daca erai femeie de cariera, ti-ar fi reprosat ca nu ai fost mama buna. Ar fi gasit alte motive.
Elise spune:
exact- pina la urma perceptia despre "meritele" intr-o casnicie este atit de subiectiva, incit orice faci dumnealui este foarte probabil sa nu-i convina, daca e axat pe mofturi.
Exul meu... n-a divortast el, divortez eu, dar asta pe baza a n ani de scandaluri ca aduc eu bani , daaaar ... nu pun muraturi!! De exemplu! Si bunica-sa facea muraturi in casa! Nu cumpara! Aia femeie!
Desigur, uita sa spuna ca asta se intimpla acu' 40 de ani, si ca bunica era pensionara cind a cunoscut-o el. Altfel, tot respectul pentru ea, numai ca el nu pe bunica-sa a a luat-o de nevasta.
Sa iti mai dau exemple?
Crezi ca daca erai femeie de cariera te aprecia mai mult?
Strimba oricum din nas la fiecare promovare de-a ta, probabil... considera ORICUM ca tot ce faci tu e mult mai simplu decit ceea ce face el, ca doar EL este buricul pamintului, nu tu.... indiferent cit de lipsit de argumente este, tot EL e mai frumos, mai destept si nemaipomenit. Chiar daca sta toata ziua in vf. patului si se uita la filme si iti papa banii, tot EL e cel mai grozav, care iti face o favoare ca sta cu tine.
Nu discutam de oameni rationali, aici.
Discutam de barbati frustrati. Adica reversul unui om rational.
Asa ca n-ai ce sa regreti.
Eu din experienta asta am invatat ca nu trebuie sa fac nimic pentru nici un potential el si sa "merit" nimic, a iubi nu e un premiu pe care il castigi pentru buna purtare. Nu tine de cat investesti intr-o relatie. Tine de materialul celuilalt. Nu de tine.
violeta69 spune:
Elise
eu puneam si castraveti,faceam zacusca,dulceturi,compoturi,etc,etc...plus bucatariseala,plus copil,plus bani...nu cat el,da'erau...
si ce daca?
asta fac toate femeile,cica...ce marelucru fac eu?!(adica,pun castraveti,zacusca ...alea-alea....si ce daca?)...
deci?!nu conteaza...poti sa mergi si-n maini ca tot nu e bine....
eu zambesc acum,dar atunci eram tare stresata......ca asa o fi...TOATE femeile pun castraveti,ce mare lucru fac eu?!credam ca sunt defecta
acum nu-mi mai pasa...
nici nu mai pun castraveti,nici nu mai fac zacusca,nici dulceata si nici compot...placintele ingrasa ,gogosile la fel
prefer sa merg sa-mi cumpar un parfum
si castraveti se gasesc...si gogosi
no,dar mi-a trebuit ceva vreme sa ma dumiresc
asa ca....banii poti sa ai cu carul,uneori e degeaba!!!
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
alexa_m spune:
quote:
Initial creeata de miriama
[acum de curand, un caz cand dupa multi ani de casnicie sotul se trezeste sa-i "dea peste nas" sotiei ca el castiga banii si face ce vrea cu ei. Iar ea nu se poate opune. Cum e pe la alte case?
In cazul meu e simplu. Banii sunt la comun. Noi ne-am mutat impreuna din prima zi si lucrul asta a venit de la sine. Eu eram studenta pe atunci, dar primeam bani de la parinti. El era salariat deja. Nu s-a pus niciodata problema banii tai si banii mei.Poate si din cauza ca stateam in apartamentul meu, dar oricum ar fi ,nu am avut discutii pe tema cine castiga cel mai mult, ci mai degraba, cum sa facem sa castigam mai multDeocamdata el castiga mai bine momentan, dar sper sa-l depasesc in viitor...Si nu zic asta din frustrare sau mai stiu eu ce, ci doar pentru ca-mi doresc sa ne fie mai bine.
Si ca sa-ti zic cum e si pe la alte case decat a mea...dintre apropiatii nostri stiu doua cupluri in care fiecare e cu banii lui si isi impart cheltuielile,dar proportionat.Ceva de genul: hai ca platesc eu facturile astea ca sunt mai scumpe si tu pe celelalte doua ca ai salariu mai mic.Am ramas muta prima data cand i-am auzit. Dar lor asa li se pare corect si asa le e bine.Si sunt casatoriti cu multi ani inaintea noastra si se inteleg foarte bine.Si mai stiu un cuplu, tipa a facut 3 facultati si sta acasa si are grija de copii, dar el castiga enorm. Toata lumea s-a mirat si a judecat-o : cum sa stai acasa, trebuie sa ai si tu un rost in viata? Dar ei vad altfel lucrurile, considera copii cel mai important lucru din viata lor si ca cineva trebuie sa stea mai mult pe acasa ca sa aiba grija asa cum trebuie de ei.Si sunt foarte fericiti asa.
