cand unul din soti are salariul mai mare

cand unul din soti are salariul mai mare | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Cum se manifesta diferenta de salarii dintre soti, asupra relatiei? Am vazut cazuri (nu foarte multe, din pacate),cand cuplul era multumit, fericit, fara sa se puna problema ca unul castiga mai mult si altul mai putin, dar, acum de curand, un caz cand dupa multi ani de casnicie sotul se trezeste sa-i "dea peste nas" sotiei ca el castiga banii si face ce vrea cu ei. Iar ea nu se poate opune. Cum e pe la alte case?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Ideal ar fi ca banii sa fie la comun si fara "frecusuri" de acest gen.
La noi in familie, a fost la un mom dat o astfel de replica dar pe fondul altor nemultumiri, nicidecum a banilor, strict!

Asa ca m-am pus frumusel la masuta si am inceput sa fac lista.
Cheltuieli comune: X impartim la 2 deci asta-i partea mea, asta-i partea ta.
Eu fac mancare, deci X lei dau pe mancare + y lei pretind pe serviciu, asa ca Y trebuia sa iasa din buzunarul lui.
Calc: asa ca si serviciul asta trebuie platit.
Fac curatenie...asa ca trebuie sa ma plateasca.
Merg la cumparaturi: deci alt serviciu platit.
Ma gandesc ce sa pun in oala: deci spor de management.
Apoi, tot ce tine de copil, le organizez tot eu: cumul de functii asa ca trebuie platit.
Etc...

Si a iesit ca de fapt el are salariul muuult mai mic decat al meu, ca deh, serviciile sunt scumpe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Nu trebuie sa existe astfel de discutii intr-o familie adevarata....nici nu trebuie sa se aminteasca despre vreo diferenta daca ea exista....totul este la comun....nu conteaza cine ce si cum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La noi el e provider, eu cica-i gestionez, dar de fapt avem mare talent sa scapam de ei cat mai repede amandoi...Zici ca ne ard la degete, asa-i dam de repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

celalat cheltuie mai mult adica eu
bugetul familiei - apartine tuturor si fiecare are acelasi nivel de decizie

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

cand unul are salariul mai mare sotia il face mai mic :))
Stau acasa de 5 ani de zile si nam avut comentarii de genul, ma simt prost ca nu pot contribui cu nimic, dar am sa ma revansez.

La ce sunea liliac1 meseria de "mama" ar fi cea mai bine platita din lume, adunand tot ce face pt casa si pentru familie.

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

La noi de cele mai multe ori s-a intamplat ca eu sa am salariul mai mare decat el,si stiu ca undeva,il supara putin acest lucru.Au fost si perioade in care a lucrat doar unul dintre noi,dar banii care au fost,indiferent cine i-a castigat,erau la un loc.
Acum m-a depasit ,dar cred ca in curand ajungem la egalitate.

Nu cred ca ar trebui sa existe probleme atata timp cat partenerii in
cuplu se respecta si se inteleg bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ati dat aici exemple fericite care contrazic pe cel dat de Miriama si care nu este singular. Sunt destule cazuri in care barbatul se considera privilegiat de faptul ca are salariul mai mare si vede in acest lucru un motiv de certuri, sa faca ce vrea el, ba chiar de despartire. Am o familie amica ce trece prin aceasta problema. Desi sotia a crescut copilul si a facut totul in casa, inclusiv asteptat sotul seara cu mancarea calda si tot dichisul, sotul o desconsidera pt. ca nu lucreaza si a ajuns sa-i dea cu piciorul la modul cel mai nerusinat.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Chestia asta ca "eu castig mai mult,tu mai putin,deci esti in inferioritate" este o tampenie cat China...intr-un cuplu bine inchegat si format nu trebuie sa existe astfel de discutii.In momemntul in care aceste discutii au loc,eu zic ca e vorba de egoism si de ingamfare....Bleah!
Eu una mi-as pierde instant increderea in partenerul meu de viata sa vina sa-mi etaleze astfel de expresii...ba mai mult,as incerca o discutie pe marginea subiectului si de ar insista in prostia lui si-ar lua destule din partea mea,si fizic si moral....

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

La noi e invers, eu castig (mult) mai mult decat sotzul ... cel putin in ultimul an a fost dezastru... a ramas fara servici, a schimbat cateva locuri de munca... sper sa se schimbe situatia in bine ca eu deja nu mai fac fata psihic... calculez si calculez intr-una .. si nu-mi pot permite nimic pentru mine ufff

Ingrid si Cristi 5 ani si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

ca sa stim cum e pe la alte case nu ar trebui sa ia cuvantul si barbatii? Nu ar trebui sa stim ce spun si ei ca sa fie un strop de obiectivism?

Exact cum spunea si Ingriden in situatia in care ani la randul sotia castiga mai mult decat sotul si el nu poate asigura decat eventual supravetuirea lui proprie si nu a intregii familii,si ea ar tine totul, casa, masa, cheltuieli,copii,gospodarie si tot ceea ce tine de familie,oare ar mai fi discutii?

Ar mai fi tot atat de roz viata dupa vreo astfel de 10, 15 ani?
Eu nu prea stiu cum e sa ti se asigure veniturile de alta persoana a casei, in general primesc la "decontare"!
Noroc ca am cu ce deconta.Altfel daca mi-as fi pus problema ca nu pot sa-mi permit nimic si trebuie sa muncesc doar pentru ceilalti..stiu eu,poate as fi avut un egoism ...cat Chin

Mergi la inceput