Deci eu cred ca depinde de fiecare cuplu in parte, nu exista o reteta universala.Important este sa se inteleaga bine.Si asta nu tine numai de bani.In situatia pe care ai prezentat-o tu la inceput e clar ca ceva scartaie, iar faptul ca ii reprosaza partenerei acel lucru arata ca nu o mai respecta, o desconsidera...
larissa_79 spune:
elise si violeta, m-am amuzat citind postarile voastre! hihihihi!
Cand sa mai pui si muraturi cand abia am timp sa fac o lingura de mancare. Eu chiar nu am timp de muraturi, dulceturi si alte cele. Nu ca nu as vrea dar nu am timp. Trebuie sa fac si bani. Sotul meu are chiar un salariu mare...dar stiti si voi cum e ca mereu trebuie bani pentru diverse plus rata la casa...etc. Al meu e genul de om care mananca ce ii pui in farfurie. Numai sa ii pui ceva, gatit de tine sau adus de la market. Aduce si el ce e de pus in farfurie daca ii spun, no problem. Cateodata ma si enerveaza ca nu e mai pretentios!
Sigur ca se bucura ca un copil cand vede mancarica calda in farfurie, iar pe mine ma face fericita, bucuria lui. Intelegeti despre ce vorbesc nu? Pentru mine a gati cand am timp si chef pentru noi e o adevarata placere, desi recunosc ca prefer sa tzacan la laptop ( treaba desigur) decat sa gospodaresc. Probabil ca daca mi-ar impune sa fac mancare ar primi "racituri" in fiecare zi.
Legat de cine castiga mai mult, la noi a fost mereu o alternanta dar spre bucuria celuilalt. La inceput diferena era imensa. Eu abia ma angajasem. L-am ajuns si depasit in 2 ani. Apoi a luat el un avans semnificativ. Si tot asa...spre bucuria noastra ca familie. Sotul meu nik nu cheltuie. Daca ia salariu azi si timp de 20 de zile nu ii zici sa cumpere nimic o sa aiba toti banii intacti pe card. Bine minus ceva maruntis, dar nesemnificativ. Noi nu ne-am certat niciodata de la bani. Au cam fost mereu pe carduri, poate si de asta. Nu suntem nici unul genul care sa arunce banii....eu mai am scapari dar nu zice nik :) Si kulmea cand vad ca am toata libertatea sa ii gestionez pe toti, pe bune sunt mult mai responsabila decat daca mi-ar pune restrictii.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Rufus spune:
hoppe, am citit ce ai scris si la celalalt subiect. Nu e vorba sa-ti dau sau nu dreptate (mai ales ca nu cunosc decat versiunea ta).
Insa modul de comportament al sotului tau (fost) dovedeste o boala mentala. Balansul intre "esti un nimic" si "eu nu vreau sa divortez" dovedeste chestia asta. Chiar nu merita sa incerci vreo explicatie. Chiar si faptul ca ai pierdut atatia ani devine un avantaj daca incerci sa-ti imaginezi ce viata ati fi avut sa zicem pe la 60 de ani, cand el ar avea o pensie buna, iar tu ai sta cu mana intinsa. Ai fi avut ocazia sa iesi la cersit.
Problema banilor este un pretext si la tine nu s-a dovedit contrariul, sotul tau a cautat si a gasit o partida de sex, restul nu mai conteaza.
Ca sa mai atenuezi din debusolarea ta, gandeste-te ca asta nu e cel cu care te-ai maritat, l-ai iubit si ai facut copii. Dintr-un motiv oarecare acela a disparut. Poti sa-i plangi disparitia, e de inteles. De asta trebuia sa scapi, era un strain, care nu avea de-a face cu tine. I-am spus asa cuiva, mai demult, aici pe forum. Mi-a dat dreptate si, mai mult, s-a linistit brusc. Nu atunci isi pierduse dragostea, pierderea avusese loc mult inainte. Fara sa-si dea seama...
De fapt, unii oameni cauta (si gasesc) cele mai umilitoare scuze atunci cand vor sa se justifice.
Clover spune:
hoppe, iti spune toate astea ca sa se convina pe sine ca a facut o alegere buna si sa te raneasca. De, tu i-ai stricat apele ca lui ii era bine asa. De nimic e el ca nu e in stare sa accepte ca a gresit.
Nod in papura se gaseste oricand.
If all else fails, look cute.
hoppe spune:
Ma mananca palma sa scriu si aici.
S-a pronuntat divortul, din vina lui.
Acum plange ca l-am distrus.
anna